Dominikánska republika - raj pre celú rodinu

2018-11-17 00:00:01 |   |    | 

Dominikánska republika je dovolenkovým rajom, ktorý si môžete užiť mnohými spôsobmi, a to i s celou rodinou. Takmer všetky hotely a rekreačné rezorty ponúkajú špeciálne animačné aktivity a programy pre deti, a umožňujú tak vychutnať si pobyt v Karibiku i s deťmi. Samozrejme i mimo hotelov sa nájdu miesta, z ktorých si deti odnesú nezabudnuteľné zážitky.



 

Na severe krajiny v meste Puerto Plata leží Ocean World Adventure Park, komplex voľnočasových aktivít určený pre rodinné výlety, kde je možné sa zblízka stretnúť s delfínmi, uškatcami alebo žralokmi. Dokonca si s niektorými z týchto majestátnych morských zvierat môžete i zaplávať.

Aj hlavné mesto Santo Domingo je skvelým cieľom rodinných výletov. Zo širokej škály atrakcií uveďme napríklad Peképolis, tematický park, kde si deti hrajú na dospelých. Je to „mesto“ vytvorené deťom priamo na mieru a deti si v ňom vyberú povolanie, v ktorom sa chcú rozvíjať: kuchár v pizzerii, dokladač tovaru či pokladníčka v supermarkete, vedec v laboratóriu... Peképolis sa nachádza v obchodnom centru Silver Sun Gallery a je jedným z najväčších lákadiel, ako stráviť voľný čas s rodinou, pretože v ňom nájdu zábavu i dospelí v čase, keď deti plnia svoje úlohy.

Ďalšou atrakciou Santo Dominga je bezpochyby akvárium Aquamondo ležiace v obchodnom centre Sabil. Má rozlohu 1600 m2, na ktorých predstavuje život pod hladinou morí a oceánov v Karibiku i v ďalších oblastiach sveta. Samozrejmosťou sú komentované prehliadky približujúce deťom živočíšne a rastlinné druhy. Okrem fascinujúcej exkurzie do podmorského sveta ponúka i vzdelávacie programy vrátane tých, ktoré sa venujú zvýšeniu povedomia o ochrane morí, oceánov a ich obyvateľov.

Správnou voľbou pre rodiny je zaiste i prechádzka po veľkolepej Národnej botanickej záhrade (Jardín Botánico Nacional), ktorá leží v centre mesta a je doslova jeho pľúcami. Návštevníci sa v nej môžu zoznámiť so všetkými druhmi rastlín, ktoré v krajine rastú. Ak však chcete, aby vaše deti získali o dominikánskej flóre podrobnejšie informácie, potom ich vezmite do prírodovedného múzea (Museo de Historia Natural), ktoré sa pýši ucelenou zbierkou miestnych rastlín.

Vo výpočte turistických cieľov vhodných pre rodiny s deťmi nesmieme vynechať Národnú zoologickú záhradu (Parque Zoológico Nacional), ktorá je pre deti ako stvorená. Môžu v nej pozorovať rozličné zvieratá od leguánov cez krokodíla amerického až po hutie (druh hlodavca). Táto zoologická záhrada sa radí medzi tie najväčšie v Latinskej Amerike.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa