Prázdniny v Dominikánskej republike: 5 tipov na exotickú dovolenku s deťmi

2017-07-01 00:00:01 |   |    | 

Letné prázdniny už začali a vy stále neviete, kam sa tento rok vybrať na dovolenku? Porozmýšľajte nad exotickou destináciou Punta Cana v Dominikánskej republike. Tunajšie hotelové rezorty sú známe vysokou kvalitou a špičkovou úrovňou služieb. Vaše deti zabavia profesionálni animátori a vy tak budete mať čas aj sami pre seba. Na výlet sa vydajte napríklad za pirátmi na ostrov Saona alebo za delfínmi na Dolphin Island.



 

V júli a auguste panujú v Dominikánskej republike stabilné teploty okolo 32 stupňov s vysokou vlhkosťou vzduchu. Krajina je pre turistov bezpečne, navyše sa nevyžaduje žiadne špeciálne očkovanie.

Let z Európy trvá asi 10 hodín a k vstupu do krajiny budete potrebovať len pas a turistickú kartu v hodnote 10 USD. Ak cestujete s agentúrou, túto kartu vám zabezpečia oni. Ak sa chystáte na vlastnú päsť, kartu si môžete zakúpiť cez internet alebo po prílete na letisku.

 

1. Najkrajšie pláže sveta

V Punta Cane na východnom pobreží ostrova si prídu na svoje všetci členovia rodiny od najmenších až po tých najstarších. Oddychovať tu môžete v tieni kokosových paliem na päťdesiatich kilometroch pobrežia s bielymi piesočnými plážami. Jednou z najznámejších je Bávaro, ktorú už v roku 1970 zaradila organizácia UNESCO medzi najlepšie na svete. Ďalšími obľúbenými plážami tejto oblasti je Uvero Alto, Cabeza de Toro, El Cortecito, Juanillo a Macao, na ktorej nájdete mnoho škôl surfu pre začiatočníkov.

 

2. Kurzy varenia i lekcie španielčiny

Punta Cana sa pýši množstvom hotelov medzinárodných reťazcov vo všetkých kategóriách. Animátorské tímy pripravujú pre deti, tínedžerov aj dospelých každý deň bohatý program zábavných aktivít od kurzov tanca cez hodiny kreslenia, lekcie španielčiny až po športové súťaže.

Rodiny s deťmi s v Punta Cane obľúbili napríklad hotel Memories Splash Punta Cana, ktorý v roku 2016 na TripAdvisore vybrali cestovatelia za „Najlepší hotel pre rodinnú dovolenku“. Populárne sú aj rezorty Barceló Bávaro Palace Deluxe, Sirenis alebo nedávno otvorený Bahia Principe Fantasia.

 

3. Adrenalín a stretnutie s delfínmi

Ak vás omrzí leňošenie v rezorte, vyrazte na výlet do adrenalínového parku Cumayasa Sky Adventure. Na tunajšie kozmické kyvadlo si trúfnu len tí najodvážnejší. Simulátor letu, bungee trampolíny a stretnutie s dinosaurami zažijete v parku Bavaro Adventure. Vo vodnom parku Downtown Punta Cana potom budú nepochybne najmä vaše deti nadšené z nafukovacích atrakcií.

V tematickom parku Manatí chovajú viac ako 150 druhov zvierat od papagájov cez hady až po delfíny a uškatce. Nezabudnuteľným zážitkom pre celú rodinu je plávanie s delfínmi, čo sa dá zažiť nielen v Manatí, ale aj v parku Dolphin Island či Dolphin Explorer.

 

4. Hľadanie pirátskeho pokladu

Rajom na Zemi by sa dal nazvať ostrov Saona, ktorý je súčasťou národného parku Del Este na juhovýchodnom pobreží ostrova. V oblasti rastie 572 druhov rastlín, z toho 53 endemických, a trvalo tu hniezdi vyše 60 druhov vtákov. Z vodných živočíchov môžete vidieť lamantíny karibské, morské korytnačky aj delfíny. Na ostrov Saona vás odvezie katamarán či rýchly čln. Deti ale zaiste najviac ocenia plavbu na pirátskej lodi, kde sa samé stanú členmi výpravy za hľadaním strateného pokladu, ktorý je na ostrove ukrytý.

 

5. Mesto kultúry

Hlavné mesto Santo Domingo je od roku 1990 na Zozname pamiatok svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Na námestí Plaza de la Cultura stojí Prírodovedné múzeum s observatóriom, ktoré svoje brány otvára raz mesačne aj verejnosti. Zábavný výlet do histórie ponúka vláčik Chu Chu Colonial a tí najmenší budú nadšení z Múzea trampolín, kde sa zároveň priučia niečo o fyzike a astronómii. V južnej časti mesta sa nachádza jaskynný komplex Tri oči (Los Tres ojos), ktorý kedysi obývali indiánske kmene Taíno a ktorých prítomnosť dokladajú početné nástenné maľby.

Nepreháňame, ak povieme, že Dominikánska republika môže ponúknuť všetko a stáva sa tak ideálnou voľbou pre fantastickú rodinnú dovolenku.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa