Zabudnite na otrepané atrakcie: Tieto skryté poklady Singapuru vás očaria omnoho viac

2022-09-14 09:00:00 |   |    | 

Singapur konkuruje aj oveľa známejším ázijským krajinám. Počas dovolenky v týchto končinách uvidíte známe moderné atrakcie, ale aj kúsok ich histórie. Možno by sa zdalo, že už musíte poznať všetky zaujímavosti, ktoré táto krajina ponúka dovolenkárom. No tieto jedinečné a dobre skryté klenoty vám zrejme predstaví len málokto.



 

Maják Raffles Marina

Panoráma Singapuru patrí k tým najkrajším. Jednu z najlepších vyhliadok máte od majáka Raffles Marina. Ten bol postavený v roku 1994 na konci promenády a je vysoký dvanásť metrov. Pokiaľ si chcete dopriať špeciálny zážitok, príďte tam vo večerných hodinách, keď je mesto nádherne vysvietené. Medzi mladými ľuďmi je to obľúbené miesto na fotografovanie, ktoré je často označované aj na sociálnych sieťach. V blízkosti majáka sa nachádza luxusný klub, kam môžete zájsť na drink alebo večeru. Alebo si vyberte jednoduchšie bistro či kaviareň. Keď sa rozhodnete ísť na prechádzku dole promenádou, vrátite sa späť do prístavu, kde si môžete obzrieť zakotvené luxusné lode.

 

Les Clementi

Keď sa vyberiete na výlet mimo centra, istotne vás prekvapí nádherná príroda, ktorá je v Singapure. Zájdite aj na veľmi zaujímavé miesto, ktorým je les Clementi. Ten totiž prechádza úsekom, kadiaľ v minulosti viedla tunajšia menšia železnica, ktorej úlohou bolo prepojiť Singapur s okolitými dedinkami. Teraz už okolo 24-kilometrovej opustenej trate vznikla krásna roklina, zarastená zeleňou. Môžete si tam naplánovať dlhšiu túru, ktorá začína pri bývalej vlakovej stanice Bukit Timah. Postupne sa dostanete cez zaujímavé oblasti, kde uvidíte pestrú prírodu v okolí. Pred túrou musíte dávať pozor a vziať si vhodné oblečenie a najmä obuv. Nachádzajú sa tam totiž aj bahenné oblasti, kde môže stáť voda.

 

Národná galéria

V Singapure si môžete pozrieť aj národnú galériu. Tá sídli na netradičnom mieste, v budove, kde sa predným nachádzal súd. Neskôr ju celú zrekonštruovali a v novembri 2015 otvorili pre verejnosť. V súčasnosti sa tam nachádza viac ako 8000 kusov rôznych umeleckých diel. Uvidíte tam práce domácich umelcov a popri nich aj niekoľko kúskov od zahraničných tvorcov. Tiež sa tam nachádza veľká knižnica s právnickou literatúrou. Súčasťou výstavy je tiež časová kapsula, ktorú tam dali v roku 1937. Na želanie jej tvorcov sa môže otvoriť až v roku 3000. V budove sú dokonca ešte stále zrekonštruované bývalé menšie cely.

 

Istana Woodneuk

Pokiaľ hľadáte niečo nezvyčajné a zaujímavé, v tom prípade by ste mali zájsť do Istana Wooddneuk. Bývalý palác v zaujímavom tvare stojí v obklopení peknej prírody a už niekoľko rokov je opustená. Preto si k nej zvykli chodiť hľadači nevšedných atrakcií, ktorí radi skúmajú jej atmosféru. Podľa niektorých lovcov záhad tam údajne môžete začuť duchov. Je však len na vašej fantázii, ako si všetky tie tajuplné zvuky vysvetlíte.

 

Skywalk Siloso

Jednou z novších atrakcií je skywalk, z ktorého budete mať opäť výborný pohľad na celé okolie. V jeho blízkosti sa nachádza aj pevnosť, ktorá je voľne prístupná pre verejnosť. Taktiež nemusíte platiť ani za vstup na samotný most, ktorý prepája Singapur so Silosom. Turisti vyhľadávajú toto miesto aj počas západu slnka, keď je tu všetko pokryté nádhernými lúčmi zapadajúceho slnka. Urobte si počas prechádzky prestávku a popozerajte si nádhernú prírodu, ktorá je charakteristická pre tento región.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa