Dokonalá romantika: Obľúbené Plitvické jazerá pokryl sneh a ľad

2021-01-27 12:00:00 |   |    | 

Okrem mora sú najväčším tromfom chorvátskeho turizmu Plitvické jazerá v horskom pásme Mala Kapela. Ich sústavu tvorí 16 rôzne veľkých kaskádovitých jazier a medzi nimi väčšie či menšie vodopády. Ich návštevu si obvykle spájame s letným obdobím, rovnako čarovné sú však aj v ostatných častiach roka.



Plitvické jazerá patria medzi najnavštevovanejšie miesta v Chorvátsku a v lete praskajú vo švíkoch. Oveľa lepšou alternatívou je preto ich návštevamimo hlavnej sezóny. Nielen preto, že vtedy si tento nádherný kus prírody vychutnáte vo väčšom súkromí, ale zima tomuto národnému parku nesmierne pristane.

Breathtaking !!! The Plitvice Lakes National Park in Croatia can definitely sway you anytime but frozen waterfalls ❄ are just magnificent.

Uverejnil používateľ Tanya Pushara Streda 27. januára 2021

 

Stromy často pokrýva hustá pokrývka snehu, z vodopádov sa stávajú ľadopády a z jazier klziská. Tento týždeň klesala teplota až 9 stupňov pod nulu, a tak sa Plitvické jazera opäť premenili na ľadové kráľovstvo. A to je dokonalou pastvou pre oči a skvelým miestom na romantickú prechádzku.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa