Španielske Sotogrande je rezortom luxusu a sladkého ničnerobenia

2011-12-18 10:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Mesto leží na pobreží Costa del Sol iba niekoľko kilometrov od známeho Gibraltáru. Sotogrande ponúka návštevníkom jedinečný zážitok z okolitej architektúry. Možno práve preto tu žije a trávi dovolenky množstvo známych a bohatých ľudí. Na uliciach stretnete upravené dámy v značkovom oblečení. Chlapi šoférujú nablýskané autá, prípadne pod oknami svojho apartmánu práve parkujú drahú jachtu. Záhrady v rezortoch, v okolitých vilkách a domoch sú stále udržiavané.



Cez mesto preteká rieka Guadiaro. Nachádza sa tu Andalúzsky národný park (Andalusian National Park) a prírodná rezervácia. Pobrežie Costa del Sol je piesočnaté a počas sezóny aj veľmi horúce.

 

Možnosti ako stráviť voľný čas

Ak vás už omrzelo kúpanie v Stredozemnom mori, môžete sa venovať aj fyzickým aktivitám. Okolie Sotogrande má niekoľko profesionálnych golfových ihrísk a jazdeckých klubov. V prípade nudy sa tu dá zahrať golf a zajazdiť si na koňoch. V prístave a blízkosti pláží sú dobré reštaurácie a kaviarničky, kde podávajú chutné jedlá a osviežujúce drinky. Po namáhavom výkone na golfovom trávniku vám prídu vhod. Obsluha je väčšinou milá a v prípade, že neviete španielsky, dohovoríte sa i po anglicky.

 

Menšie výlety po okolí

Pobrežie Costa del Sol poskytuje krásny pohľad na more, prírodu, fascinujúcu skalu Gibraltáru. V pozadí sa črtá kúsok pevniny, kde už začína africký kontinent - Maroko. Oplatí sa navštíviť aj okolité mestá ako napríklad Estepona, Marbella alebo Malaga, ktoré ležia hneď pri pobreží. Môžete si prenajať malé auto a urobiť si výlet do týchto miest. Cesta vedie stále pozdĺž mora.

 

Čarovný Gibraltár

Gibraltár je vzdialený necelých 30 kilometrov od Sotogrande a má aj svoje letisko s pravidelnými letmi. Pri prílete a odlete sa rampami uzavrie jediná križovatka v meste, ktorá slúži ako dráha pre lietadlá a zároveň ako motorová cesta pre autá. Napriek tomu, že ste v Španielsku, hneď ako prekročíte hranicu Gibraltáru, stojíte na zemi, ktorá patrí Veľkej Británii. Nájdete tu veľa anglických obchodov, na tomto území v obchode alebo reštaurácii zaplatíte britskými librami.

Pravdepodobne najviac vás zaujme skalnatý obor - vápencová skala Gibraltár, ktorá sa hrdo pýši nad mestom. Na vrchol sa môžete vyviezť lanovkou, odkiaľ sa vám naskytne zaujímavý výhľad na krajinu. Keď z nej vystúpite, prvé čo vám udrie do očí, budú drzé opice.

Zvláštne opice makaka sú zvyknuté na turistov, ktorí sem denne prichádzajú. Keď si nedáte pozor, môže sa stať, že vám vlezú do tašky a vyberú si nejakú pochúťku. Treba byť však opatrný, opice sú dosť agresívne a pri pokusoch pohladkať maškrtnú opicu, vás môže ľahko pohryznúť. Je zakázané sa ich dotýkať a kŕmiť.

 

Život pri pobreží Costa del Sol je ako z rozprávky

Sotogrande nie je typickou španielskou oblasťou. Všade sú veľké komplexy a vily, ktoré vlastnia prevažne Angličania, Nemci a Rusi. Napriek tomu, ak máte možnosť navštíviť túto netypickú časť pobrežia Stredozemného mora, neváhajte ani chvíľu.

V Sotogrande je všetko štýlové. Nikto sa nikam neponáhľa. Jachty, drahé autá, značkové oblečenie, ticho, pokoj, šum mora a nádherná príroda...aj to je obraz Sotogrande.

 

Zdroj/autor: Martina Miksová, drom

Foto: autor

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa