To najlepšie z metropoly Japonska: TOP 10 atrakcií v Tokiu

2020-05-18 12:00:00 |   |    | 

Hlavné mesto Japonska je splneným snom cestovateľov, ktorí chcú zažiť na vlastnej koži všetky tváre Ázie. Moderné štvrte Tokia vyzerajú ako vystrihnuté z budúcnosti a len pár kilometrov od nich sa nachádzajú staré uličky, ktoré vás zavedú na cestu históriou tejto krajiny. Kraj plný kontrastov vo vás zanechá intenzívne emócie, na ktoré tak skoro nezabudnete.



 

1. Cisársky palác a most Nijubashi

Historicky významnou atrakciou je cisársky palác, ktorý ešte stále obýva rodina japonského panovníka. Napriek tomu si môžete vopred cez internet objednať lístky na prehliadku, ktorá vás prevedie časťou reprezentatívnych priestorov. Na mieste súčasnej stavby stála v minulosti pevnosť, od ktorej sa postupne začalo odvíjať celé mesto. Palác je súčasťou veľkého komplexu s nádhernou záhradou, v ktorej sa nachádza aj známy most Nijubashi, ktorý kvôli dokonalým odrazom vo vode prezývajú dvojitý most.

 

2. Chrám Sensoji

Asakusa je jednou z mála pôvodných zachovaných historických štvrtí v Tokiu. Nachádza sa tam aj vzácny chrám Sensoji, ktorý je najstarším v meste. Pochádza z roku 645 a podľa legendy ho postavili po tom, čo dvaja miestni rybári vylovili z mora zlatú sochu ázijského boha. I keď ju vždy hádzali nazad do vody, neustále sa k nim vracala naspäť. Preto sa rozhodli postaviť chrám, ktorý by mu vzdával úctu. Po prechode majestátnou bránou s typickou ázijskou architektúrou sa dostanete na moderný trh, v ktorom si môžete zakúpiť tradičné lahôdky.

 

3. Park Ueno

Veľa turistov si plánuje dovolenku v Tokiu počas jari. Ich hlavným motívom je, že by chceli vidieť naživo slávne aleje plné rozkvitnutých čerešňových stromov. Tie vyzerajú ako vystrihnuté z romantického príbehu a ľudia ich často využívajú aj pri žiadostiach o ruku alebo pri fotení svadobných fotografií. Aleje plné voňavých ružových kvetov najlepšie vyniknú v parku Ueno, ktorý sa nachádza v rovnomennej štvrti. Pôvodne sa na tomto mieste nachádzal kláštor, ktorý zbúrali a postupne tam vybudovali obľúbený mestský park.

 

4. Rybí trh Tsukiji

K Japonsku patrí tiež sushi a jedlá z čerstvých rýb. Práve v Tokiu nájdete jeden z najväčších rybích trhov na svete. Ten je rozdelený do dvoch hlavných častí. Do jednej majú prístup iba majitelia reštaurácií a do tej druhej sa dostanú cez špeciálny vchod turisti. Správcovia tržnice museli pristúpiť k tomuto kroku s delením priestoru, pretože návaly turistov už boli neúnosné a komplikovali prácu profesionálnym kuchárom a obchodníkom, ktorí chodia na trh po tovar. Keď sa vyberiete do verejne prístupnej časti, okrem čerstvých rýb a morských živočíchov uvidíte aj bistrá, v ktorých pripravujú tie najlepšie špeciality.

 

5. Akihabara

Pokiaľ cestujete do Tokia kvôli elektronickým vychytávkam a chcete na vlastné oči vidieť povestnú japonskú šikovnosť v tomto odvetví, tak by ste sa mali vybrať do Akihabary. Tá na vás najviac zapôsobí počas noci, keď na vás z každej výškovej budovy budú svietiť desiatky reklám lákajúcich na nové produkty. Na tomto mieste sa nachádza tiež najviac obchodov s elektronikou, kde si kúpite všetko od telefónov cez počítače až po najhorúcejšie novinky, ktoré môžete využiť pri práci alebo vo svojej domácnosti.

 

6. Svätostánok Meiji

Z historického hľadiska ide o jeden z mladších chrámov, ktorý založili na začiatku 20. storočia. Počas 2. svetovej vojny utrpel veľké škody, takže ho museli kompletne rekonštruovať. Zároveň popri ňom vybudovali jeden z najvýznamnejších mestských parkov, v ktorom sa nachádza 120 000 stromov z rôznych kútov Japonska, ktoré takto symbolicky spájajú celú krajinu. Najobľúbenejší je strom želaní, na ktorý môžete zavesiť niektoré z vašich tajných prianí.

 

7. Tokijská veža

Červeno-biela telekomunikačná veža bola až do roku 2010 najvyššou stavbou v meste. Okrem praktického využitia prilákala množstvo turistov, keďže sa na nej nachádza vyhliadková terasa, z ktorej máte nádherný výhľad na celé mesto. V jej blízkosti sa nachádza chrám Zojoji, ktorý ste mohli vidieť vo filme Wolverine.

 

8. Záhrada Hamarikyu

Japonský štýl patrí k obľúbeným spôsobom úpravy parkov a záhrad. Pokiaľ ho chcete zažiť v tej najkrajšej podobe, zájdite do Hamarikyua, kde nájdete mnoho nádherných zákutí s vyhliadkami na mesto. Celý park pôvodne vlastnila rodina, patriaca k potomkom zakladateľov mesta. Neskôr ho sprístupnili pre verejnosť a ponechali pod správu štátu. Jeho súčasťou je čajovňa, ktorá sa nachádza priamo pri jazere a kde ponúkajú tradičné čajové rituály.

 

9. Ginza

Japonskú obdobu Broadway nájdete vo štvrti Ginza. Tam sa nachádza domov tradičného japonského divadla a môžete si tam pozrieť predstavenia klasických diel, ale aj moderného umenia. Veľmi obľúbené sú tiež tanečné vystúpenia, ktoré nadväzujú na tradičnú kultúru. Počas dňa sa zase do tejto štvrte môžete vybrať na nákupy, pretože tam nájdete aj širokú ponuku luxusných svetových, ale aj japonských značiek.

 

10. Yasukuni

Svätyňa Yasukuni vzdáva poctu všetkým Japoncom, ktorí zomreli počas vojen. Založili ju v roku 1869, keď sa v krajine upokojila situácia a na isté obdobie zavládol mier. Potom sa Japonsko zapojilo aj do dvoch svetových vojen, kvôli čomu ešte viac stúpol počet týchto obetí. V súčasnosti sa preto môžete na tomto mieste pomodliť až k 2,5 miliónu mŕtvych vojakov, ktorí položili život za mier v ich rodnej krajine.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa