Najzaujímavejšie pláže v Indonézii: Tieto miesta dajú každej dovolenke poriadnu šťavu

2022-04-27 12:00:00 |   |    | 

O Indonézii sa hovorí, že zo žiadneho miesta tejto oblasti to nemáte ďaleko na pláž. Preto nech pôjdete kamkoľvek, môžete sa tam tešiť aj na záver dňa s príjemným leňošením pri vode. Vyberte si podľa vášho gusta presne takú lokalitu, ktorá bude ideálne vyhovovať vašim predstavám. Záleží len na vás, či to bude pláž blízko rezortov, alebo radšej nejaké pekné opustené miesto.



 

Nusa Dua, Bali

Bali je známe tým, že ponúka veľa krásnych miest pri pobreží. I z toho dôvodu je tak vyhľadávané medzi dovolenkármi. Pokiaľ si chcete dopriať niečo špeciálne, v tom prípade sa vyberte na pláž Nusa Dua. Stačí vám pár pohľadov na túto lokalitu a budete mať pocit, ako keby ste sa pozerali na reklamné prospekty. Dokonalá idylka s priezračnou vodou, zlatým pieskom a krásnou prírodou je presne to, po čom túžite na dovolenke v exotike. Na tomto mieste sa nachádza niekoľko hotelových rezortov. Viaceré z nich sú určené pre rodiny s deťmi. Stačí sa však trošku prejsť a na Nusa Dua nájdete aj lokality, kde sa stretávajú surferi. Vďaka turisticky vychytenej lokalite tam svoje služby ponúkajú viacerí tour operátori, ktorí organizujú výlety na lodi na okolité ostrovy. Veľkým zážitkom je tiež potápanie sa, keďže je tu pestrý podmorský svet.

 

Ngurtafur, ostrov Warbal, Maluku

Toto nie je typická pláž, akú si zvyčajne predstavujeme. Ngurtafut totiž začína na ostrove Warbal, ale potom voľne prechádza až do Indického oceánu. Tam tvorí takmer dva kilometre dlhý výbežok, ktorý ponúka pravý kúsok plážovej romantiky. Keď sa vyberiete na prechádzku a zrazu budete obklopení morom, pričom len v diaľke uvidíte zelený ostrov, budete mať dychberúci zážitok, ktorý vám pomôže opäť pochopiť výnimočnosť našej planéty. Warbal nie je obývaný a nenachádzajú sa tam ani žiadne stravovacie zariadenia. Navyše je od ostatných ostrovov vzdialený veľa kilometrov, takže vďaka tomu ponúka dokonalú romantiku a samotu. Jednoducho to pravé miesto, ak si chcete oddýchnuť od každodenných starostí. Najjednoduchšie sa tam dostanete z prístavu Debut, odkiaľ pravidelne smerom na ostrov premávajú lode.

 

Ružová pláž, Flores, Komodo

Veľkej popularite sa už tradične tešia aj pláže, ktoré majú nezvyčajne sfarbený piesok. Obzvlášť obľúbené sú ružové, ktorých sa na svete nachádza len pár. Jedna z nich je aj na ostrove Flores, ktorý je súčasťou národného parku Komodo. Svoje jedinečné sfarbenie získava vďaka mikroskopickým morským živočíchom – dierkovcom. Keď sa tie zmiešajú s bielym pieskom, vytvárajú nádherné cukríkové sfarbenie. Kvôli tomu patrí aj medzi top atrakcie celej Indonézie. V okolí ostrova sú vynikajúce podmienky pre potápanie, ale aj šnorchlovanie. Voda je tak priezračne čistá, že niekedy v nej aj voľným okom uvidíte väčšie farebné rybky. Najlepšie obdobie na návštevu Flores je od mája do septembra, keď tam panuje najkrajšie počasie. Na ostrov robia súkromné výlety z neďalekej rybárskej dedinky Labuan Bajo.

 

Air Manis, Sumatra

Na rozdiel od pamiatok sa len málo pláži môže pochváliť zaujímavou legendou. Ari Manis podľa jednej z nich vznikol vďaka chudobnému námorníkovi. Tomu sa podarilo dostať na obchodnú loď, kde prišiel k veľkému majetku. No po návrate domov sa zrazu hanbil sa svoje korene a za mamu, ktorá medzičasom tak zostarla. Keď sa to ona dozvedela, veľmi sa na neho nahnevala. Preto ho premenila na loď a veľkú skalu, ktoré až dodnes zdobia tento výnimočný ostrov s nádhernými pohľadmi na západ slnka.

 

Kelingking, Nusa Penida

Ostrov Nusa Penida sa nachádza len 30 minút plavby od Bali. Podľa mnohých to je to najkrajšie miesto na zemi. Pláž Kelingking je oddelená od okolia vďaka vysokým útesom. Nájdete tam preto dostatok súkromia a keď budete mať šťastný deň, tak sa na pláži budete nachádzať sami. Dostanete sa na ňu po strmom schodisku. Kvôli náročnejšiemu terénu domáci upozorňujú, aby ste si obuli pevnú obuv, nie ľahké plážové šľapky.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa