Top miesta v Dubaji, ktoré zabodujú na vašom instagrame: Na jednom sme stretli aj Plačkovú

2023-05-17 08:30:00 |   |    | 

Po celom svete sa nachádzajú jedinečné miesta, ktoré si zaslúžia poriadnu pozornosť vašich kamarátov či sledujúcich. Nič si nenahovárajme, instagramové miesta priťahujú stále viac turistov - influencerov, cestovateľov i zvedavcov z celého sveta. Už aj vy ste pri plánovaní dovolenky alebo top atrakcií určitej destinácie hľadali tipy na sociálnych sieťach? Potom sme práve pre vás vybrali niekoľko miest v Dubaji, ktoré zaručene rozžiaria váš profil na sociálnej sieti.



 

Rozprávková kaviareň

Fotogenických dominánt má Dubaj veru neúrekom, ale my vás najprv vezmeme do nenápadnej kaviarne, ktorá neohúri veľkosťou, ale dizajnom, ktorý je skutočne jedinečný. Kaviareň s poetickým názvom FOREVER ROSE patrí k najobľúbenejším cieľom influencerov v Dubaji. Najmä ženské milovníčky sociálnych sietí si počas pobytu v tomto meste nezabudnú včas spraviť rezerváciu v tejto ikonickej kaviarni, pretože dostať sa tam bez rezervácie nie je vôbec ľahké.

Za celým týmto projektom stojí Ebraheem Al Samadi, rodák z Kuvajtu, ktorý vyrastal v USA. V Spojených arabských emirátoch vytvoril koncept jedinečných kaviarní Forever Rose Café, kde spojil kvetinový butik s očarujúcim prostredím kaviarne. Koncept tej, ktorá sa nachádza v Boxpark by Meraas na Al Wasl Road, navrhol a vytvoril na tému rozprávkovej knihy. Návštevníci tu prechádzajú z reality do sveta fantázie.

Kaviareň je navrhnutá ako 3D ilustrácia, ktorá umožňuje hosťom cítiť sa, akoby boli súčasťou kresby. Vďaka jedinečnému dizajnu vyzerá skutočný trojrozmerný svet ako plochá ilustrácia. Všetky návrhy boli ručne nakreslené interným tímom značky a prevedené tak, aby znázorňovali šablónovú fázu obrázkov, čo hosťom poskytuje zábavné funkcie, ktoré môžu využiť na sociálnych mediach.

Vnútorné priestory zaberajú 200 m² a pojmú zhruba 100 hostí. Dá sa však posedieť aj na terase, kde je k dispozícii tiež lavička s ilustrovanou stenou, kde si návštevníci radi vyhotovujú fotografie, ktoré následne zdieľajú na sociálnych sieťach.

 

Zážitkový zábavný park AYA

Medzi milovníkmi sociálnych sietí si ihneď po otvorení v decembri 2022 získal priazeň aj interaktívny svetelno-zvukový zážitkový park AYA – The Immersive Experience Park, ktorý sa nachádza v átriu nákupného strediska Wafi City Mall na prvom poschodí. Ide o prvý z novej generácie zážitkových zábavných centier, kde hrajú prím digitálne a interaktívne prvky.

Je to krásny svet, aký ste si nevedeli ani predstaviť. Návštevníci sú hneď od začiatku vtiahnutí do ohromujúceho vesmíru plného živých interaktívnych zážitkov 12 rôznych zón, z ktorých každá má svoju vlastnú jedinečnú tému a  prvky. V niektorých sa budete cítiť ako vo vesmíre s miliónmi hviezd, v iných zas ako v mimozemskej záhrade rozkvitnutej svetlom.

Návštevníci sa prechádzajú cez nekonečný most nad riekou farieb, ktorá zurčí, buble a pení a s každým krokom prináša unikátny zážitok ako z iného sveta. Zažijete tu svetelnú búrku aj vodopád, ktorý tečie hore nohami. Poležíte si na vibrujúcom sviežom svahu a všade zažijete nevšedné veci, ktoré by ste len ťažko vyskúšali niekde inde.

Sami tvorcovia o tejto expozícii hovoria, že je portálom do prastarej budúcnosti, ktorá sa rodila mnoho svetelných rokov ďaleko. Instragrameri si tu dokážu vyhotoviť unikátne videá či fotografie, ktoré na ich profiloch zbierajú mnoho lajkov.

 

Krídla na streche sveta

Na žiadnom instagramovom profile samozrejme nemôže chýbať ani fotka s ikonickou stavbou Dubaja, ktorá je zapísaná v Guinessovej knihe rekordov. Najvyššia budova sveta Burj Khalifa, ktorá sa so svojimi 828 metrami priam dotýka neba, je mimoriadne fotogenická.

Nádherné fotky tejto budovy plnia sociálne siete a zbierajú followerov na celom svete. Je ťažko rozhodnúť, či sa lepšie fotí za dňa, alebo za tmy, kedy je nádherne osvetlená a na jej fasáde prebieha pestrofarebná  laserová show.

Dych vyrážajúce fotky si spravíte aj na vyhliadkovej plošine na 124. poschodí so špeciálnou presklenou platformou. Práve tu sme pri našej návšteve stretli aj hviezdu slovenského instagramu, Zuzanu Plačkovú alias Queen Plačkovú, ktorá si robila fotky na svoj profil.

Keď na tomto miesto dostanete neodolateľnú chuť lietať, odfoťte sa s rozprestretými krídlami na tunajšom fotopointe. Bude to trochu gýč, ale to instagram miluje a vaši followeri tiež. Keď sa z neba zveziete výťahom späť na zem, neodchádzajte ešte.

Pred legendárnym mrakodrapom sa totiž nachádzajú ďalšie krídla, ktoré sú vyhľadávaným insta zátiším. Ide o bronzovú sochu od mexického umelca Jorgeho Marina s názvom Krídla Mexika. Keď sa postavíte pred ne, razom vám narastú krídla a zároveň budete mať aj perfektnú fotku s Burj Khalifou v pozadí.

 

Hojdačka v oblakoch

Po fotke s krídlami na najvyššej budove sveta nevynechajte ani ďalšiu „instagramerskú hviezdu“, hojdačku na terase nedávno otvoreného hotela Address Fountain Views. Konkrétne ju nájdete v tamojšej reštaurácii The Restaurant.

Nie je hojdačka, ako hojdačka. Táto stojí hneď naproti najvyššej budovy sveta Burj Khalife a pod sebou budete vidieť aj slávnu spievajúcu fontánu. Hojdačka  je okrem jedinečnej fotostory ako stvorená aj na romantické  Posadíte priateľku na hojdačku, rozhojdáte ju a kým sa ona kochá dych berúcim výhľadom, vy pokľaknete s pripraveným snubným prsteňom. Bol by v tom čert, aby vám nepovedala „áno“!

Len dajte pozor, aby sa jej z toľkej romantiky nezatočila hlava. Hojdáte sa predsa na terase 54. poschodia! Po romantických zásnubách si tu môžete vychutnať aj skvelú večeru a zotrvať v rozhovore až do druhej rána, kedy je záverečná.

 

Najfotografovanejšia plachetnica

Každá influencerská hviezdička túži stráviť hoci len jednu noc v asi najznámejšom hoteli na svete – Burj Al Arab. Hoci má tento hotel oficiálne 5 hviezdičiek (teda maximálne možný počet), je označovaný ako prvý a doteraz jediný 7-hviezdičkový hotel na svete.

Dnes už ikonický hotel Burj Al Arab (Veža Arabov) v tvare plachetnice bol otvorený v roku 1999. Stojí na umelom ostrove a s pevninou je spojený mostom. Do jeho interiéru bolo zabudovaných 13 tisíc m³ vzácneho mramoru, 12 tisíc m³ granitu a 8 tisíc m² plátkového zlata a tak čo je v tomto hoteli zlaté, je naozaj zo zlata. Tento 321 metrov vysoký hotel je jediným na svete pozostávajúcim výlučne z dvojpodlažných apartmánov. Na každom z 30 poschodí s 202 apartmánmi sa nachádza vlastná recepcia.

Burj Al Arab má 5 bazénov, z toho 3 vonkajšie a 2 vnútorné. Jeden z nich je na dvoch najvyšších poschodiach hotela a poskytuje pri plávaní jedinečný pohľad na záliv i mesto. Samozrejme sa tu nachádzajú luxusné reštaurácie, kaviarne, obchody s exkluzívnym tovarom, hotelová knižnica, kúpele či pristávacia plošina pre helikoptéry. Hotel má privátnu pláž a svoj akvapark.

Dostať sa však doň nie je úplne ľahké a preto sa mnohí radšej ubytujú v blízkom a dostupnejšom Jumeirah Beach Hoteli, pripomínajúcom morskú vlnu. Z jeho plážovej hotelovej reštaurácie majú najfotografovanejšiu plachetnicu priamo na dosah, a tak si tu vyhotovujú oku lahodiace fotky pre svojich followerov.

 

Autor: © Zoznam/Pavol Urbánek

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa