10 najkrajších miest Ázie, ktoré musíte vidieť

2017-10-13 00:00:01 |   |    | 

Vraj stačí len jediná návšteva hociktorej ázijskej krajiny, aby si vás tento kontinent úplne podmanil. Exotika, nádherná príroda, nezvyčajná kultúra a pokoj, ktorý zo seba vyžarujú domáci obyvatelia. Toto je len časť dôvodov, prečo by ste sa tam mali vybrať už na najbližšiu dovolenku. Rozhodovanie však nebude jednoduché a budete mať čo robiť, aby ste si medzi rozmanitými destináciami našli svojho favorita. Preto prijmite pozvanie od týchto jedinečných krajín a poďte sa pozrieť na najkrajšie miesta a atrakcie Ázie.



 

Región Gansu, Čína

Celý región Gansu má na svojom území najrôznejšie druhy prírodných atrakcií, ale najviac ho istotne preslávil nádherný geologický park Zhangye Danxia. Veľmi ľahko ho rozpoznáte vďaka vysokým kopcom z červeného pieskovca. Ten na niektorých miestach erodoval a preto sa na ňom vytvorili lokality v rôznych farebných odtieňoch. Vďaka tomu vyzerá celé pohorie ako jedna obrovská paleta skúseného maliara. K ďalším atrakciám patria „spievajúce“ duny na tunajšej púšti a 194 jaskýň, ktoré vyhĺbili do kamenných stien kopca Maijishan.

 

Jokohama a Kamakura, Japonsko

Návšteva Tokia je pre Európanov nepochybne veľkým zážitkom. No mali by ste sa odpútať od jeho veľkoleposti a dať šancu aj iným mestám, ktoré sú položené trošku južnejšie. Prvým z nich je Jokohama, ktorá je vzdialená iba pol hodinu jazdy od Tokia. Jeden z najväčších prístavov v krajine je vyhľadávaný hlavne kvôli pestrej architektúre. Najlepšou atrakciou je krkolomná horská dráha, ktorá prechádza popri vyhliadkovom kolese. V jednej časti prudko klesá až do veľkej diery v bazéne, v ktorom sa potom nachádza pestrofarebný tunel. Kamakura je známejšia pokojnou prímorskou atmosférou a vyhľadávajú ju najmä fanúšikovia surfingu.

 

Severná Kerala, India

Kerala je najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou v Indii. Delí sa na južnú a severnú časť. Turisti doteraz vyhľadávali skôr juh tohto regiónu, pretože tam nájdete nádherné piesočné pláže, ktoré sú obklopené úžasnou exotickou prírodou. Teraz by sa mala situácia zmeniť a čoraz viac turistov objavuje i druhú časť Keraly. Pochopila to i domáca vláda, ktorá investovala viac peňazí do jej rozvoja. Postavili tam nové letisko, ktoré má dovolenkárom zjednodušiť cestovanie do tejto lokality. Sever Keraly má okrem krásnych pláží aj bohatú históriu a nádhernú lesnú oblasť národného parku Silent Valley.

 

Keong Saik, Singapur

Keong Saik je najpopulárnejšou ulicou v Singapure. Nájdete tam zaujímavú architektúru, ktorá spája prvky secesie a moderny. Zároveň ide o vyhlásenú gastronomickú štvrť, v ktorej nájdete všetko od luxusných podnikov až po jedinečné pouličné občerstvenia. Ak chcete nasať atmosféru tejto večne živej lokality, mali by ste vyskúšať i niektorý z tunajších boutique hotelov, ktoré vynikajú vďaka originálnemu zariadeniu a dekoráciám.

 

Astana, Kazachstan

Prezident Nursultan Nazarbajev chce urobiť z Astany výstavný klenot Kazachstanu. Preto neváha do jej zveľaďovania investovať neskutočne veľa peňazí. Vďaka tomu sa mu podarilo vybudovať moderné mesto s veľkolepými mrakodrapmi. Najzaujímavejšou stavbou je najvyšší stan na svete, ktorý slúži ako veľké zábavné centrum. Astana navyše tento rok hostí aj výstavu Expo, kvôli ktorej zrušili turistické víza pre občanov viacerých krajín.

 

Takayama, Japonsko

Japonsko je krajinou veľkých kontrastov. Zatiaľ čo vám Tokio ponúkne pohľad na jeho modernú časť dejín, Takayama ešte stále dýcha dávnou históriou. Stará časť mesta pochádza z konca 16. storočia, keď sa na jeho výstavbe podieľala rodina Kanamori. Obyvatelia až dodnes prísne dodržiavajú viaceré japonské tradície a vďaka tomu uchovávajú v Takayame ojedinelú atmosféru. Návštevu tohto mesta by ste si mali naplánovať počas jari, keď sa tam koná veľký festival.

 

Si-an, Čína

Nádherný starobylý Sia-an je jedným z najstarších stále obývaných miest v Číne. V jeho blízkosti v minulosti objavili vzácnu terakotovú armádu, ktorú si tam teraz môžete pozrieť. Jednou z obľúbených atrakcií je bicyklovanie po zachovalých historických mestských hradbách. V tomto meste sa kedysi začínala i slávna hodvábna cesta.

 

Čajové plantáže, Srí Lanka

Niektoré jedlá a nápoje by ste mali aspoň raz za život ochutnať v ich krajine pôvodu. Pokiaľ milujete kvalitný čierny čaj, mali by ste sa vybrať na Srí Lanku. Tunajšie plantáže predstavujú jednu z najkrajších prírodných oblastí tejto ostrovnej krajiny. Najprv si oddýchnete na prechádzke po kopcoch plných voňavých lístkov, aby ste si potom mohli spokojne sadnúť na terasu a pri západe slnka sledovať okolitú nádheru a pochutnávať si na šálke skvelého nápoja. Pokiaľ by ste sa chceli vybrať na nejakú túru, zájdite do nenápadného, no nádherného mestečka Ella, ktoré slúži aj ako východiskový bod turistických trás.

 

Melaka, Malajzia

Prístavné mesto Melaka vybudovali pod vplyvom viacerých európskych kultúr. To zanechalo stopu najmä na tunajšej architektúre. Najzaujímavejšou pamiatkou je drevená replika sultánovho paláca. Múzeum Baba Nyonya zase prezentuje tradičnú ázijskú kultúru. Nájdete tam niekoľko vzácnych artefaktov v podobe bytových doplnkov a historického nábytku. V Melake si môžete pozrieť viacero budov postavených v dominantnom holandskom štýle. Jedna z nich je najstaršou stavbou tejto architektúry v Ázii.

 

Raja Ampat, Indonézia

Desiatku najkrajších ázijských miest uzatvára Raja Ampat. Toto súostrovie tvorí až 1500 menších ostrovov. Viaceré z nich nie sú obývané a dovolenkárom ponúkajú dokonalé súkromie. Okrem krásnych pláží s jemným pieskom vás istotne zaujmú aj malé pralesy s exotickými druhmi vtákov. V ničom nezaostáva ani bohatý podmorský svet, keď sa Raja Ampat môže pochváliť najpestrejším koralovým zdobením.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock, Flickr / Silas Khua

Hodnotenie článku:
4.1/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa