Dubaj za pár eur: Tieto zaujímavosti uvidíte úplne zadarmo

2022-09-07 13:00:00 |   |    | 

Letenky do Dubaja už dávno nie sú tak nedostupné ako v minulosti. Preto si tam dovolenku doprajú aj tí, ktorí nepatria k bohatým cestovateľom. Veľkých výdavkov sa nemusia báť ani na mieste. Vždy sa dá nájsť lacnejší hotel ďalej od pláže a na výber máte aj niekoľko atrakcií s bezplatnými vstupmi.



 

 

Múzeum kávy

Ak patríte medzi milovníkov kávy, vyberte sa na prechádzku do historického centra, kde nájdete tiež múzeum venované tomuto nápoju. Ich hlavným cieľom bolo uchovanie intímnej atmosféry, preto sa nesnažili svoje priestory čoraz viac zväčšovať. Radšej vítajú menšie skupiny, ktorým osobne vysvetlia všetky dôležité informácie o histórii kávy, aké druhy poznáme či ako sa vyrába. Vrcholom prehliadky je návšteva samotnej kaviarne. Tam vám predvedú rôzne spôsoby prípravy tohto nápoja a môžete si už za poplatok vybrať váš najobľúbenejší typ. Nádherná je tiež samotná budova a interiér múzea, ktoré sú inšpirované orientálnou kultúrou. Vďaka tomu už dlhé roky patrí medzi top atrakcie v Dubaji a navštevuje ho veľa turistov.

 

It is more than an experience. Visit us to know more

Posted by Coffee Museum Dubai on Saturday, February 24, 2018

 

Časť Dubajského akvária

Pre návštevníkov je veľkým lákadlom hlavné dubajské nákupné centrum. Okrem luxusných obchodov tam totiž nájdu aj niekoľko zaujímavých atrakcií. Jednou z nich je Dubajské akvárium. Nachádza sa v ňom 140 druhov rôznych vodných živočíchov, spomedzi ktorých dominujú najmä ryby. Najväčším zážitkom je prechádzka 48 metrov dlhým tunelom, počas ktorej si najlepšie vychutnáte tú nádheru okolo vás. Ak sa však chcete pozrieť do týchto priestorov, musíte tam platiť vstupné. Keby ste chceli na vašej dovolenke ušetriť, prezradíme vám trik, ktorý používa mnoho turistov. Priamo v nákupnom centre sa dostanete k hlavnému akváriu, ktoré sa rozprestiera pozdĺž celej jednej steny. Vďaka tomu zadarmo uvidíte všetkých vzácnych živočíchov a ešte k tomu budete mať na nich aj perfektný výhľad.


Wikimedia - Shahroozporia - Vlastná tvorba, CC BY-SA 3.0, Link

 

Al Fahidi

Kvôli moderným štvrtiam Dubaja sa neprávom zabúda na jeho historickú časť. Vysoké mrakodrapy a ukážka bohatstva zatienia zaujímavé dejiny tohto mesta. Preto keď sa chcete dozvedieť, ako to tam vyzeralo pred mnohými rokmi, vyberte sa do štvrte Al Fahidi. Ide o najstaršiu časť mesta, v ktorej uvidíte pôvodné budovy s typickou arabskou architektúrou. Každá ulička dotvára charizmatický obraz minulosti, kvôli čomu si to tam veľmi obľúbite. Nachádzajú sa tam viaceré múzeá, uvidíte výstavu o dejinách Dubaja, ale aj ako sa menil na moderné mesto plné luxusu. Navštívite tradičné čajovne, kde pripravujú tento nápoj podľa starých zvyklostí a v tejto časti nájdete aj reštaurácie, ktoré ponúkajú pôvodné pochúťky domácej gastronómie.

 

Dubajská fontána

Pri vymenovávaní bezplatných atrakcií nemožno zabudnúť ani na fontánu, ktorá sa nachádza pred Dubajským nákupným centrom. Návrh na ňu vypracovala tá istá spoločnosť, ktorá projektovala aj fontánu Bellagio v Las Vegas. Voda z nej vystrekuje až do výšky 150 metrov. Najvyhľadávanejšie sú večerné predstavenia, pri ktorých najlepšie vynikne svetelná šou. Trvá päť minút a opakuje sa každú polhodinu. Najlepšie si ju vychutnáte z promenády priamo popri jazere, alebo sa postavte z tej strany, kde sa nachádza samotné nákupné centrum. Ak chcete zažiť niečo originálne, v tom prípade si objednajte plavbu, počas ktorej sa dostanete takmer priamo k miestu, kde voda vystrekuje.

 

Prírodná rezervácia Ras Al Khor

Na predmestí Dubaja nájdete jednu veľmi zaujímavú prírodnú rezerváciu. Ras Al Khor je domovom veľkého množstva zaujímavých vtákov, ktorým dominujú najmä plameniaky, postávajúce spolu vo väčších skupinách. Práve kvôli nim tam prichádza veľké množstvo turistov. Celá rezervácia sa nachádza na obrovskej ploche, ktorú tvoria aj močariská. No len časť z nich je prístupná pre verejnosť. Do niektorých kútov sa dostanú iba ornitológovia a odborníci, ktorí tam chodia robiť výskumy.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa