Top prírodné atrakcie v Japonsku: Z tej krásy sa vám zatočí hlava

2021-03-13 00:01:00 |   |    | 

Na cestovaní je najvzrušujúcejšie spoznávanie iných kultúr. Vďaka tomu sa stále učíme a posúva nás to niekde ďalej. Z tohto hľadiska je veľmi lákavé Japonsko. Okrem pútavej histórie a zaujímavých zvyklostí majú pre turistov ďalší bonus navyše – ich nádhernú prírodu. V obklopení týchto atrakcií zažijete nádherný pokoj a harmóniu.



 

Pieskové duny, Tottori

Možno bude pre vás prekvapením, že aj Japonsko má svoju púšť. Pieskové duny v Tottori pripomínajú takú malú Saharu. Zaujímavosťou je, že v tomto prípade môžeme za ich vznik vďačiť kombinácii mora a veterného počasia, ktoré panuje v týchto končinách. Podľa vedcov sa v priebehu stotisíc rokov z pobrežia postupne odfukovali zrniečka piesku, ktoré vytvorili takýto úžasný efekt. Obrovské duny vyzerajú skutočne majestátne, v niektorých miestach vytvárajú až 40 metrov vysoké zlatisté kopce. Keďže je tam počas dní často veterno, počasie je napriek prítomnosti horúceho piesku príjemné. Z najvyšších bodov dovidíte priamo na pobrežie a more, čo tomuto zážitku dodáva osobitý charakter.

 

Roklina Takachiho

Jedno z najkrajších majstrovských diel prírody. Roklina Takachiho je vulkanického pôvodu. Preteká ňou rieka Gokase, po ktorej sa môžete plaviť na člne alebo kajaku, ktoré si tam môžete prenajať. Práve to je ten najlepší spôsob, akým spoznať toto úžasné miesto. Útesy sú vysoké takmer sto metrov a niektoré majú pravidelný tvar, vďaka čomu vyzerajú ešte zaujímavejšie. Nad nimi rastie nádherná zeleň a stromy, ktoré sa tam nachádzajú už stovky rokov. Ak máte obavu z plavby po rieke, môžete sa prejsť po priľahlom chodníku, ktorý vedie ponad celú roklinu a toto nádherné miesto si užijete z ďalšieho pútavého pohľadu.

 

Vrch Fuji

Jednou z charakteristických prírodných atrakcií v Japonsku je vrch Fuji. Ten sa nachádza približne sto kilometrov od Tokia a z viacerých miest tohto veľkomesta je ho nádherne vidieť. I keď je to v skutočnosti stále aktívna sopka, medzi turistami je veľmi obľúbená. Pre mnohých ľudí je to zároveň pútnické miesto, kam chodia porozmýšľať o svojich problémoch a rozjímať o živote. Pod Fuji sa nachádza niekoľko základných táborov, odkiaľ sa už môžete vybrať na skvelú túru. Z vrcholka zase pre zmenu uvidíte až do Tokia a ostatných častí Japonska. Jednoducho jeden z najkrajších bodov vášho výletu.

 

Vodopád Kegon

Blízko mesta Nikko sa rozprestiera obľúbený národný park, v ktorom sa nachádzajú rôzne prírodné atrakcie. Známy je aj vďaka tomu, že tam môžete navštíviť niekoľko nádherných vodopádov. Spomedzi nich sa vyníma Kegon, ktorý je sto metrov vysoký a podľa Japoncov patrí do top trojky najkrajších vodopádov v krajine. Vedie k nemu krásna lesná cesta, počas ktorej môžete obdivovať rozmanitosť tunajšej prírody. Mali by ste sa tam vybrať v jesennom období, keď je podľa domácich okolo vodopádu najkrajšia príroda a nádherne kontrastuje s tečúcou vodou.

 

Bambusový les Arashiyama

Jedným z najčastejšie fotografovaných miest v Japonsku je bambusový les Arashiyama. Celá cesta je lemovaná nahusto vysadenými rastlinami, ktoré v niektorých miestach dosahujú výšku až 20 metrov. Celková dĺžka chodníka je 200 metrov a keď sa po ňom prejdete, mali by ste si očistiť dušu od všetkého hnevu a problémov. Bambusy pôsobia veľmi upokojujúco a tento sad je balzamom a úplným odreagovaním od rušného sveta.

 

Vodné víry Naruto

Pri pobreží Naruto môžete na vlastné oči vidieť ďalší zaujímavý prírodný jav. Tunajšie vodné víry, taktiež nazývané prírodné vírivky sa vytvárajú dvakrát počas dňa. Domáci robia presne v tomto čase výlety na lodi, aby ste si mohli pozrieť zaujímavý úkaz. Ten vzniká vďaka spojeniu vnútrozemského mora Seto a Tichého oceána. Vlny do seba neustále vrážajú a vytvárajú tak vírivý efekt. Najviditeľnejšie sú počas leta a zimy, keď môžu dosahovať až dĺžku dvadsať metrov.

 

Jakušima

Tento ostrov je podľa mnohých ekológov tým najlepším dôkazom toho, ako dokáže človek fungovať v symbióze s prírodou. Obyvatelia totiž žijú uprostred jedného veľkého dažďového pralesa a napriek tomu sa im ho podarilo uchovať v neporušenej forme. Počas vašich potuliek uvidíte až 7000 rokov staré stromy, ale aj tisícročné cédre s obrovskými koreňmi. Na niektorých úsekoch majú prírodné chodníky z kameňov a dreva, inde budete prechádzať úplnou divočinou. Uvidíte tam rieky i malé vodopády. Bude to jeden obrovský zážitok, ktorý vás naučí veľkej pokore. Pred návštevou Jakušimy si pribaľte do batoha nepremokavé oblečenie, pretože tam často prší a občas býva aj hmla, ktorá tomuto miestu pridáva na tajomnosti.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa