Krabi patrí k najkrajším miestam v Thajsku, ukrýva aj cintorín pravekých mušlí

2023-05-24 13:00:00 |   |    | 

Provincia Krabi patrí k najznámejším dovolenkovým lokalitám v Thajsku. Cestovatelia ju milujú kvôli nádherným plážam a ešte krajším vyhliadkam, ktoré majú na okolie a na tunajšiu prírodu. Nachádza sa tam niekoľko zaujímavostí, ktoré môžete navštíviť popri relaxe na pláži a vodných radovánkach. Vyhľadávaná je tiež pre vynikajúce podmienky pre potápanie, keď sa môžete pripraviť na nádherný podmorský svet.



 

Cintorín pravekých mušlí

Z mesta Krabi sa dostanete ľahko taxíkom na jedno z najvzácnejších miest v provincii s jedinečnou archeologickou lokalitou. Pláž Susan Hoi sa rozprestiera na úseku dlhom takmer 200 metrov a pôvodne bola sladkovodným močiarom. V súčasnosti je známa vďaka množstvu pravekých fosílií mušlí, ktoré vo vápencových usadeninách tvoria jeden z najväčších cintorínov fosílií na svete. Niektoré z nich sú staré viac ako 75 miliónov rokov. Viaceré sú viditeľné voľným okom, preto tam okrem odborníkov často prichádzajú aj turisti, ktorí si obzerajú túto jedinečnú pamiatku na pravek. Okrem toho sa v okolí nachádza krásna príroda, takže sa pred vami odkryjú nádherné scenérie.

 

Pláž a jaskyňa Railay

Spomedzi všetkých pláží v Krabi ľudia najviac milujú Railay. Na prvý pohľad vás upúta až gýčovo nádhernou romantikou. Biely piesok, ligotajúca sa vodná hladina a tropická príroda v okolí vyzerajú ako obrázok vystrihnutý z predstavy o raji. Keďže je pláž obklopená vysokými a strmými útesmi, dostanete a na ňu iba loďou. Aj vďaka tomu si uchováva viac súkromia a prináša dokonalé miesto na oddych. Railay je vyhľadávaná aj vďaka jaskyniam, ktoré sú vápencového pôvodu. Do niektorých z nich je jednoduchý vstup a môžete si ich obzrieť sami. Niekedy v podvečerných hodinách sa na tomto mieste konajú menšie party. Hostia sú totiž odrezaní od okolitého sveta, takže sa môžu lepšie zabaviť.

 

Wat Tham Sua

Krabi patrí medzi dôležité posvätné miesta. Približne tri kilometre od hlavného mesta provincie sa nachádza svätyňa, ktorú postavili na krásnej vyhliadke v obklopení lesov. Dostanete sa tam lokálnou autobusovou dopravou alebo tuk-tukom. Wat Tham Sua (Chrám tigrej jaskyne) pozostáva z niekoľkých prírodných jaskýň, v ktorých v minulosti žili mnísi. Tá najhlavnejšia, v ktorej sa nachádza aj jeden z chrámov, je postavená na vápencovej kamennej veži. Vedie k nej až 1237 schodov, ale na konci výstupu vás odmení úžasným pohľadom na okolie. Z tohto miesta budete mať zároveň najlepší výhľad na celú provinciu, blízke ostrovy, ale aj na dažďový prales. Okrem vyhliadky je tu ďalšou dôležitou atrakciou „Buddhova stopa“, ktorá patrí k hlavným pútnickým miestam v Krabi.

 

Smaragdový bazén

Sa Morakot je nádherná prírodná lagúna, ktorú nazývajú tiež Smaragdový bazén. Vedie k nej pekný chodník lesom, na ktorého konci vás čaká odmena v podobe kúpenia na jednom z najkrajších miest sveta. Lagúna sa nachádza neďaleko dedinky Bang Teao v obklopení prírodnej rezervácie. Na hĺbku má len niečo vyše metra a ideálna je na sedacie kúpele a v niektorých miestach i na plávanie. Prúdia do nej vody z niekoľkých prameňov, ktoré sú bohaté na rôzne minerály s výborným vplyvom na pokožku. Taktiež je tam vďaka okolitému lesu veľmi dobré ovzdušie, čo má vynikajúci vplyv na dýchacie cesty.

 

Ostrovy Phi Phi

Do provincie Krabi patrí tiež niekoľko ostrovov. Najznámejšie z nich sa volajú Phi Phi a preslávil ich film Pláž, ktorý sa natáčal na týchto miestach. Nachádzajú sa približne 45 minút plavby od pevniny a ponúkajú priam idylickú lokalitu na oddych. Problémom však je, že po zverejnení filmu tam začali prúdiť davy turistov, preto museli časom ich počet limitovať. Najvhodnejší čas na návštevu ostrovov je v ranných hodinách, keď tam je najmenej ľudí.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa