Ako v raji: Vychutnajte si dovolenku na najkrajších karibských plážach

2021-05-19 07:01:00 |   |    | 

Keď si chce niekto vychutnať leňošenie pri mori, krásnu prírodu a exotiku, jeho snom je dovolenka v Karibiku. Pláže v tejto oblasti patria k tým najkrajším na svete a predstavujú dokonalý raj. Nechajte sa zlákať ich atmosférou a vyberte sa na výlet aj do týchto končín.



 

 

Grace Bay, Turks a Caicos

Pláž Grace Bay opisujú ako pohladenie na duši. Osem kilometrov dlhé pobrežie je známe vďaka magickej kombinácii bieleho jemného piesku a tyrkysového mora. Voda v týchto končinách je čistá a ideálna na plávanie alebo šnorchlovanie. Priamo pri pobreží sa nachádza pár atolov, ktoré ponúkajú dokonalé podmorské divadlo. Táto časť Turks a Caicos je známa aj vďaka ideálnym podmienkam na plávanie. Voda je tam pokojná, vstup do nej mierny a vhodný aj pre začínajúcich plavcov či rodiny s deťmi. Grace Bay je zároveň súčasťou národného parku a príroda v okolí je prísne chránená. I preto sa ju podarilo udržať v tak dobrom stave. Na konci pláže sa nachádzajú pokojnejšie lokality, ktoré využívajú napríklad na paddleboarding.

 

Shoal Bay, Anguilla

Anguilla sa medzi cestovateľmi spopularizovala vďaka nádherným plážam. Nech sa vyberiete do ktorejkoľvek časti tejto krajiny, stále sa dostanete na miesto s jemným pieskom, palmami a krásnymi kvetmi v okolí. Je to taká exotická záhrada umiestnená priamo pri pláži. Najkrajšou časťou je Shoal Bay, ktorá si uchovala aj jednu unikátnosť. Hoci ide o najpopulárnejšiu atrakciu na ostrove, napriek tomu ju nikdy nenájdete preplnenú turistami. Domáci predstavitelia totiž prísne limitujú počet dovolenkárov, aby tak každému uchovali dostatok súkromia a pokojnú atmosféru. Popri tri kilometre dlhom pobreží nájdete opäť viaceré časti s koralovými atolmi, ktoré môžete sledovať počas potápania.

 

Pláž Maho, Svätý Martin

Toto je zrejme najznámejšia z karibských pláži. Za svoje spopularizovanie vďačí jednej unikátnosti. V jej tesnej blízkosti sa totiž nachádza hlavné ostrovné letisko, na ktorom pristávajú všetci dovolenkári. Lietadlo prechádza veľmi nízko nad Maho, vďaka čomu sa tam združujú turisti z celého ostrova. Mať unikátne zábery či už z mora alebo ležiac na lehátku s týmto dopravným prostriedkom nad hlavou, to chce mať vo svojom albume každý správny cestovateľ. Doprava na Svätý Martin nie je veľmi frekventovaná, takže dovolenkári sa nemusia báť toho, že by ich to často rušilo počas oddychu. Napriek množstvu turistov je pobrežie čisté a blízke letisko mu nijako neškodí. I vďaka tomu v tejto destinácii pripravili jedinečnú atrakciu, ktorú si po prvýkrát vychutnáte už z paluby lietadla.

 

Sedemmíľová pláž, Kajmanské ostrovy

Táto pláž je dôkazom, že pokojné miesto a nádhernú prírodu nájdete aj tam, kde je obľúbené letovisko s množstvom rezortov. Tak ako hovorí už samotný názov, na Kajmanských ostrovoch nájdete sedem míľ dlhý kus pobrežia, ktorý patrí medzi najväčšie karibské hity. Pláž je známa vďaka nádhernému jemnému piesku a množstvu kokosových paliem v okolí. Vďaka tomu si ju veľmi rýchlo vyhliadli aj známe hotelové reťazce, ktoré tam postavili viacero luxusných hotelov. Našťastie sa veľkú časť pláže podarilo uchovať v pôvodnom stave s nedotknutou prírodou v okolí. Stačí sa prejsť trochu mimo hotelových oblastí a zrazu sa ocitnete na pokojnom tichom mieste. Dostanete sa tam aj pomocou lode, vďaka ktorej zájdete do odľahlejšej časti Sedemmíľovej pláže. Tá je okrem iného známa vďaka perfektným službám, pretože sú tam obľúbené reštaurácie, ihriská na šport a pre deti a taktiež nočné bary.

 

Pláž Darkwood, Antigua

Každý cestovateľ má iné parametre na to, ako by popísal najkrajšiu pláž na svete. Niekto si potrpí na kvalitu piesku, inému záleží na čistej vode, nádhernej prírode v okolí, skvelých podnikoch či zaujímavých pamiatkach v jej blízkosti. No a pre niekoho je dôležité, aby sa cítil ako Robinson Crusoe a bol by obklopený len divočinou. Presne v tomto duchu sa nesie atmosféra na pláži Darkwood na Antigue. Na celej jej ploche nenájdete ani jedinú stavbu, takže tam budete oddychovať v úplne nedotknutej prírode. Nebudete mať nablízku bary ani reštaurácie, ale všetko vám to vynahradí úžasné prostredie v okolí. Palmy, piesok a fantastický podmorský svet sú dokonalou pozvánkou na dovolenku do týchto končín.

 

Orlia pláž, Aruba

Aruba je známa ako destinácia zamilovaných párikov. Jednou z jej hlavných pláží je Orlia, na ktorej sa nachádza aj viacero rezortov. Medzi dovolenkármi je veľmi obľúbená i kvôli tomu, že to tam večne žije rôznymi zaujímavými akciami. Preto sa vám bude páčiť najmä v prípade, ak máte radi rušnejšiu atmosféru. Keď tam vyberiete počas dňa, v tom prípade zájdite do jej okrajových častí, kde si dokážete nájsť viac súkromia. Veľkou výhodou sú kvalitné služby, ktoré sa nachádzajú v jej okolí a prinesú vám veľa zábavy.

 

Pláž Horseshoe, Bermudy

I keď sa už Bermudy nenachádzajú priamo v Karibiku, túto destináciu ponúkajú v rámci ďalších krajín z tejto nádhernej oblasti. Preto sa v mnohých top rebríčkoch najkrajších pláží nachádza aj Horseshoe Bay, ktorá je v nádhernej opustenej lokalite. Ako už napovedá samotný názov, má tvar konskej podkovy. Ten vznikol vďaka vysokým bralám, ktoré sa nachádzajú v jej blízkosti a počas horúcich dní tam v niektorých častiach vytvárajú príjemný tieň. Dostanete sa tam po turistickom chodníku alebo loďou.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa