Advent v Nemecku: 7 originálnych vianočných trhov, aké inde nenájdete

2017-12-13 12:00:00 |   |    | 

Vianočné trhy v turistickej krajine Nemecko majú dlhú tradíciu a nájdete ich počas najkrajšieho obdobia roka na každom rohu. Každý pozná tie najslávnejšie v mestách ako sú Norimberg, Kolín, Drážďany a Frankfurt. Existuje však aj oveľa viac menej známych miest, ktorých návšteva sa oplatí.



 

Ježiško na lodi

Od morského pobrežia až po Alpy lákajú vianočné trhy návštevníkov najrôznejšími tradíciami. Rybárske Vianoce si užijete v prístave Niendorf pri Baltickom mori už počas adventu. Horiaci oheň, lampáše a veľký vianočný stan tu vytvárajú pohodlnú a „praskajúcu“ atmosféru. Vrcholom je Ježiško, ktorý prichádza na lodi a deťom rozdáva sladkosti.

 

Cesta do stredoveku 

Stredoveký trh v Esslingene a tunajší vianočný trh vrátia čas o 600 rokov naspäť. Fakľový pochod k hradu, obchádzku nočných strážnikov a návštevu najstaršej pivnice šumivého jednoducho treba zažiť. Hrad Satzvey v meste Mechernich pri Kolíne zas ponúka nezvyčajný vianočný zážitok vďaka predstaveniu vianočných jasličiek po latinsky a v stredovekej nemčine.

 

Ihličnany a voňavá lesná pôda

Nádherný vianočný les v Goslari tvorí 50 veľkých romanticky vianočne osvetlených ihličnanov, a inšpiruje malých aj veľkých denným čítaním rozprávok. Počas jeho otvorenia sa koná tradičný lampášový pochod. Lesné Vianoce v Schweinhütte, ktoré majú motto „Vianoce ako kedysi“, sú osvetlené iba fakľami, lampášmi a táborovým ohňom a patria k najobľúbenejším vianočným trhom v oblasti Bavorský les.

 

Malé historické mestá – veľkolepá história 

Nemecko je krajinou s veľkou históriou a veľkolepými príhodami. Rytieri, hrady, láska, vojny - toto všetko a oveľa viac môže človek objaviť počas cesty historickými mestami Nemecka. Vďaka adventu a vianočným trhom sa stávajú tieto mestá ešte lákavejšími. Príkladom je hviezdičkový trh vo Wiesbaden alebo vianočný trh Amberg s vianočným kočom a živými jasličkami.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa