Takto chutí skutočné Bali: 8 dôvodov, prečo navštíviť Padangbai

2020-03-05 12:00:01 |   |    | 

Bali je najnavštevovanejším indonézskym ostrovom, čo so sebou prináša aj viaceré negatíva. Ak ho chcete zažiť bez davov turistov, vyberte sa do tichého pobrežného mestečka Padangbai. V spolupráci s Rudom a Elenou, ktorí na tomto mieste vedú rezort OK Bali, sme pripravili zoznam zážitkov, ktoré si na tomto čarovnom mieste nesmiete nechať ujsť.



 

Ostrov bohov ponúka tak veľké množstvo atrakcií, že by ste potrebovali nekonečnú dovolenku, aby ste ich mohli vidieť všetky. To sa však, bohužiaľ, nedá, a tak treba z času strávenom na Bali vyťažiť maximum. Esenciu toho najlepšieho môžete zažiť v Padangbai. Toto tiché pobrežné mestečko leží na východe ostrova asi 90 minút jazdy od medzinárodného letiska Ngurah Rai v Denpasare. Ponúka veľa zaujímavých aktivít, vďaka ktorým bude vaša dovolenka na Bali nezabudnuteľná.

 

1. Zažite podmorský svet

Nezáleží na tom, či ste nováčik alebo skúsený potápač, bohatý podmorský svet v Padangbai a priľahlých lokalitách vás určite ohromí. Nebudete sa vedieť vynadívať na pestré koraly plné fascinujúcich morských tvorov a exotických rýb a ak sa pošťastí, možno natrafíte aj žraloka. Skúsení potápači nájdu na tomto mieste svoj raj, no aj ak ste sa ešte nikdy nepotápali, v rezorte OK Divers Bali si to môžete bezpečne vyskúšať a dokonca sa ponoriť až do hĺbky 12 metrov. Ak však stále váhate, či je potápanie predsa len pre vás, ešte stále môžete skúsiť šnorchlovanie!

 

2. Oddychujte na rajskej pláži

Hoci má Bali mnoho pláží, je dosť ťažké nájsť miesto, kde si môžete zaplávať bez toho, aby ste museli čeliť obrovským vlnám, alebo kráčať stovky metrov, kým sa dostanete do vody. Našťastie Padangbai má výnimku menom White Sand Beach. Po 15 minútach chôdze do kopca si môžete oddýchnuť pri bielom piesku, plávať, šnorchlovať alebo si spraviť zaujímavé fotografie na skalných útvaroch v okolí. Skvelou voľbou je aj Blue Lagoon Beach. Obklopená zelenými kopcami a palmami poskytuje pokojné súkromné ​​miesto na relax a opaľovanie. Môžete si tu tiež príjemne zaplávať, pretože voda je väčšinou pokojná a bez vĺn.

 

3. Navštívte balijský chrám

Ak plánujete navštíviť typický balijský chrám, no nechcete sa predierať desiatkami ďalších turistov, zamierte do Silayukti. Stavba z 11. storočia patrí medzi najstaršie na Bali. Zaujímavosťou je, že každých 210 dní sa stáva miestom stretnutia pútnikov z celého ostrova, ktorí sa tu počas 4 dní modlia na oslavu jeho výročia. Ak sa rozhodnete sledovať túto impozantnú slávnosť na vlastné oči, možno sa vám pošťastí zažiť aj typickú balijskú očistu so svätenou vodou a požehnaním od miestneho kňaza. Okrem toho sú pozdĺž cesty k Silayukti tiež dva ďalšie chrámy - Pura Telaga Mas a Pura Tanjungsari, takže výlet sem určite stojí za to.

 

4. Plávajte s mantami

Nemusíte byť práve najväčším nadšencom oceánu, aby vám stretnutie s majestátnymi mantami vyrazilo dych. Tieto úžasné tvory môžu merať až 5,5 metra a hľadieť si s nimi z očí do očí je zážitkom na celý život. Vedeli ste, že pri Nusa Penide s nimi môžete potápať alebo šnorchlovať počas celého roka? Najistejšou voľbou je výlet na Manta point s OK Divers, pretože sa dostanete na miesto, kam sa manty chodia čistiť. Uvidíte ich teda zblízka a vo veľmi pokojnej nálade.

 

5. Spravte si výlet na Gilis

Jedným z hlavných dôvodov, prečo cestovatelia prichádzajú do Padangbai, je dobrý prístup k slávnym Gilis. Tieto ostrovy sú známe pre tyrkysovú vodu a kokosové palmy pozdĺž bielych pláží a sú ľahko dostupné trajektom z prístavu v Padangbai niekoľkokrát denne. Na Gilis si každý nájde to svoje. Ak hľadáte oázu pokoja bez húfov turistov, zamierte na Gili Meno. Mladí turisti túžiaci po zábave by sa zas mali vydať na Gili Trawangan, ktorý je známy ako párty ostrov. Posledný ostrov Gili Air ponúka zlatú strednú cestu medzi nimi dvoma.

 

 

7. Navštívte kohútie zápasy

Balijská kultúra je známa pre svoje jedinečné zvyky a tradície, medzi ktoré nepochybne patria aj kohútie zápasy. Krvavý súboj dvoch operencov však určite nie je zážitkom pre každého, a tak túto udalosť neodporúčame slabším povahám. Aby bolo toto predstavenie ešte dramatickejšie, každý kohút má na nohe pripevnenú malú britvu, čo nakoniec vedie k hlbokým a často smrteľným ranám. Súboj je tiež zvyčajne sprevádzaný hlasnými pokrikmi domácich obyvateľov, ktorí na toto predstavenie často vsádzajú obrovské sumy peňazí.

 

8.  Objavte krásy východného Bali

Padangbai má ideálnu polohu na objavovanie kultúry a tradícií východnej časti Bali. V prípade, že vás zaujíma kultúra a tradície, vyberte sa na East Bali tour. Počas jedného dňa môžete navštíviť všetky hlavné pamiatky, ktoré východ ostrova ponúka. Chrám Pura Luhur Lempuyang, ktorý preslávil strhujúci výhľad na sopku Agung, kráľovské kúpele Tirta Gangga, postavené v roku 1946 ako bývalé letné sídlo panovníka aj dedinu Tenganan, kde sa Balijci ešte stále bývajú v tradičných domoch a zachovávajú svoje typické remeslá ako je napríklad tkanie.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: OK Divers
Zdroj: OK Divers

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa