Ostrov romantiky Taiwan – ideálna destinácia pre zaľúbený pár

2019-04-06 23:00:01 |   |    | 

Taiwan je plný romantických destinácií. Či už sú to nostalgické historické budovy, elegantné múzeá a trendy súčasná architektúra, alebo prekrásne horské scenérie a pláže. Určite na Taiwane nájdete niečo, čo v každom prebudí skrytého romantika.



 

Obľúbenou destináciou na romantické dobrodružstvo na severe Taiwanu je národný park Yangmingshan, pobrežné svadobné námestie Shimen Wedding Plaza, pobrežné banícke mesto Jinguashi a historické ulice Jiufen v Novom Taipei. V stredne krajiny vás očarí najmä Jazero slnka a mesiaca (Sun Moon Lake), keďže ponúka rozprávkové scenérie a je perfektným miestom pre páry a novomanželov. Na južnom Taiwane je najromantickejším miestom na večernú prechádzku Rieka lásky (Love River) v Kaohsiungu, ale aj Kenting, ktorý je rajom pre zamilovaných. Vo východnej časti krajiny je pláž Qixingtan, ktorú obyvatelia mesta Hualien považujú za najlepšie miesto na rande.

Mnoho párov cestujúcich po krajine označuje romantické východy a západy slnka, ako aj nočné scenérie za vrchol ich návštevy. Od opojného súmraku v Tamsui a malebných mokradí Gaomei v centrálnom Taiwane, po dych berúce svetlá Taipei City z Yangmingshan a nočné pohľady na Rieku lásky v Kaohsiungu, zaručene žiadny romantik nebude sklamaný tým, čo Taiwan ponúka.

Od päťdesiatych rokov minulého storočia Taiwan láka mnoho novomanželov z celého sveta aj ako destinácia na svadobnú cestu. V posledných rokoch sa však stal aj destináciou pre tých, ktorí si tam chcú spraviť svoje svadobné fotografie a počas toho užiť si aj skvelú dovolenku. Taiwan je totiž perfektný na tzv. svadobné dovolenkové fotky. Po fotení v štúdiu a vo vybraných exteriéroch si pár následne môže vychutnať cestu po krajine. Svoje svadobné portréty si môžu vyzdvihnúť pred odletom alebo nechať si poslať hotový album domov.

 

So svojou polovičkou si môžete vychutnať aj rôzne iné aktivity, ktoré Taiwan ponúka. Nechajte sa inšpirovať naším výberom:

 

Preslávená čajová kultúra

Jedinečná krajina a podnebie vytvorili na Taiwane perfektné podmienky pre rozkvitajúce čajové plantáže pozdĺž celej krajiny. Známe čaje sú napríklad Wen-shan Pouchong, Emei Oriental Beauty, Yuchi Assam, Alishan High Mountain a Ruisui Honey Black. Taiwan svojim návštevníkom taktiež umožňuje zážitkové spoznávanie čajovej kultúry, a to od ručného zbierania čajových lístkov na plantážach až po uvarenie si svojho vlastného hrnčeka čaju priamo pri stole.

 

Prírodné termálne pramene

Taiwan je známy aj svojimi termálnymi prameňmi, pričom mnohé majú špeciálne terapeutické vlastnosti. Po relaxovaní v horúcich prameňoch si so svojou polovičkou môžete vychutnať výborné jedlo vo svojom rezorte a ukončiť tak oddychový a telu prospešný deň.

 

Dobrodružstvá pre myseľ, telo aj dušu

S rastúcim povedomím a záujmom o zdravie a zdraviu prospešné aktivity, vznikla na Taiwane rozsiahla ponuka možností zažiť orientálne pôžitky ako meditácie, tai chi, qigong, joga alebo kúpeľné procedúry. Mnoho lokálnych reštaurácií ponúka zdravú a organickú stravu, a taktiež nájdete aj množstvo kurzov špecializujúcich sa na zdravé varenie, masáže, jogu a meditácie. Aj tieto aktivity vytvárajú z Taiwanu ideálnu destináciu pre rovnováhu mysle, tela a duše.

 

Vzrušujúci nočný život

Pre tých, ktorí majú radi nočný život, má Taiwan dostatok barov a nočných klubov, z ktorých mnohé ponúkajú aj živé vystúpenia. Väčšina karaoke barov, kín a iných zábavných podnikov býva otvorených do skorých ranných hodín, niektoré aj 24 hodín denne. Pre tých, ktorí vyhľadávajú pokojnejšie strávený večer sú tu non-stop otvorené kníhkupectvá, kde môžete zažiť inú podobu taiwanského nočného života cez svet strhujúcich čínskych a zahraničných titulov.

 

Raj na nákupy

Taiwan je nákupným rajom. Od najnovších medzinárodných módnych a luxusných značiek po produkty s príchuťou Taiwanu, ktoré kombinujú domáci dizajn a tradičné elementy; od produktov z kreatívnych butikov a bežných denných nutností až po rozmanité a rozsiahle obchodné štvrte spájajúce oddych, zábavu a stolovanie. Aby ste si ulovili výhodnú ponuku a zažili tak nakupovanie na Taiwane v najlepšom svetle, prejdite sa cez taipejské štvrte Ximending, Wufenpu alebo obchodnú štvrť' za taipejskou hlavnou stanicou, v Taichungu to bude ulica Yizhong a nočný trh Fengjia, alebo obchodná štvrť Kaohsiungu Sandou a nákupné centrum Dream.

 

Golfové prázdniny

Keďže Taiwan je hornatá krajina, väčšina z jeho golfových ihrísk je postavená na svahoch alebo kopcoch s rôznym reliéfom. Tak vznikli jedinečné návrhy ihrísk a výzvy pre hráčov každej úrovne. Ak milujete golf a krásnu scenériu, prečo neprísť na Taiwan a nevychutnať si skvelé golfové prázdniny?

 

Medzinárodne známe cyklistické chodníky

V posledných rokoch sa cyklistika na Taiwane stala populárnym trendom a vzniklo tu množstvo vyhliadkových, ekologických a zábavných cyklistických chodníčkov, ktoré spájajú celú krajinu. Sieť trás na ostrove má dĺžku 5 000 km. Niektoré ľahšie chodníky sú vhodné pre celú rodinu, iné pozostávajú aj z horských chodníkov a sú výzvou aj pre skúsených cyklistov. Taiwan Cycling Festival, teda taiwanský cyklistický festival, sa koná vždy v novembri a je vrcholom celoročnej cyklistickej sezóny.

Taiwanské rozsiahle cyklotrasy zaujali aj zahraničné médiá. Špeciálne si zaslúži zmienku cyklotrasa Jazera slnka a mesiaca, ktorá bola medzinárodnou cestovateľskou sieťou CNNGo označená ako jedna z 10 najkrajších cyklotrás na svete. Ak sa vydáte na výlet po taiwanských cyklotrasách, môžete ochutnať miestne špeciality z rôznych oblastí, ako aj prísť do bližšieho kontaktu s najvzácnejším pokladom Taiwanu - jeho priateľskými a štedrými obyvateľmi.

 

Romantické cesty vlakom

Železničná sieť Taiwanu nie je len dopravným prostriedkom, ale je nástrojom, ktorý umožňuje návštevníkom rozvíjať hlboký a úprimný vzťah s miestnou taiwanskou kultúrou. Spoznávanie krásnej krajiny vlakom ponúka romantický zážitok, ktorý nemôžete zažiť pri jazde autom. Jazda vlakom okolo Taiwanu je vrelo odporúčaná tým, ktorí chcú zažiť taiwanské romantické scenérie, ale nechcú sa trápiť mapami a premávkou. Ďalekosiahle výhľady na more, úžasné hory a idylický vidiek, čo viac si môže človek priať?

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: Tourism Bureau, Republic of China (Taiwan)

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa