Vidiek Karibiku - pokojný ostrovček San Andres

2013-05-10 13:00:00 |   |    | 

Drinky, nočná zábava a dokonalé pláže. To isté ako kdekoľvek v Karibiku, avšak v menšom, si vychutnáte na tomto ostrove s rozlohou len 26 kilometrov štvorcových. Spolu s niekoľkými ďalšími malými ostrovmi, ktoré sú jeho súčasťou, patrí San Andres k dosiaľ turisticky nepreplneným kútom Karibiku.



Jeho bezpečnosť a plytké koralové pláže ho robia vhodným aj pre rodinnú dovolenku. Ak sa však chcete zabaviť, nie je problém - domáci ostrovania si vás nájdu a môžete s nimi vyraziť na plavbu loďou plnou drinkov a tanca.

San Andres s ostatnými ostrovmi sa nachádza asi 750 kilometrov severne od Kolumbie a 230 kilometrov od Nikaraguy. More, ktoré ho obklopuje, nazývajú miestni Mar de siete colores, v preklade More siedmich farieb - pre kolísajúcu hĺbku mora. Tento raj bol v roku 2000 vyhlásený za prírodnú rezerváciu UNESCO. Objavil ho Kolumbus a dnes sa tu všade okrem španielčiny pohodlne dohovoríte anglicky.

Na šnorchlovanie a potápanie sú ostrovy ako stvorené. Sú totiž súčasťou tretieho najväčšieho koralového útesu na svete. Kým ostrov San Andres je rovinatý, jeho menšia „sestra“ Isla De Providencia je hornatejšia. Dostanete sa na ňu buď lietadlom alebo dve a pol hodiny trvajúcou plavbou na lodi. Je tu aj niekoľko ďalších malých ostrovčekov, ktoré môžu byť cieľom plavby.

Ostrov má niekoľko turistických atrakcií. Mesto San Andres, prezývané El Centro plné hotelov a obchodov, sídlo vlády a bánk. La Loma, najvyššie položené mesto s historicky prvým kostolom na ostrove. Nespočetné množstvo pláží pozdĺž 30 kilometrového korza okolo celého ostrova. Morganova jaskyňa spájajúca sa s menom piráta Henryho Morgana, ktorý tu údajne skrýval svoje poklady.

Hoyo Soplador s malým gejzírom. Z ostrova Isla De Providencia sa dá cez drevený most Lovers Bridge dostať na ďalší malý ostrov, Santa Catalinu. Večerný pohyb v mestách je bezpečný, taxikári sú veľmi priateľskí. V baroch môžete dokonca zjednávať cenu alkoholických drinkov.

 

Zdroj/autor: wikipedia, wikitravel, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa