Nezabudnuteľný Lombok: 5 dôvodov, prečo ho budete milovať

2017-09-26 12:00:00 |   |    | 

Do Indonézie, krajiny, ktorá sa rozkladá na viac ako 17 000 ostrovoch, sme zavítali začiatkom mája. Práve máj je najlepším mesiacom na návštevu Indonézie, pretože sa strieda obdobie dažďov s obdobím sucha a príroda je krásne zelená. Jednou z našich zastávok bol ešte stále menej známy ostrov Lombok, ktorý je len pár hodín od Bali. Nás celkom uchvátil.



 

Lombok si jednoducho zamilujete, aj z týchto dôvodov:

 

1. Fascinujúca príroda

Jedna z vecí, ktorá vás na tomto ostrove dostane, je jeho nedotknutá príroda. Sýtozelené stromy, vysoké palmy, ryžové polia... to všetko vytvára skutočne nádhernú scenériu.

Neraz sme sa pristihli, ako s otvorenými ústami sledujeme okolie. A tie výhľady na tyrkysové more a pláže, obklopené sýto zelenými kopcami...

To jednoducho musíte vidieť na vlastné oči.

 

2. Turizmus v plienkach

Na rozdiel od Bali tento ostrov navyše ešte nie je zahltený stovkami rezortov. Naokolo sme si všímali domčeky miestnych ľudí postavené z bambusu a medzi stromami sme neraz spozorovali pasúce sa kozy či kravy či koč poháňaný koňmi. Celé prostredie má úžasnú atmosféru, ktorá sa však už čoskoro možno stane minulosťou.

 

 

3. Pláže ako v raji

Objavili sme tu úžasné pláže, ktoré nám vyrazili dych. Jednou z nich bola Tanjung Aan, útulné miesto s bielym pieskom a čistučkým priezračným morom. Na pláži sme boli takmer sami, spoločnosť nám robilo len zopár turistov a miestnych, ktorí vysedávali v bambusových prístreškoch. Vládol tu pokoj a pohoda, vďaka ktorým sa cítite ako v raji. Krásne prostredie dotvárala hojdačka umiestnená v mori a sladučký kokos, ktorý sme si kúpite za pár rupií od miestnych.

 

4. Zdolávanie vĺn na surfe

Indonézia sa spája s obľúbeným vodným športom – surfovaním. Odísť z Indonézie bez toho, aby ste skúsili surfovanie, by bolo hriechom. Juh ostrova Lombok je skvelým miestom, kde so surfovaním môžete začať. Na pláži Selong Belanak sú vlny vhodné aj pre začiatočníkov. Nájdete na nej miestnych inštruktorov, ktorí vás radi zasvätia do tajov tohto magického športu. Ten náš sa volal Man, vysvetlil nám základy surfovania a o pár minút sme už ležali na doske a zdolávali vlny. Bol to skvelý pocit! Či už budete na Lomboku alebo v inej časti Indonézie, surfovanie jednoducho musíte vyskúšať!

 

5. Srdečnosť domácich

Keď porovnáme Bali s Lombokom, čo sa týka turizmu, je to sto a jeden. Na Bali stretnete západniarov na každom kroku. Počas týždňa stráveného na Lomboku sme zriedkakedy nejakého stretli. Ostrov zatiaľ nie je pod návalom turistov, čo z neho robí výnimočné miesto. Vidno to aj na správaní miestnych ľudí. Nechcú od vás za každú cenu dostať peniaze, čo sa bohužiaľ nedá tvrdiť aj o Bali. Ľudia na Lomboku sú srdeční, milí, trošku hanbliví a veľmi sympatickí.

 

Ak hľadáte exotiku s nádhernými plážami, pohodou a minimom turistov, zavítajte na Lombok. Po jeho návšteve budete cítiť potrebu sa sem znovu vrátiť.

 

Zuzana Lukáčová

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: archív
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.6/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa