Objavujte Thajsko: Toto sú jeho najzaujímavejšie ostrovné destinácie

2022-02-07 08:15:00 |   |    | 

Thajsko sa opäť otvára turizmu. Dobrou správou je, že cestovatelia to našťastie nezobrali ešte tak masovo ako v minulosti, preto aj na vychytených miestach stretnete minimum ľudí. Vďaka tomu si v pokoji užijete aj nádherné ostrovy, ktoré okrem oddychu na pláži a dobrého jedla ponúkajú aj iné zaujímavosti.



 

Koh Lipe

Pokiaľ máte radšej menšie ostrovy, ktoré však ponúkajú pestré možnosti na využitie voľného času, potom zájdite na aktuálne veľmi obľúbený Koh Lipe. Ten bol pôvodne súčasťou národného parku. Neskôr toto územie uvoľnili, aby tam mohli postupne vytvoriť nové rezorty a lepšie ho sprístupnili turistom. Exotické prostredie je prepojené s viacerými možnosťami na vodné športy. Ostrov ponúka vynikajúce podmienky pre plávanie, potápanie, kajakovanie alebo člnkovanie. Taktiež môžete zájsť na výlety spojené s rybolovom. Pláže tu sú pieskové, väčšina z nich je prístupná verejnosti a nie sú súčasťou rezortov. Medzi dovolenkármi je najobľúbenejšia Pattaya, okolo ktorej sú sústredené viaceré podniky. Koh Lipe sa dobre spoznáva aj zo sedla bicykla, alebo sa vyberte na prechádzky k tunajšiemu vodopádu.

 

Koh Phangan

Len pred pár rokmi bol Koh Phangan známy najmä medzi domácimi, ktorí si tam chodievali oddýchnuť mimo turisticky vyťažených pláží. Potom však ostrov objavili mladí cestovatelia, ktorí hľadali lacné destinácie. Odvtedy ho vyhľadáva najmä tento typ dovolenkárov. Nachádzajú sa tam tiež hotely, v ktorých sa venujú pobytom zameraným na jogu. Jedna z častí Koh Phanganu sa však prispôsobuje už aj náročnejším klientom a postavili tam drahšie rezorty. Pláže sú navyše takmer počas všetkých dní roka zaliate slnkom, takže tam nájdete malý raj. Na ostrove máte navyše veľa možností na trávenie voľného času. Nachádza sa tam menšia džungľa, do ktorej môžete ísť na výlet. Uvidíte tam taktiež starobylý chrám a krásne prírodné lokality a tešiť sa môžete aj na príjemné dni na pláži, kde si užijete vodné radovánky.

 

 

Koh Nang Yuan

Pláž Sairee a ostrov Koh Tao patria k obľúbeným thajským destináciám. Práve kvôli tomu tam však často stretnete veľké množstvo dovolenkárov. No stačí sa postaviť k vode, zapozerať sa pred seba a tam uvidíte pravú perlu tejto oblasti. Koh Nang Yuan sa nachádza pätnásť minút plavby z tohto miesta. Pravidelne tam premávajú vodné taxíky, takže už od skorého rána si môžete vychutnať oddych v ďalšej krásnej lokalite. Pokiaľ sa na ostrov vyberiete iba na výlet, váš pobyt je prísne limitovaný. Na plážach môžete zostať len do piatej večer, aby potom hostia tunajšieho rezortu mali dostatok súkromia a užili si pokojnejšiu atmosféru. Zaujímavosťou je, že na ostrove prísne bojujú proti znečisteniu plastami. Preto keď sa tam dopravíte či už na dovolenku, alebo iba na denný výlet, musíte pri vstupe odovzdať všetky plastové fľaše.

 

Koh Lanta

Veľkej popularite sa teší aj súostrovie Koh Lanta. Jeho výhodou je, že pozostáva z troch hlavných a niekoľkých malých ostrovov. Takže nech sa ubytujete na ktoromkoľvek z nich, pohodlne sa môžete medzi nimi presúvať a preskúmať väčšiu oblasť. Hlavným z ostrovov je Ko Lanta Yai, na ktorom sa nachádza deväť väčších pláží, džungľa a koralové útesy. Vďaka tomu máte k dispozícii rôzne zaujímavé aktivity. Pomocou mosta sa navyše veľmi jednoducho dostanete na susedný ostrov. Oplatí sa vám teda prenajať skúter alebo bicykel a takto jednoducho preskúmate väčšiu oblasť. Jednou z najobľúbenejších atrakcií je výlet na slonoch do džungle.

 

 

Koh Mook

Andamanské more prináša ďalšiu krásnu destináciu. Tou je malý ostrov Koh Mook, ktorý má vďaka svojej menšej rozlohe komornejšiu atmosféru. Medzi ostatnými konkurentmi vyniká vďaka ešte krajšej prírode. Okrem tradičných paliem, divokej zelene, pieskovej pláže a útesov tam nájdete taktiež veľmi obľúbenú jaskyňu a výborné možnosti na šnorchlovanie. Ešte stále tam neprúdi tak veľké množstvo turistov, preto sa tomuto miestu podarilo uchovať pravé čaro pôvodného Thajska.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa