Singapur a jeho tromfy: Sedem najväčších zaujímavostí v meste budúcnosti

2018-07-22 00:00:01 |   |    | 

Moderné mesto v kontraste s pokojnejšími malými ostrovmi vytvára jeden z najzaujímavejších štátov na svete. Singapur ťaží svoje výhody z rýchleho priemyselného rastu, vďaka čomu sa tam podarilo vybudovať množstvo zaujímavých atrakcií, ktoré ukážu cestovanie v jeho najmodernejšej podobe.



 

Singapurské koleso

Podobných vyhliadkových kolies je na svete neúrekom. Najznámejšie je istotne London Eye, no singapurský konkurent si drží jedno dôležité prvenstvo. Ide totiž o najvyšší kolotoč tohto druhu na svete. Meria 165 metrov, postavený je blízko pobrežia a práve vďaka tomu za dobrého počasia ponúka skvelý výhľad aj na okolité ostrovy. Na kolese si môžete rezervovať dennú alebo nočnú vyhliadku. Jedna jazda trvá približne 30 minút. Na výber máte niekoľko alternatív od bežného okruhu kolotočom, až po romantickú večeru pre dvoch alebo netradičné večierky pre firmy. Najlacnejší lístok stojí v prepočte približne 20 eur.

 

Universal studios

V Singapure nájdete aj jednu z pobočiek siete Universal studios. Ich výnimočnosť spočíva v tom, že tieto štúdiá sú prvým podobným zábavným parkom v Ázii. Slávnostné otvorenie prebehlo v roku 2010. Celý priestor je rozdelený do niekoľkých sekcií. Veľmi obľúbená je retro časť, kde sa môžete vyfotiť napríklad s Charlie Chaplinom alebo Marilyn Monroe. Nazrieť môžete aj do zákulisia natáčania takých veľkofilmov ako Transformers, Jurský park, Shrek alebo Madagaskar. Horúcou novinkou je sekcia venovaná rozprávke Trollovia. Jedna z častí vás prenesie do dávnych dejín Egypta a tešiť sa môžete aj na niekoľko kolotočov a zábavných atrakcií. Denný lístok pre dospelých stojí 47 eur.

 

Záhrady v zálive

Jednou z najkrajších častí Singapuru sú záhrady, ktoré vytvorili v zálive. Okrem tradičných rastlín sa tam nachádzajú aj umelo vytvorené kovové stromy, ktoré sú obrastené popínavými kvetmi. V záhradách je aj množstvo ďalších zaujímavostí a prestížnych reštaurácií a nudiť sa tam nebudú ani rodiny s deťmi. Medzi hlavné atrakcie patría Slnečný pavilón s exotickými kvetmi, Dom kvetov, detská záhrada s malými bazénmi a fontánami, menšie jazerá, okolo ktorých vedú vychádzkové chodníky alebo množstvo umeleckých sôch. Vstupné je 17 eur.

 

Clarke Quay

V Singapure si prídete na svoje aj počas nočných výjazdov do mesta. Vtedy sú jeho ulice rozžiarené tisícami farebných svetiel, ktoré vytvárajú zaujímavý vizuálny zážitok. Najkrajší pohľad je priamo pri zálive, kde sa jednotlivé atrakcie nádherne odrážajú priamo na vode. Veľmi obľúbenou časťou je Clarke Quay, kde sa aj v minulosti združovali obchodníci. V súčasnosti sa tam nachádzajú viaceré prestížne nočné podniky a reštaurácie, ktoré sú situované priamo pri móle. Jednotlivé budovy sú olemované honosným osvetlením, čo ešte viac umocňuje atmosféru rušného a príťažlivého miesta na zábavu.

 

Orchard Road

Pokiaľ sa do Singapuru vyberiete na nákupy, tak si do zápisníka zaevidujte názov ulice Orchard Road. Ide o typický bulvár, ktorý nemôže chýbať v žiadnom veľkomeste, a svoje predajne tu majú všetky dôležité obchodné značky. V minulosti boli na tomto mieste ovocné sady, kde pestovali rôzne druhy ovocia a korenín. Na túto známu ulicu nadväzujú aj dve zaujímavé štvrte Little India a Chinatown, ktoré vás symbolicky zavedú do ďalších zaujímavých častí Ázie. Okrem štylizovaných podnikov tam nájdete aj typickú architektúru a atrakcie.

 

Pláž Sentosa

Oddych od mestského ruchu ponúka domácim obyvateľom, ale aj turistom ostrov Sentosa. Na tomto mieste sa nachádza niekoľko zaujímavých atrakcií ako napríklad veľký podmorský svet, spomínané Universal Studios alebo rezort s vodnými atrakciami. Môžete si tam oddýchnuť aj na krásnych piesočných plážach v obklopení prírody. Toto pobrežie tvorí skvelý kontrast oproti veľkomestu. Rozdelené je do troch častí. Pláž Palawan je určená pre rodiny s deťmi, na Siloso nájdete viacero zábavných podnikov a uprednostňujú ho mladí ľudia a Tanjong vyhľadávajú tí, ktorí si chcú oddýchnuť od všetkých starostí.

 

Ostrov Pulau Ubin

Samotný Singapur už dávno nevyzerá tak ako v minulosti. Kedysi tam boli malé dedinky, sady a veľa nádhernej zelene. Jeho obyvatelia sa venovali poľnohospodárstvu a obchodovaniu s dopestovanou úrodou. Takúto atmosféru už dnes nájdete skôr na okolitých ostrovoch. Ak sa chcete pozrieť na pôvodnú krásu tejto lokality, choďte na Pulau Ubin. Divoká príroda v kombinácii s malými dedinkami je tou najlepšiu exkurziou do histórie tejto krajiny.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa