Romantika, divočina a čistá krása. To sú najlepšie pláže v Malajzii

2020-03-02 12:00:00 |   |    | 

Chystáte sa na dovolenku do Malajzie? Táto krajina vám neponúka len zaujímavé mestá a veľké dobrodružstvá, ale aj nádherné pláže. Po vzrušujúcom spoznávaní tejto časti Ázie vám istotne padne vhod, keď si potom budete môcť ľahnúť k moru a aspoň na chvíľu si oddýchnuť. Pre sladký relax si môžete vybrať z najkrajších pláží, ktoré sa nachádzajú v tejto krajine.



 

Pasir Panjang

Názov Pasir Panjang znamená v preklade Dlhá pláž. Nachádza sa v oblasti Perhentian Kecil a patrí k najznámejším v Malajzii. Milujú ju najmä mladí ľudia, pretože v jej okolí je množstvo barov a podnikov, kde organizujú diskotéky. V Ázii sa teší titulu jednej z najlepších party pláží v tomto regióne. Počas dňa sa môžete tešiť na malý raj, ktorý sa pred vami ukáže na každom kroku. Jemný piesok v kombinácii s vysokými palmami a priezračne čistou vodou sú tou najlepšou voľbou pre vašu dovolenku pri mori.

 

Ostrov Kapas

K Malajzii patrí aj niekoľko menších ostrovov a práve tie ponúkajú najkrajšie pláže na oddych. Jedným z nich je Kapas, ktorý je stelesnením exotickej dovolenky snov. Takmer okolo celého pobrežia sa nachádzajú krásne piesočné pláže, ktoré prechádzajú do divokej prírody v ich okolí. Rovnako pestrý je podmorský svet, ktorý má vynikajúce podmienky na potápanie, ale aj šnorchlovanie. Najpokojnejšia časť je pri meste Marang, od ktorého sa dostanete do odľahlejších lokalít, kam nechodieva tak veľa turistov.

 

Batu Ferringhi

Táto oblasť ponúka úplne všetko, čo by ste čakali od dovolenky pri mori. Nachádza sa tam niekoľko hotelov, ktoré patria k obľúbeným malajzijským rezortom. V minulosti bolo Batu Ferringhi populárne kvôli viacerým športovým aktivitám, ktoré tam ponúkali. Postupne sa na ňu začali špecializovať najmä milovníci surfingu a windsurfingu. Príjemná pláž, ktorá má v blízkosti niekoľko vynikajúcich reštaurácií s morskými špecialitami, ale aj pár nočných klubov, sa stala aj obľúbenou voľbou pre tých, ktorí majú radi len leňošenie na slnku a zábavu. Keď chcete nájsť pokojnejšie a odľahlejšie časti, nasledujte kroky domácich, ktorí Batu Ferringhi vyhľadávajú na víkendový oddych pri vode.

 

Mataking

Obyvatelia Malajzie nazývajú Mataking aj bonusom medzi ich plážami. Nech sa totiž na tomto ostrove pohnete kdekoľvek, vždy skončíte pri mori, ktoré lemuje jemný piesok a palmy. Okolo celého Matakingu sa nachádzajú pláže, ktoré všetkým dovolenkárom ponúkajú dostatok súkromia. Drobným darčekom pre všetkých je menší ostrov Pulau, ku ktorému vedie chodník vytvorený z piesku, ktorý obmýva z oboch strán more. Je to jednoducho to najkrajšie, čo môžete vidieť v tejto časti Ázie.

 

Mersing

Ďalšiu rozprávkovú časť ako vystrihnutú z dovolenkového katalógu nájdete pri meste Mersing. To je známe vďaka prístavu, z ktorého odchádzajú lode na blízke ostrovy. Takže keď sa vrátite z celodenného výletu, môžete si dopriať ešte malý bonus navyše. Veľkou výhodou je, že vám stačí zájsť naozaj len kúsok za mesto, aby ste sa ocitli akoby v inom svete. Zrazu ste na odľahlej tichej pláži, ktorá je ako stvorená na opaľovanie a užívanie si nádherných dní. Taktiež pokiaľ milujete plávanie v mori, toto je pre vás najlepšia voľba, pretože vlny sú tam pokojné a vďaka priezračnej vode budete mať možnosť obdivovať aj podmorský svet.

 

Langkawi

Turisti označujú Langkawi ako tú najkrajšiu časť Malajzie. Ostrov sa viac približuje pôvodnej kultúre a domáci obyvatelia sú veľmi priateľskí. Vďaka tomu vytvárajú pre dovolenkárov to najlepšie miesto na oddych. Keď chcete mať pohodlie a užiť si aj dobré služby, zostaňte priamo na niektorej pláži na Langkawi. No pokiaľ by ste radšej vyskúšali potápanie a užili si voľno v štýle Robinsona, dohodnite sa s niektorým z majiteľov miestnych lodiek alebo s rybármi, ktorí vás zavezú na blízke opustené ostrovčeky. Práve ich pláže patria k tým najkrajším v Malajzii, pretože sú takmer nedotknuté a ponúkajú nielen čisté more, ale aj pestrú prírodu v okolí.

 

Perhentian Besar

Ak hľadáte nejakú pláž s bonusom navyše, potom by ste jednoznačne mali zájsť na Perhentian Besar. Jednu z jej častí nazývajú „pláž vodných korytnačiek“, pretože tam žije množstvo týchto nádherných živočíchov. Pri potápaní môžete sledovať tiež mladé karibské útesové žraloky a iné ryby, ktoré žijú v tomto pestrom podmorskom svete. Celú oblasť by sme pokojne mohli nazvať aj vodným safari, preto tam pravidelne putujú stále noví turisti, ktorí urobili z Perhentian Besar jednu z najobľúbenejších dovolenkových destinácií.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa