Užite si čas s deťmi: 10 tipov, kam sa vybrať v Trnave a okolí

2019-05-22 00:00:00 |   |    | 

Čas strávený s deťmi je ten najdôležitejší. Víkendy a voľné dni sú pre rodinu veľmi vzácne a vymýšľať pre najmenších nový program, je veľakrát náročné a zaberie to čas. Pomaly sa blížia letné mesiace a ak si stále lámete hlavu nad tým, kam vziať svoje deti, tak navštívte Trnavu a jej región. Vybrali sme pre vás rôznorodé podujatia, aby si každý našiel to svoje a zažil nezabudnuteľné chvíle.



 

TRNAVA

Deň rodiny - Nenechajte si ujsť deň, ktorý patrí vám. V nedeľu 26. mája sa v Trnave bude konať Deň rodiny, počas ktorého nebude chýbať kúzelná fyzika, vystúpenia umeleckých súborov, fotokútik, rôzne sprievodné aktivity či Fifo a Vierka s predstavením na prázdninách.

Deň detí v Trnave - Najkrajší a veľkolepý deň detí zažijete v Trnave. Preneste sa so svojimi blízkymi 2. júna do starovekého Grécka a Ríma medzi Bazilikou sv. Mikuláša a hradbami, kde si budete môcť vyskúšať na vlastnej koži výrobu vavrínových vencov, hod rímskou kopijou, ťahanie rímskeho voza alebo sa stať súčasťou formácie – rímskych korytnačiek zo štítov.

Leto na Korze - Tradičné trnavské letné korzo znovu ožije 1. júla na Hlavnej ulici. Strávte príjemný teplý podvečer na korze, v rámci ktorého sa vám predstavia hudobné kapely, sólisti, tanečníci, malé divadelné formy, folklór, tradície a ľudová hudba. Kultúrne zážitky pre všetkých si môžete užiť do konca augusta.

Golfový detský tábor - Vezmite svoje deti na Golfový detský tábor, ktorý bude 22. – 26. júla a druhý turnus 5. – 8. augusta v Golfovom klube Golf Trnava. Na tábore ich zasvätia do pravidiel golfu, čakať ich budú tréningy, angličtina a ďalšie voľnočasové aktivity.

Stredoveká prešovačka - Niet krajšieho ukončenia leta, ako na Stredovekej prešovačke. Neveríte? Príďte sa presvedčiť 30. augusta do Trnavy a otvorte vinársku a medovinársku sezónu. Jedinečná akcia svojho druhu vám priblíži dávnu, ale slávnu históriu vinárstva a vinohradníctva v regióne Trnava. Na podujatí je každoročne pripravený program a súťaže aj pre najmenších.

 

BIELY KOSTOL

Nenechajte si ujsť 1. júna Bielokostolský deň s Mufuzou. Bude plný športu, hudby a zábavy. Určite vyskúšajte futbalovú akadémiu s legendami či cvičenie s olympioničkami. Nepremeškajte ani futbalovú show, krásy folklóru, najlepšie country a rockových klasikov. Vyvrcholením večera bude vystúpenie Samuela Tomečka a Suverena. Lístky na podujatie si môžete zakúpiť v Turistickom informačnom centre – Región Trnava.

 

DOLNÁ KRUPÁ

Potešte svoje zmysly 1. a 2. júna v Dolnej Krupej a vezmite aj svoje deti na Slávnosť ruží. Spoločne môžete obdivovať krásu ruží, ísť na prehliadku kaštieľa, pozrieť si Záhorácke divadlo alebo sa poprechádzať po parku. Okrem toho si pozriete vystúpenia folklórnych súborov a navštívite deň otvorených dverí v medovinárstve Apimed.

 

SMOLENICE

Cesta rozprávkovým lesom - Oslávte Deň detí 2. júna s vílami, vodníkom, princeznami a inými rozprávkovými bytosťami. Pod Smolenickým zámkom sa vydajú na cestu plnú dobrodružstva a neopakovateľných zážitkov. Zdolať budú musieť neľahké úlohy, ktoré preveria ich fyzickú zdatnosť a potrápia aj ich hlávky.

Piknik na zámku - Vychutnajte si nedeľu plnú pohody a zábavy. Na nádvorí Smolenického zámku budú 14. júla pripravené vystúpenia Paci Pac, Kaprálikovcov a Hudby z Marsu. Súčasťou bude aj remeselný trh a sprievodné aktivity ako maľovanie na tvár či prehliadka zámku s výstupom na vežu. Zároveň celé podujatie bude spojené s dobročinnosťou.

Dračie dni na zámku - Čarovný Smolenický zámok sa 10. a 11. augusta opäť ocitne pod nadvládou draka a jeho dvoch dračích kamarátov! Pomôžte kráľovi Markovi oslobodiť zámok a príďte na Dračie dni. Čakať bude na vás dračie divadielko, rozprávky, streľba z luku a prácu lokálnych remeselníkov si môžete pozrieť na Zámockom jarmoku.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Trnava Tourism, Matúš Koprda
Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa