Kuba – Slnečné pláže, keď sa u nás už pomaly zjesenieva

2014-09-21 10:00:00 |   |    | 

Jesenné dovolenky majú svoje čaro. Strediská nie sú tak preplnené turistami a vy strávite pokojnejšie chvíle. Jednou z nevýhod však je, že sa vám zúži možnosť výberu destinácií. Keď však nemáte obmedzený dovolenkový rozpočet, môžete sa vybrať aj do exotickejších krajín, ako napríklad Kuba. Napriek tomu, že podľa niektorých už nemá také čaro ako pred niekoľkými rokmi, stále dokáže ponúknuť mnoho nádherných zážitkov. Navyše si môžete skombinovať taký pobyt, aký bude presne vyhovovať vašim požiadavkám.



 

Ideálne na konci októbra

 

Veľkou výhodou dovolenky na Kube je, že sa tam môžete vybrať kedykoľvek. Pretože príjemné počasie tam vládne po celý rok, teplota mora všeobecne neklesá pod 23 stupňov a i keď tam prídete v období dažďov, tie nie sú až natoľko časté a dovolenku môžete pokojne využiť na spoznávanie krajiny. Ak sa však chcete len pokojne vyhrievať na slniečku pri mori, objednávajte zájazdy z konca októbra, keď už definitívne končí obdobie dažďov. Cena zájazdov sa v závislosti od toho, aké služby a program očakávate, pohybuje od 1000 eur na osobu vyššie. Najdrahšia časť pozostáva z letenky, takže keď si dokážete zabezpečiť cestu v akcii vlastným úsilím, vyjde vás to podstatne lacnejšie. Náklady v tejto krajine nie sú až tak veľké. Ceny potravín a služieb sú pre nás viac ako prijateľné a jednodňové fakultatívne výlety vás budú stáť od 15 do 80 eur.

 

Salsa, drinky a úprimná zábava

 

Tým najväčším lákadlom je hneď po krásnej prírode tunajšia zábava. Z ľudí sála úprimnosť a najmä ak vyjdete mimo hotelových rezortov, zažijete skutočne fantastické chvíle v spoločnosti príjemných spoločníkov. Ak aj nezvládate základy tunajšieho obľúbeného tanca salsy, tak sa ničoho neobávajte. Poľahky nájdete ochotného človeka, ktorý vás do nich zasvätí. Z nápojov prevláda miešaný drink Cuba Libre a taktiež tequila. A keď hovoríme o zábave, nemôžeme zabudnúť ani na dve veľmi obľúbené atrakcie. A tými sú dva obľúbené Hemingwayove bary. Jeden sa nazýva La Bodeguita del Medio, v ktorom nájdete aj kresby venované majstrovi a druhý sa nazýva La Floridita, v ktorom dokonca ešte stále majú aj jeho obľúbenú stoličku, na ktorej sedával. Obidva bary sa nachádzajú v Havane.

 

Len tak ležať pri mori alebo ísť na výlety?

 

Pri výbere dovolenky v Kube sa vám naskytá opäť niekoľko možností. Tou hlavnou je klasické ubytovanie v hoteloch, ktoré okrem celodenného programu ponúkajú aj fakultatívne výlety. Rovnako sa môžete vybrať aj na exkurziu do blízkych miest. Zbavte sa predsudkov a ochutnajte miestne pouličné jedlo, pretože podľa cestovateľov je to to najlepšie jedlo, aké môžete ochutnať. Pripravte sa na výrazné pálivé chute.

Druhou alternatívou je zakúpenie poznávacích zájazdov, ktoré robia aj slovenské cestovné kancelárie. Buď sa vyberiete preskúmať istý región, alebo môžete prejsť po najvýznamnejších miestach celej krajiny. Taktiež máte k dispozícii možnosť, keď záverečnú časť dovolenky strávite v nejakom rezorte.

Dovolenku si môžete zorganizovať aj sami, prípadne si vybrať niektorý z lacnejších hotelov a potom si prenajať auto. Na jazdenie po Kube potrebujete medzinárodný vodičský preukaz, ktorý vám počas dovolenky bude stačiť. Iba keby ste tam boli viac ako tri mesiace, musíte prejsť tunajšími skúškami a mať kubánske papiere. Keďže na Kube fungujú najmä menšie domáce požičovne, lepšie je objednať si služby na vašej hotelovej recepcii.

 

Džungľa, zátoky, ale aj výrobňa cigár

 

Či si už prenajmete auto, alebo sa rozhodnete pre kúpu fakultatívnych výletov, zíde sa vám niektorý z tipov, ktoré vám ponúkneme. Čo by ste si teda nemali nechať v Kube ujsť?

 

Cayo Coco – jeden z novších rezortov, ktorý sa môže pochváliť naozaj krásnou prírodou. No skutočný dôvod častých fakultatívnych výletov sa skrýva pod hladinou mora. Tieto koralové ostrovy sú magnetom pre všetkých milovníkov potápania.

Varadero výlet do džungle – ponúkajú viaceré cestovné kancelárie. Tieto výlety sa robia väčšinou na džípoch a zoberú vás len do okrajových častí, ktoré nie sú nebezpečné. Viaceré z nich sa spájajú aj s ukážkou divých zvierat priamo v ich prirodzených podmienkach.

Havana – jedna z najdôležitejších zastávok. Spoznáte tam súčasnú i minulú Kubu zároveň. Taktiež si tam môžete prezrieť viacero pamiatok a múzeí.

Zátoka svíň – jedno z najkrajších miest v Kube. V dlhej zátoke s krásnym pobrežím, popri ktorom prechádza menší prales, sa nachádzajú viaceré jaskyne a tiež nádherné lagúny.

Mantanzas – nádherná oblasť s úžasnou architektúrou. Vďaka viacerým historickým pamiatkam ho nazývajú aj súrodencom starších Atén.

Pinar del Rio – v tomto malom mestečku sa nachádzajú veľké tabakové plantáže a tiež výrobňa známych cigár. Navštíviť môžete obe miesta a odniesť si odtiaľ zaujímavé suveníry.

El Yunke – ďalšia z prímorských oblastí, ktorá vám však ponúka aj viaceré možnosti na turistiku. Zaujímavý je najmä výlet na stolovú horu, odkiaľ je naozaj nádherný výhľad na okolie.

 

Zdroj/autor: cuba.com, mycubavisit.com, David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa