V Spojených arabských emirátoch otvorili najväčší Safari park mimo Afriky

2022-02-25 10:00:00 |   |    | 

Spojené arabské emiráty sa môžu pochváliť viacerými rekordmi. Nájdete tam najväčšiu fontánu, najvyššiu budovu či najväčšiu kvetinovú záhradu sveta, ku ktorým pribudlo ďalšie obrovské turistické lákadlo – najväčší Safari park mimo afrického kontinentu.



Spojené arabské emiráty tvorí 7 emirátov - Abú Zabí, Adžmán, Dubaj, Fudžajra, Rás al-Chajmá, Umm al-Kuvajn a Šardžá. Hoci posledný menovaný ťahá v oblasti turistického ruchu za kratší koniec, v najbližšom období by sa to mohlo zmeniť. Po sedemročnej výstavbe tam totiž otvorili unikátny Sharjah Safari park.

Park je súčasťou prírodnej rezervácie al-Bridi a rozkladá sa na ploche vyše 800 hektárov, rozdelenej do 12 tematických častí. Každá z nich reprezentuje jeden africký región a jeho obyvateľov. Dokopy je v celom parku viac než 50 tisíc zvierat z vyše 120 druhov, niektoré pochádzajú aj z Európy. Park je otvorený denne od 8:30 do 18:30 a vstupenky sú v ponuke v niekoľkých kategóriách. Najdrahšia „zlatá“ zahŕňa jazdu v luxusnom aute so sprievodcom.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa