Doprajte deťom dovolenku snov: 5 najväčších chorvátskych akvaparkov

2021-04-19 12:00:00 |   |    | 

V ostatných rokoch Chorvátsko výrazne rozšírilo svoju ponuku pre turistov. Najmä so zreteľom na rodiny s deťmi otvorili v krajine aj niekoľko vodných zábavných parkov. Toto sú tie najzaujímavejšie, kde sa môžete počas najbližšej dovolenky poriadne vyblázniť.



Aquapark Aquacolors – Poreč

Aquapark Aquacolors Poreč je najväčším vodným parkom v Chorvátsku. Rozprestiera sa na ploche vyše 100.000 metrov štvorcových neďaleko turistického rezortu Zelena Laguna v Poreči na Istrii. Deťom i dospelým ponúka množstvo zábavných, ale aj adrenalínových atrakcií, vrátane dvanástich vyše kilometra dlhých vodných šmýkačiek, bazéna s umelými vlnami a najdlhšou „lenivou riekou“ v južnej Európe (500 m). Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na denné animačné programy a občerstvenie v piatich reštauráciách s rýchlym občerstvením a troch baroch.

Aquacolors - the biggest water park in Croatia! Najveći aquapark u Hrvatskoj! Il piu' grande parco acquatico in Croazia! Der größte Wasserpark in Kroatien!

Uverejnil používateľ Aquapark Aquacolors Poreč Streda 12. augusta 2015

 

Aquapark Istralandia – Brtonigla

Na Istrii ešte zostaneme. Aquapark Istralandia sa nachádza v lokalite Brtonigla a viackrát bol zaradený medzi šesť najlepších vodných parkov v Európe. Na vrchole letnej sezóny denne privíta priemerne 4.500 hostí. Tých sem láka bazén na ploche 2.500 m2 a vyše 20 atrakcií, medzi ktoré patria tobogany a vodné šmýkačky rôznej dĺžky s mnohými svetelnými a zvukovými efektami s celkovou dĺžkou vyše 1.6 kilometra.

Istralandia ...The ultimate Summer therapy! 🌴 🌊🌞🍦😍😎🏖

Uverejnil používateľ Aquapark Istralandia Piatok 7. augusta 2020

 

Aquapark Čikat – Lošinj

Aquapark Čikat sa rozprestiera na ploche 6.300 metra štvorcového v severnej časti jadranského ostrova Lošinj. Je súčasťou rovnomenného kempingu a obklopuje ho píniový les. Vodný park, otvorený v roku 2015, ponúka tri bazény s piatimi rôznymi hĺbkami, dva detské bazéniky, veľký plavecký bazén a tri tematické rekreačné jazerá – všetky naplnené morskou vodou. Tešiť sa môžete aj na množstvo zariadení pre tých, ktorí vyhľadávajú zábavu a vzrušenie.

Yesterday was our last working day for this season. Thank you all for visiting us, and see you again next year, May 22nd (save the date ;) ) 💙💦

Uverejnil používateľ Aquapark Čikat Pondelok 21. septembra 2020

 

Aquae Vivae Krapinske Toplice – Krapinske Toplice

Obyvatelia hlavného mesta obľubujú najmä akvapark Aquae Vivae Krapinske Toplice, od Záhrebu ho totiž delí len 50 kilometrov a obrovským bonusom je tu termálna voda. Areálu dominuje veľký vnútorný bazén (500 m2), prepojený s exteriérom, kde nájdete 37 rôznych atrakcií vo vnútri a 25 ďalších vonku.  Najobľúbenejšia časť má podobu divokej rieky. Okrem toho sa môžete v letnej sezóne zabaviť aj v ďalšom vonkajšom bazéne, ktorý ponúka 60 rôznych relaxačných efektov.

Želimo vam savršen vikend 💚 Uživajte u lijepom vremenu, svježem zraku, čistoj vodi bogatoj mineralima, vratite...

Uverejnil používateľ Aquae Vivae Krapinske Toplice Piatok 26. júna 2020

 

Aquapark Dalmatia – Šibenik

Najstarší tematický park v Chorvátsku je súčasťou komplexu Amadria Park Šibenik s piatimi plážami v celkovej dĺžke štyroch kilometrov a piatimi 3- až 4-hviezdičkovými hotelmi. Rovnako ako ostatní konkurenti, aj tento akvapark ponúka mnoho atrakcií vrátane víriviek, vodopádov či šiestich rôznych šmýkačiek s dĺžkou až 13,5 metra. Tešiť sa však môžete aj na „lenivú rieku“ či dažďový prales. Na svoje si však prídu aj najmenší návštevníci, na ktorých čaká nová rozprávková jaskyňa a detská zóna s plytkými bazénikmi a šmykľavkami.

With the new year just around the corner, there is no better time to start planning your summer activities in 2021!...

Uverejnil používateľ Amadria Park Utorok 22. decembra 2020

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa