Snívajte s nami: 7 najkrajších pláží v Ázii budete chcieť okamžite navštíviť

2020-05-06 00:00:00 |   |    | 

Hlavným dôvodom, prečo ľudia cestujú na dovolenku do Ázie, je kombinácia exotickej prírody a tých najkrajších pláží na svete. Tie často poslúžili aj na nakrúcanie rôznych filmov, pretože dokázali vytvoriť atmosféru pravého raja na zemi. Ak do týchto končín pocestujete kvôli oddychu v takejto idylke, mali by ste si vybrať jedno z týchto miest.



 

Railay, Thajsko

Jasným favoritom medzi cestovateľmi je Thajsko. To má niekoľko nádherných pláží aj na malých opustených ostrovoch, ktoré vám dodajú vytúžený pocit súkromia. Railay je súčasťou provincie Krabi a je známa vďaka nádherným vyhliadkam, ktoré ponúka. Pri leňošení na jemnom piesku nebudete mať pred sebou iba pohľad na oceán, ale na horizonte uvidíte aj krásne vysoké skaly obrastené zeleňou. Niektoré z nich sú výborné na lezenie a svoje schopnosti si tam testujú aj skúsení horolezci, ktorí majú pri svojej záľube unikátny zážitok.

 

Ružová pláž, Národný park Komodo, Indonézia

Národný park Komodo je z viacerých dôvodov jedným z najvyhľadávanejších miest v Indonézii. Žijú tam totiž veľké plazy, ktoré pripomínajú malých drakov. Tie sa nachádzajú všade, aj na Ružovej pláži, ktorá je ďalším magnetom pre turistov. Jej zvláštne sfarbenie vzniká z koralového piesku. Ten má jemne ružovú, miestami až silne červenú farbu. Intenzita tohto odtieňa sa vždy mení podľa aktuálneho zloženia piesku, takže niekedy má jemný pastelový nádych, inokedy je skôr červená.

 

Ostrov Havelock, India

Luxusné rezorty a perfektné služby vám síce pripravia dovolenku snov, ale nikdy vám neukážu, ako sa na daných miestach žilo v minulosti. Preto si každá ázijská destinácia chráni aj také miesta, kde zastal čas a nielen ľudia tam žijú tak ako v minulosti, ale najmä príroda je nedotknutá a divoká ako pred mnohými rokmi. Spomedzi takýchto lokalít vyniká ostrov Havelock, ktorý je celý obklopený nádhernými plážami. Miestni tam bývajú v skromných podmienkach, vďaka ktorým sa im podarilo uchovať jeden z najkrajších ostrovov tejto časti sveta. Nenájdete tam žiadne veľké hotely, musíte si zvyknúť na nedokonalé, ale o to srdečnejšie služby. Vzdajte a materiálneho luxusu a zažite ten, ktorý vám ponúka nádherná príroda na čele s úžasnými plážami.

 

Palawan, Filipíny

Predstavte si malú džungľu, z ktorej vyjdete na nádhernú pláž s jemným pieskom a výhľadom na celé pobrežie. Takýto raj sa nachádza na ostrove Palawan, ktorý je z veľkej časti neobývaný. Známy je vďaka bujnej vegetácií a rôznym exotickým kvetinám a zvieratám, ktoré tam môžete stretnúť na každom kroku. Turisti ho využívajú skôr na krátke jednodňové výlety z iných rezortov. No ak máte dušu dobrodruha, môžete si prenajať jeden z malých domčekov pri mori a užiť si túto nádheru spolu s domácimi obyvateľmi. Na niektorých plážach sa nachádzajú vraky starých lodí, ktoré im dodávajú romantickú atmosféru. Vďaka čistej vode tam máte perfektné podmienky na potápanie a na svoje si prídu aj milovníci rôznych vodných športov.

 

Sihanoukville, Kambodža

Dovolenku v Kambodži si väčšinou spájame so spoznávaním ich vzácnych pamiatok. Stačí sa však vybrať do pobrežného mesta Sihanoukville, ktoré je známe nádhernými plážami, aby ste sa zrazu ocitli v úplne inom svete. Pri pobreží nájdete najmä malé farebné domčeky s typickou domácou architektúrou, ktoré vytlačili aj väčšie hotelové rezorty. Dobrou správou je, že táto oblasť patrí k najlacnejším a známa je aj medzi batôžkármi, ktorí za malé investície dostanú luxus v podobe nádherným pláží a vynikajúcich podmienok na vodné športy. Tunajšou špecialitou je nočný trh Otres, na ktorom predávajú rôzne domáce špeciality a čerstvé potraviny a zároveň tam organizujú aj tanečné zábavy, ktoré vám netradične spríjemňujú nakupovanie.

 

Tanjung Rhu, Malajzia

Popri Maledivách hľadajú dovolenkári nové luxusné destinácie, kde by si oddýchli od ruchu veľkých rezortov. Tanjung Rhu na ostrove Langkawi je ideálnym miestom pre tých, ktorí si síce potrpia na kvalitné služby, ale počas dovolenky chcú aj niečo zažiť. Keď sa chcete vybrať spoznávať túto časť Malajzie na vlastnú päsť, stačí sa prejsť popri pobreží, pretože hneď vedľa pláží sa nachádzajú vysoké útesy s vyhliadkami, opustené jaskyne, ale aj lesy plné exotických pestrých kvetín. Druhou alternatívou je využiť niektorý z organizovaných výletov, ktoré vám pomôžu spoznať tunajší spôsob života a vyskúšať si, ako sa živia domáci obyvatelia.

 

Hikkaduwa, Srí Lanka

Táto časť Srí Lanky so sebou nesie smutný príbeh, keďže práve tam pred niekoľkými rokmi úradovalo silné tsunami. Niektoré hotely a podniky sa z toho spamätávajú dodnes, ale napriek tomu dovolenkárom ponúkajú kvalitné služby. Ľudia sa tam začali vracať najmä kvôli plážam, ktoré patria k najkvalitnejším v krajine a navyše ponúkajú výborné možnosti na plávanie, vodné športy a potápanie. Veľmi obľúbené sú tiež nádherné koraly. Výhodou Hikkaduwy je, že sa v meste nachádza viacero zaujímavých chrámov, ktoré sa podarilo zachovať v pôvodnom stave a stále patria k významným turistickým atrakciám.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa