Leto pod širákom: Týchto 7 kempov dá vašej dovolenke úplne nový rozmer

2018-05-10 00:00:00 |   |    | 

Pravidelní cestovatelia vždy hľadajú možnosti, ako by mohli počas svojho putovania po svete ušetriť. Pokiaľ cestujete v menších skupinách, jednou zo zaujímavých alternatív je využívanie vlastných karavanov alebo stanov, pri ktorých znížite náklady na ubytovanie. Ako bonus k tomu dostanete ešte aj veľkú slobodu, keďže môžete zostať, kdekoľvek sa vám to zapáči a nemusíte sa spoliehať na voľné miesta v hoteloch alebo penziónoch. Keď si k tomu pripočítate skvelé vybavenie najlepších kempov v Európe, nemáte už nad čím váhať.



Müllerwiese, Enzklösterle, Nemecko

Tento kemping prevádzkujú už od roku 1972. Nachádza sa v obklopení nádhernej prírody Čierneho lesa. Vyhľadávajú ho najmä aktívni dovolenkári, ktorí chcú preskúmať turistické trasy v okolí. Samotný kemp funguje v čo najväčšom súlade s prírodou. Kvôli tomu sa snažia ponúknuť každému hosťovi aspoň malé súkromie, ktoré vedia zabezpečiť vďaka veľkolepým rozsiahlym pozemkom pri rieke Enz. Časť areálu tvorí aj pár jednoduchých chatiek. Veľkou výhodou kempingu Müllerwiese je, že sa nachádza len desať minút chôdze od dediny Enzklösterle. Vďaka tomu máte poruke všetky obchody, poštu a iné dôležité služby.

 

Quinta de Odelouca, Sao Marcos da Serra, Portugalsko

Čím viac sa blížite k južnému pobrežiu Portugalska, tým divokejšiu prírodu budete míňať. Oblasť Sao Marcos da Serra je navyše veľmi dobre známa vďaka vysokému zastúpeniu dubov korkových. Všetky tieto výhody do seba skĺbil kemping Quinta de Odelouca. Hneď ako prejdete cez nenápadný vchod, dostanete sa do nádhernej oázy pokoja. Časť ubytovania opäť prechádza až ku blízkej rieke, pri ktorej si môžete robiť pikniky alebo sa v nej môžete počas horúcich dní okúpať. Keby vám to nestačilo, Quinta de Odelouca ponúka pre svojich zákazníkov ako jeden z mála kempingov na svete aj vlastný bazén. Vďaka jeho polohe ho využívajú turisti, ktorí spoznávajú mestá okolo Faro alebo Lagos. Pokiaľ by ste sa chceli vykúpať v oceáne, máte to k nemu iba pol hodinu cesty.

 

Kemp Liza, Bovec, Slovinsko

Údolie Bovec vyhľadávajú najmä milovníci splavov. Tunajšie dve rieky ponúkajú skvelé podmienky pre rafting a kajaking. Kemp Liza sa nachádza veľmi blízko bodu, kde sa obe spájajú, vďaka čomu je obľúbeným miestom na ubytovanie skupín, ktoré vyhľadávajú adrenalínové vodné atrakcie. Jeho areál je rozdelený do dvoch hlavných častí. Prvá ponúka viac súkromia pre rodiny s deťmi, ktoré uprednostňujú jednoduchšie túry. Do tej druhej sústreďujú najmä skupiny mladých ľudí, ktoré si tak môžu pokope užiť viac zábavy a taktiež si môžu naplánovať spoločné výlety po okolí. Jednou z hlavných atrakcií údolia je vodopád Virje, ktorý je vysoký 12 metrov a pri svojom dopade vytvára krásny prírodný bazén.

 

Milin Kerhé, Pabu, Francúzsko

Pobrežie Bretónska je ako stvorené pre aktívnu dovolenku. A presne na to sa koncentruje aj kemp Milin Kerhé, ktorý je situovaný uprostred francúzskeho vidieka. Priamo popri ňom prechádza rieka, ktorá je vhodná na jednoduché splavy. V areáli sa nachádzajú viaceré ihriská a pokiaľ máte chuť, môžete sa vybrať na piknik do niektorej z odľahlejších častí. Kemp si udržiava rustikálny charakter a môžete sa v ňom ubytovať i v prípade, ak nemáte vlastný karavan alebo stan. V jednej časti majú vlastné malé imitácie indiánskych príbytkov, ktoré môžu využívať náhodní pocestní. Z blízkeho Pabu to máte k moru iba pol hodinu. Ak ste na dovolenke autom, prevezte sa po nádhernej pobrežnej ceste.

 

Forest Days, Lleida, Španielsko

Do tohto kempu nepotrebujete brať žiadne vlastné stany alebo karavany. Forest Days ponúka ubytovanie v bielych stanoch, ktoré vám poskytnú všetky základné potreby pre nocľah. Vyspíte sa na pohodlnom veľkom matraci, večeru si uvaríte na vlastnom ohnisku, večer si môžete posedieť v jednoduchých kreslách na vašom súkromnom pozemku a do toho všetkého budete počúvať iba zvuky prírody a okolitého lesa. Jednotlivé stany sú od seba dostatočne vzdialené, aby sa susedia medzi sebou nerušili a vrátili sa tak do lona nedotknutej prírody. Pol hodinu cesty od kempu sa nachádza prírodná atrakcia Pantá de la Llosa del Cavall, ktorá ponúka úžasný kontrast medzi serpentínovým údolím a okolitým pohorím.

 

Lo Stambecco, Cogne, Taliansko

V talianskom kempe Stambecco nájdete všetko, čo milujete na tejto krajine. Môžete sa tešiť na príjemných ľudí, živú atmosféru, dobré služby a chutnú gastronómiu. Ubytovanie sa nachádza v obklopení hôr a pokiaľ by ste chceli zájsť na nákupy do roztomilej dedinky Cogne, pešo by vám to trvalo takmer hodinu. Autom to však zvládnete do desať minút a hneď sa dostanete do skvelého štartovacieho bodu všetkých turistických trás v okolí. Ak chcete vidieť slávny Mont Blanc, nájdete ho iba hodinu jazdy od kempu. Dovolenku v tejto oblasti môžete rozdeliť do troch etáp, keď okrem Talianska navštívite i blízke Švajčiarsko a Francúzsko.

 

La Ribiere Sud, Chalus, Francúzsko

Na francúzskom vidieku našiel svoj domov aj anglický pár, ktorý prevádzkuje jeden z najzaujímavejších kempov v Európe. Poradíme vám, aby ste tentoraz nechali stany radšej doma a vyskúšali niektorú z ich vlastných možností na ubytovanie. Veľmi obľúbené sú najmä jurty, ktorých interiér je zriadený v cigánskom štýle. Okrem nich môžete stráviť noc v jednom zo súkromných apartmánov v štýle malých chatiek alebo moderných domčekov na strome. V okolí sa nachádza množstvo prírodných jazier, ktoré slúžia na pestovanie rôznych vodných športov, ale aj na rybárčenie.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa