V Chorvátsku otvoria v júni prvý zábavný park: Vieme kde, čo a za koľko

2017-04-07 00:00:01 |   |    | 

Zábavné parky po celom svete privítajú každý rok viac ako miliardu návštevníkov. Od júna sa budete môcť počas dovolenky zabaviť na kolotočoch, autíčkach či adrenalínových dráhach aj pri „slovenskom mori“ v Chorvátsku. Poznáme podrobnosti.



 

1. júna otvorí svoje brány prvý zábavný park v Chorvátsku. FunPark Mirnovec je vybudovaný na podobnom princípe ako Gardaland v Taliansku alebo slávny park v Orlande na Floride a investície doň sa vyšplhali na 15 miliónov eur.

V dalmátskom mestečku Biograd na Moru neďaleko Zadaru nájdu návštevníci na ploche 45 000 metrov štvorcových 26 atrakcií rozdelených do troch sektorov. „Divoký západ“ bude určený predovšetkým najmenším návštevníkom, ktorých zabavia kolotoče, rotujúce šálky, westernová jazda vláčikom či Jurský park. Kombináciu adrenalínu a vodných atrakcií pre celú rodinu zas ponúkne „Pirátske mestečko“ s autodromom, vodným toboganom či obrou hojdačkou. Tretia časť s názvom „Vesmír“ je určená najmä milovníkom adrenalínu, ktorí sa budú môcť vyšantiť na dvoch húsenkových dráhach, ruskom kole či populárnom "kladive". Súčasťou areálu bude aj hala s elektronickými hrami a simulátormi. Samozrejmosťou budú reštaurácie a kaviarne, ale tiež zabávači a rôzne zaujímavé podujatia a koncerty.

Vstupné by malo byť 100 HRK pre školákov a 190 HRK pre dospelých (resp. 150 a 200 HRK, na oficiálnej stránke sa informácie rôznia). V pláne sú aj zľavnené a skupinové vstupenky a deti budú mať v deň narodenín vstup zdarma.

Investor, známy chorvátsky výrobca pyrotechniky, očakáva ročnú návštevnosť FunParku Mirnovec okolo 180 000 ľudí. Odvážnym predpokladom nahráva aj umiestnenie parku. Neveľké mestečko Biograd na Moru leží na severe Dalmácie, necelých 30 kilometrov južne od Zadaru. Nachádza sa v blízkosti troch národných parkov (Paklenica, Kornati a Krka) a tiež neďaleko prírodných rezervácií Telaščica a Vranské jazero, ktoré je najväčšie v Chorvátsku.

Predpokladá sa, že vďaka novému zábavnému parku a tiež jedinému golfovému areálu v Dalmácii sa Biograd čoskoro stane jedným z najatraktívnejších miest pri Jadranskom mori. Bývalé korunovačné mesto chorvátskych kráľov by tak konečne mohlo opäť získať svoju zašlú slávu.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: FunPark Mirnovec
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (14 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa