7 najlepších atrakcií, ktoré nájdete v Abú Zabí

2021-12-16 00:00:00 |   |    | 

Keď máte dostatok peňazí, dokážete urobiť hotové zázraky. Jedným z dôkazov je kedysi nenápadné hlavné mesto Spojených arabských emirátov. Abú Zabí sa po objavení ropných vrtov stalo jednou z najrýchlejšie rastúcich metropol, ktorá dnes turistom ponúka nevšedné a pútavé atrakcie na využitie voľného času.



 

 

Automaty na zlaté tehličky

Tak ako v iných mestách v emirátoch, aj Abú Zabí prináša množstvo jedinečných zaujímavostí, ktoré vám na chvíľku vyrazia dych. Kde inde ako v jednom z najbohatších miest na svete môžu nainštalovať takú kuriozitu, akou je automat na zlaté tehličky. Všetko funguje rovnako ako v bežnom bankomate. Vložíte kartu, necháte si strhnúť potrebnú hotovosť a už môžete odísť so svojou tehličkou. Prvý automat tam sprevádzkovali už v roku 2010 a umiestnili ho v jednom z najluxusnejších hotelov.

 

Ferrari World

Priaznivci rýchlych áut si prídu na svoje v populárnom Ferrari World. To je rozčlenené na dve časti. Jedna má podobu múzea, kde sa dozviete všetky informácie o histórii firmy, výrobe týchto áut, o samotnom kokpite F1 a vrcholom prehliadky je výstava s viacerými cennými kúskami. Zblízka si tam pozriete historické autá, môžete sa posadiť do formuly a nechýbajú ani luxusné modely, ktoré svojou výbavou ponúkajú ich majiteľom maximálne pohodlie. Druhá časť je venovaná skôr rodinám s deťmi. Súčasťou Ferrari World je totiž aj zábavný park s horskými dráhami a inými atrakciami. Výborne sa tam zabavíte počas celého dňa a prichystáte pre svojich blízkych zaujímavý program.

 

Veľká mešita šejka Zayeda

Dokonalou ukážkou životného štýlu obyvateľov tohto mesta je mešita, ktorá nesie meno šejka Zayeda. Prostredníctvom nej ukazujú svoj silný vzťah k viere, ale zároveň ani na tomto mieste nezabúdajú prezentovať veľké bohatstvo. Mešita je nádherne zdobená zlatom, perleťou a drahokamami a naraz dokáže prijať viac ako 40 000 veriacich. Jej výstavbu ukončili v roku 2007, čo bolo tri roky po smrti šejka Zayeda, ktorý ju dal postaviť. V jednej časti svätostánku sa nachádza hrobka, v ktorej sú uložené jeho pozostatky. Prehliadky mešity sú bezplatné. Môžete si ju pozrieť sami a v určené časy ponúkajú aj vstupy so sprievodcom.

 

Emirates Palace

V Abú Zabí nájdete aj jeden z najluxusnejších hotelov na svete. Emirates Palace sa rozprestiera na ploche 250 akrov. Nachádza sa rovno pri pobreží, aby hosťom ponúkol tie najkrajšie výhľady. Jeho priestory sú zdobené drahými kovmi a drahokamami. V celom komplexe je viac ako 1000 luxusných lustrov, kráčať tam budete len po ručne robených kobercoch. Súčasťou hotela je nádherná záhrada a v reštauráciách si pochutíte na jedlách vynikajúcich šéfkuchárov. Aby ste sa mohli pozrieť do jeho unikátnych priestorov, nepotrebujete na to tisíce eur a nemusíte byť ani hosťom tohto hotela. Vstup do obrovského wellness centra umožňujú i bežným návštevníkom a pri tejto príležitosti si zároveň môžete obzrieť aj toto exkluzívne miesto.

 

Arabský Louvre

Domácim mecenášom sa podaril jeden obdivuhodný ťah. Ako prví na svete presvedčili predstaviteľov francúzskeho Louvru, aby vytvorili pobočku mimo Francúzska. Zo svojej zbierky tam prepožičali 600 diel, ktoré vystavujú v Abú Zabí. Medzi nimi sa nachádzajú obrazy menej známych maliarov, ale aj diela od Leonarda da Vinciho, Van Gogha alebo Moneta. Okrem toho usporadúvajú aj dočasné výstavy, ktoré prezentujú prácu domácich umelcov alebo predstavujú zbierky hlavného Louvru. Unikátom je aj samotná budova, ktorá má zaujímavú modernú architektúru.

 

Vyhliadka v Etihad Tower

Aj v Abú Zabí sa dočkáte krásnej vyhliadky, vďaka ktorej budete mať celé mesto, ale aj pobrežie ako na dlani. Veľmi pekne vyzerá najmä v nočných hodinách, nádherný pohľad sa vám naskytne tiež počas dňa, keď sa naplno ukáže krása miestnej architektúry. Táto vyhliadka sa nachádza v jednej z Etihad Towers, umiestnená je na 74. poschodí a pokiaľ nie ste hosťom hotela alebo majiteľom niektorého z apartmánov, dostanete sa tam po zakúpení vstupenky. Za časť jej hodnoty si môžete objednať jedlo alebo drink vo vyhliadkovej reštaurácii.

 

Jebel Hafeet

Nádherné nie je len samotné hlavné mesto. Miestni tour operátori ponúkajú výlety do viacerých zaujímavých častí v okolí. Najobľúbenejšie sú púštne safari, ktoré spájajú s návštevou oáz. Pokiaľ máte chuť na dlhší výlet, vyberte sa do pohoria Jebel Hafeet. To je od Abú Zabí vzdialené vyše dve hodiny, ale na konci cesty sa dočkáte nádhernej jazdy cez horskú cestu, na ktorej sa môžete zastaviť na niekoľkých vyhliadkach.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa