Najlepšie plážové destinácie v Portugalsku - každá z nich je skvostom

2019-05-20 00:00:01 |   |    | 

Časť portugalského pobrežia tvoria vysoké útesy, ale nájdete tam tiež množstvo krásnych pláží, kde sa rozprestierajú obľúbené rezorty. Dovolenku v tejto krajine nemusíte stráviť len na stále obľúbenej Madeire. Celá krajina ponúka množstvo zaujímavých možností, kde si poleňošíte pod slnečníkom na teplom piesku, ale zároveň si obzriete zaujímavosti v okolí.



 

Algarve

Najkrajšie pláže a najlepšie dovolenkové rezorty z celého Portugalska nájdete na juhu krajiny. Algarve patrí dlhodobo k hlavným dovolenkovým hitom v týchto končinách. Stačí spomenúť tak silné tromfy ako Praia de Tavira, Praia da Marinha alebo Praia de Odeceixe, ktoré sú hotovým magnetom na turistov. Najmä Praia de Marinha púta pozornosť spojením s nádhernými útesmi, ktoré vášmu kúpaniu dodávajú nádhernú atmosféru. Veľkou výhodou pre Slovákov je, že z Viedne máte priame letecké spojenie do Faro, odkiaľ môžete prebádať celý tento región. Miestni tour operátori organizujú klasické a historické plavby popri pobreží. Počas niektorých z nich zavítate do malých jaskýň, ktoré sa nachádzajú v blízkosti týchto pláží.

 

Guincho

Kúsok miesta pre relax ponúka aj Lisabon. Stačí zájsť len 30 minút autom z hlavného mesta Portugalska, aby ste sa zrazu ocitli v inom pokojnejšom svete. Druhou alternatívou je cestovať miestnou vlakovou dopravou do Cascais, odkiaľ je to ku Guincho len sedem kilometrov a môžete sa tam zaviesť taxíkom. Časť pláže prechádza priamo pri ceste a už od úvodu vás víta všetkými svojimi tromfami. Potom sa prejdete po dlhom drevenom chodníku, ktorý vás popri piesku dovedie až priamo na pláž. Stačí zájsť o pár metrov ďalej na to, aby ste sa ocitli v tichej samote, kde sa môžete tešiť na pokojný oddych pri mori. V tejto lokalite sa nachádzajú aj obľúbené reštaurácie známych kuchárov a neďaleko sú menšie hotely.

 

Nazaré

Pár portugalských pláží sa musí vysporiadať so silnejším vetrom. Vďaka tomu ich však vyhľadávajú surferi a windsurferi. Jedným z takýchto miest je Nazaré, ktoré sa nachádza 120 kilometrov od Lisabonu. Malé rybárske mestečko má dlhú promenádu s piesočnou plážou. Nie sú tam veľké rezorty, takže ponúka väčšie súkromie. Ďalšou výhodou je široké spektrum služieb, ktoré vám poskytujú okolité podniky. Nachádza sa tam viacero reštaurácií a kaviarní, takže celý deň budete mať dostatok možností aj na ďalšie aktivity, ktoré nemáte k dispozícii na opustených plážach. Pomocou pozemnej lanovky sa dostanete hore na útesy, kde budete mať krásnu vyhliadku na celé pobrežie.

 

Comporta

Západná časť regiónu Alentejo patrí k druhej najlepšej lokalite dovolenkových rezortov v Portugalsku. Táto časť pobrežia je miernejšia ako na severe krajiny a má k dispozícii niekoľko pieskových pláží. Najznámejšia z nich je Comporta a lokality v jej okolí, ktoré sú vo veľkej miere vyhľadávané najmä medzi turistami. Výhodou tohto miesta je, že sa v jeho blízkosti nachádzajú viaceré turistické atrakcie ako napríklad historické centrum Alcácer do Sal, takže vďaka tomu môžete spojiť aktívnu dovolenku s oddychovou.

 

Porto Côvo

Na dovolenke sa nemusíte spoliehať len na služby veľkých rezortov. Príjemné ubytovanie nájdete aj v menších penziónoch alebo hoteloch, v ktorých si užijete domáckejšiu atmosféru. Lisabončania chodia radi na letné dovolenky do oblasti Porto Côvo. Tá ponúka skvelú kombináciu dobrej zábavy, pekných pláží s bielym pieskom, ale aj majestátnych útesov. Turizmus v týchto končinách nie je natoľko komerčný, takže sa dostanete do bližšieho kontaktu s portugalskou kultúrou. Navyše sa môžete spoľahnúť na kvalitné služby a široké spektrum ďalších aktivít.

 

Zambujeira do Mar

Ak patríte medzi tých ľudí, ktorí sa zaujímajú o kulinársky turizmus, potom by ste sa mali vybrať do Zambujeira do Mar. Tento región je známy vďaka vinárstvu a vynikajúcej gastronómii, takže okrem oddychu na pláži sa dočkáte aj nezabudnuteľných kulinárskych zážitkov. Väčšina pobrežia má vidiecky charakter, vďaka ktorému si uchováva atmosféru pôvodného Portugalska. Môžete sa tiež vybrať na výlety do okolitých mestečiek. V auguste tam navyše organizujú najväčší hudobný festival v Portugalsku.

 

Portinho da Arrábida

O túto oblasť sa primárne zaujímali ľudia, ktorí obľubujú turistiku. Tunajšie útesy sú vysoké a vedú na ne turistické chodníčky, ktoré dovolenkárov prevedú popri veľkej časti pobrežia. Práve z toho miesta sa vám naskytne prvý pohľad na tunajšie pláže, ktoré sú oddelené od rušného okolia a ponúkajú tak dostatok súkromia. Opäť to máte blízko do Lisabonu, takže si tam môžete zájsť aj na krátky jednodenný výlet.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa