Skutočne neobvyklá gastroponuka: V rímskej väznici s mafiánmi a teroristami otvorili reštauráciu

2019-06-09 00:00:01 |   |    | 

Súčasťou prísne stráženej väznice Rebibbia v talianskej metropole Rím je najnovšie reštaurácia, v ktorej väzni pracujú ako kuchári a čašníci. Zariadenie nazvané "Hostinec vtákov v klietke" ponúka miesto pre 80 hostí, predbežne však bude otvorené len počas piatkov v júni a júli, uviedla agentúra APA s odvolaním sa na štvrtkové vydanie denníka La Repubblica.




Reštaurácia sa nachádza v časti väznice, kde sa väzni stretávajú so svojimi príbuznými. Hostia si musia návštevu vopred zarezervovať, pričom nesmie ísť o príslušníkov rodín odsúdencov ani osoby so záznamom v trestnom registri. Hostia si nemôžu priniesť smartfóny či nahrávacie zariadenia.

Vo väznici Rebibbia sú zadržiavaní aj mafiáni, teroristi a iní páchatelia závažných trestných činov, v reštaurácii však môžu pracovať len odsúdenci s miernejšími trestami, ktorí nie sú považovaní za nebezpečných. Priamo z väznice pochádza aj časť používaných surovín, zatiaľ čo zostavovanie menu majú na starosti profesionálni kuchári.

"Touto iniciatívou chceme väzňom poskytnúť možnosť pracovať. Bojujeme proti predsudku, že trestanci sa už nedajú zachrániť," vyjadril sa Luciano Pantarotto, predseda združenia Men at Work, ktoré bude reštauráciu prevádzkovať. Iniciatívu podporuje aj mesto Rím, ktorého starostka Virginia Raggiová začala už vlani využívať väzňov pri údržbe parkov.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Ilustračné
Foto: TASR/AP, SITA/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa