Matej s manželkou precestovali Vietnam, to najlepšie zvečnili v nádhernom videu

2018-06-09 00:00:01 |   |    | 

Vietnam je krajina, ktorú väčšina Slovákov ešte neprebádala. Matej s manželkou v nej nedávno strávili dva týždne a tie najzaujímavejšie zážitky zhrnuli v pôsobivom videu.



Matej Kunc strávil s manželkou začiatkom marca dva týždne vo Vietname: „Túto rozmanitú krajinu sme prešli zo severu na juh, no mnohé pekné miesta sme museli vynechať, lebo za takú krátku dobu sa všetko stihnúť nedá.

Dvojica  svoje putovanie začala v Hanoji, „úchvatnom meste s jedinečnou atmosférou, plnom pouličných predavačov, rôznych stánkov či reštaurácií s jedlom, kde vládne organizovaný chaos na cestách plných motoriek - neodmysliteľnej súčasti tejto krajiny“.

Ďalšie dve zastávky na severe Vietnamu bola provincia Nihn Bihn a Dračia zátoka Ha Long, kde manželia absolvovali plavbu loďou a vychutnali si nádherné scenérie vápencových skál vyčnievajúcich z mora, zapísaných aj na zozname UNESCO.

VIETNAM from MODERNE on Vimeo.

Odtiaľ sa Matej s manželkou presunuli do stredu krajiny, konkrétne do stredovekého mesta Hoi An, ktoré patrí k najkrajším vo Vietname: „Nachádza sa tam spleť uličiek s maličkými obchodíkmi a reštauráciami a takmer všade sú rozvešané lampióny, ktoré dodávajú tomuto mestu tú pravú romantickú atmosféru.“

Úplne inak podľa Mateja pôsobí Hočiminovo mesto na juhu krajiny, odkiaľ dvojica podnikla zopár výletov po okolitých miestach. „Najviac sa nám páčila plavba loďkou na rieke Mekong aj oddych pri mori na asi najznámejšom ostrove Phu Quoc s nádhernou plážou Long Beach lemovanou palmami. Do Vietnamu sa ale necestuje kvôli tyrkysovej vode a plážam s bielym pieskom, ale kvôli nádhernej krajine a kultúre. Nás táto krajina očarila a dúfame, že sa tam ešte jedného dňa vrátime,“ uzatvára Matej, ktorý tie najkrajšie zážitky zhrnul v nádhernom videu.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Video: MODERNE
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.3/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa