Luxusná dovolenka pre nadšencov golfu: 5 najlepších golfových hotelov v Austrálii

2020-12-22 08:01:00 |   |    | 

Lokalita je nesporne kľúčová pre zážitok z golfu. Či už ste nováčik, mierne pokročilý, alebo skúsený hráč, určite oceníte malebné prostredie (zvlnené trávnaté pahorky, nedotknuté greeny a dizajnové bunkre) dokonale udržiavaného golfového ihriska. Až prejde pandémia, možno si doprajete aj trochu exotickejšiu golfovú destináciu – napríklad Austrália je priam hráčskym rajom, ani miestni si z bohatého výberu nevedia len tak ľahko vybrať. A keď už precestujete za golfom pol sveta, určite by ste si chceli zahrať viac než jednu partiu, takže ideálne by bolo prenocovať niekde na blízku.



Azda vám pri výbere pomôže tento zoznam najlepších hotelov a rezortov v najkrajších kútoch Austrálie, ktoré potešia každého golfového nadšenca. V týchto hoteloch máte ihriská priam na dosah ruky, takže cesta tam nezaberie toľko času a o to viac môžete naháňať loptičku po fervejoch.

 

1. Quest Cheltenham – cenovo dostupný 4-hviezdičkový hotel, posadený medzi tromi svetovými golfovými ihriskami

Z tohto vysoko hodnoteného zariadenia máte blízko do viacerých elitných country klubov, vrátane prestížneho Royal Melbourne Country Club, ktorý je známy najlepšou golfovou ponukou v celej Austrálii a je aj na 7. mieste v zozname najlepších 100 golfových ihrísk. Royal Melbourne je však súkromný golfový klub, čiže, ak si tu chcete zahrať, musíte byť členom buď tu, alebo v inom golfovom klube.

No aj tak ste stále v dobrej spoločnosti, lebo hneď vedľa je Kingston Heath Golf Club, kde sa konalo množstvo národných majstrovstiev, vrátane desiatich Australian Open, dvoch Australian Masters a v roku 2016 aj Svetový pohár v golfe. Rovnako na skok to máte aj do Victoria Golf Club, kde sa tiež konalo viacero národných majstrovstiev. Quest Cheltenham je dokonalé miesto na víkendový výlet za hrou na najlepších golfových ihriskách krajiny.

 

2. Bonville Golf Resort – luxusné ubytovanie pri jednom z „najkrajších“ golfových ihrísk sveta

Ak sa ubytujete v Bonville Golf Resort, budete doslova na ihrisku, ktoré viackrát po sebe získalo ocenenie „najkrajšie golfové ihrisko v Austrálii“, a aj v svetových rebríčkoch je na popredných priečkach. V tomto rezorte sa nachádza aj jedna z najoceňovanejších reštaurácií krajiny a vonkajší bazén, kde si po zvládnutí 18 jamiek môžete dokonale oddýchnuť. Nachádza sa medzi Sydney a Melbourne a iba 7 minút odtiaľ je malé letisko, takže je to dokonalé miesto na služobnú cestu alebo víkendový výlet.

 

3. Barnbougle Tazmania – na výber sú vily pri oceáne, 4-hviedzdičkové alebo 3,5-hviezdičkové luxusné chaty a k tomu dve jedinečné a úchvatné golfové ihriská

Barnbougle Tazmania je ideálne pre tých, ktorí chcú mať na výber nielen pri ubytovaní ale aj v pri hraní. Pozdĺž nádherného pobrežia sa striedajú štyri rôzne rezortové ubytovania, každé s vlastnou atmosférou a všetky iba pár minút od neuveriteľného golfového zážitku. Dve svetoznáme ihriská, The Dunes a Lost Farm, ponúkajú jedinečné rande s golfom, kde sa budete cítiť ako v oáze na púšti či na rajskom ostrove. Ihriská sú obkolesené obrovskými pieskovými dunami a poskytujú úžasné pohľady na oceán, takže pre každého golfistu sú skutočne destináciou snov.

 

4. Country Club Casino Tasmania – Elitné golfové ihrisko a nádherný rezort na brehu jazera s jediným kasínom v Launcestone

Nachádza sa na severe Tasmánie, iba hodinku od Barnbougle, a tento hornatý región ponúka hosťom rezortu pôsobivé dobrodružstvá v prírode, golf na špičkovej úrovni a zábavu, akú inde v regióne nenájdete. Majstrovské 18-jamkové ihrisko je jedným z najlepších v krajine a jeho náročné bunkre, vodné prekážky a veterné ferveje si vyžadujú poriadne sústredenie. Po golfe si to môžete namieriť do kasína, kde svoju myseľ môžete zaostriť na stolové hry, vhodné pre všetky úrovne – od začiatočníkov, ktorí sa iba učia pravidlá blackjacku až po pokročilejších hráčov. Kasíno je tiež vyhľadávaným miestom hráčov pokru a má množstvo elektronických hracích automatov, takže si tam naozaj každý nájde to svoje. Zabavíte sa tiež jazdou na koni po husto zalesnenom okolí rezortu, alebo si vychutnáte zaslúžený relax v klubovom bazéne a spa.

 

5. Beach Cabins Merimbula – výnimočné plážové chatky pozdĺž Zafírového pobrežia, len pár minút od 5 vychýrených golfových klubov

Pre milovníkov pláže a golfu je toto luxusné ubytovanie so surferskou atmosférou ideálnym miestom na Zafírovom pobreží. Fantastické surfovanie je vzdialené iba pár krokov a na svetoznáme golfové ihriská Pambula-Merimbula a Tura Beach dorazíte po 10 minútach jazdy. Beach Cabins Merimbula ponúka aj golfové zájazdy a dopravu na okolitých 5 ihrísk. A keď si budete chcieť od palíc oddýchnuť, zorganizujú vám aj pozorovanie veľrýb alebo rybárske výlety. V ponuke je množstvo aktivít na súši aj na mori a plážové chatky majú naozaj pre každého niečo.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa