Fantastický zážitok: Jediný chorvátsky skywalk ponúka neuveriteľný výhľad na Jadran

2022-05-24 12:00:00 |   |    | 

Cesta po chorvátskom pobreží ponúka množstvo nádherných výhľadov. Ak si však chcete užiť ten najvýnimočnejší, vydajte sa do prírodného parku Biokovo v Dalmácii. Práve tam sa môžete prejsť po jedinom skywalku pri Jadranskom mori.



 

Pohorie Biokovo sa majestátne týči nad celým pobrežím Makarskej riviéry. Jeho najvyšší vrch St. Jure dosahuje výšku 1762 metrov a turisti môžu na jeho vrchole navštíviť malú kaplnku. Od roku 2020 však láka turistov aj jediným skywalkom v Chorvátsku.

Presklená vyhliadka v tvare podkovy sa nachádza pri útese v priesmyku Ravna Vlaska na trinástom kilometri Biokovskej cesty a poskytuje nádherný výhľad z výšky 1228 metrov nad morom na Dalmátske pobrežie, chorvátske ostrovy Brač, Hvar a Korčula a v prípade priaznivých podmienok dokonca aj na talianske Gargano.

Skywalk má rozmery 23 x 3 metre, kapacitu 50 ľudí a jeho výstavba stála vyše milióna eur. V letnej sezóne (1.6. – 30.9.) je otvorený v čase od 7. do 20. hodiny. Vstup do Prírodného parku Biokovo je spoplatnený sumou 60 kún, výnimkou sú deti do 7 rokov.

 

Funny and scary place at the same time 😍😍😍 #skywalk #biokovoskywalk #skywalkbiokovo #strah #strahitrepet #ostanimoodgovorni

Posted by Skywalk Biokovo on Sunday, June 28, 2020

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa