Z vyhliadkových veží je svet o čosi krajší: Tieto sú TOP v Španielsku

2022-12-14 12:00:00 |   |    | 

Príroda i centrá miest. Z vyhliadkových veží sa vám vždy naskytne ten najkrajší pohľad na nové lokality, ktoré práve spoznávate. Španielsko patrí medzi najkrajšie a najzaujímavejšie európske krajiny, tak si počas dovolenky doprajte aj špeciálny zážitok a obzrite si ho z týchto obľúbených atrakcií.



 

Veža Giralda, Sevilla

Sevilla patrí nielen medzi perly Andalúzie, ale aj celého Španielska. Vychutnať si pohľad na toto mesto z inej perspektívy je preto snom mnohých turistov. Nemožno sa čudovať, že sa veža Giralda zaradila medzi ich top atrakcie. Pôvodne to bol minaret, ktorý bol súčasťou mešity. Neskôr po ovládnutí tejto oblasti katolíkmi ju prerobili na gotickú katedrálu so zvonicou. Vysoká je približne 100 metrov a postavili ju v 12. storočí. Keď sa na túto vyhliadkovú vežu pozriete, jasne na nej vidíte dva štýly, ktoré jej dominujú. Najstaršia je spodná časť, ktorá pôvodne patrila mešite. Potom na vrchol pridali ešte dodatok, ktorý z veže vtedy urobil najvyššiu budovu mesta a na ňom už perfektne ukážu kresťanské sakrálne prvky. Zaujímavosťou je, že vo vnútri nenájdete žiadne schody, ale namiesto toho tam je 35 kamenných rámp. Tento nápad pochádza ešte z pôvodnej mešity a vymysleli to tak kvôli tomu, aby sa sultán mohol na vrchol pohodlne dostať na chrbte koňa.

 

Veža Tavira, Cádiz

Historické centrum Cádizu patrí k tým najkrajším. Preto vás istotne poteší, že aj v tomto meste nájdete vyhliadkovú vežu, z ktorej sa môžete pozrieť na túto nádhernú panorámu. Tavira navyše ponúka aj jeden bonusový zážitok. Keď vojdete dnu, najprv sa na dvoch poschodiach dostanete do hál, kde spoznáte históriu tejto budovy a dozviete sa niečo viac o tom, ako vznikla. Posledné poschodie pred samotnou vyhliadkou patrí Camere obscura, ktorá bola vôbec prvou inštalovanou v Španielsku. Pomocou nej si zacestujete v čase. Vrátite sa do 18. storočia a uvidíte mesto tak, ako vyzeralo v tom čase. Následne už čaká to najlepšie. Vyjdete na terasu, z ktorej máte celý Cádiz ako na dlani. Podobných veží sa pôvodne nachádzalo v meste vyše 100 a niektoré už dnes premenili na reštaurácie alebo iné zaujímavé podniky.

 

Mirador del Fito, Caravia

Čo sa týka prírody, k najkrajším regiónom v krajine patrí Astúria na severe Španielska. To  sa domáci predstavitelia rozhodli využiť a na úžasnom mieste nad Caraviou postavili vyhliadkovú vežu. Tentoraz nečakajte žiadnu starobylú stavbu. Mirador del Fito je modernou vyhliadkou, ktorá má podobu schodiska s visutou plošinou. Nachádza sa v nadmorskej výške 1100 metrov nad morom a ponúka perfektný 360-stupňový výhľad na tento región. Dovidíte odtiaľ až na pobrežie, zazriete niekoľko nádherných pláží, ale taktiež aj veľkú časť prírodných rezervácií, ktoré sa nachádzajú v okolí. Na tento pohľad jednoducho nikdy nezabudnete.

 

Strážna veža Albercutx, Malorka

V severnej časti Malorky stojí bývalá strážna veža Albercutx zo 16. storočia, ktorá mala kedysi obrannú funkciu a dnes patrí medzi najkrajšie vyhliadkové body na ostrove. Je ľahko dostupná a po väčšinu trasy k nej vedie asfaltová cesta. Keď sa dostanete na vrchol veže, uvidíte veľkú časť pobrežia s útesmi a za dobrého počasia aj niekoľko blízkych dediniek. Na ostrove sa pôvodne nachádzalo niekoľko podobných stavieb.

 

Maják Punta Nariga, Punta Nariga

K vyhliadkovým vežiam patrí aj maják Punta Nariga, ktorý v minulosti postavili s ohľadom na tunajšie veterné prostredie. Z toho dôvodu má nezvyčajný tvar s podstavcom, ktorý ihneď upúta vašu pozornosť. Cesta k nemu je trošku náročnejšia, pretože terén nie je úplne rovný a budete sa pohybovať po kameňoch. Odmenou vám však bude nádherný a nezabudnuteľný výhľad. Stačí zdolať poslednú prekážku v podobe samotného majáka a z jeho vyhliadkovej terasy sa už môžete pokochať nádherným pobrežím.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa