5 tipov, kam na hudobné festivaly po Európe priamym autobusom

2019-06-26 12:00:00 |   |    | 

Leto je tu a s ním aj obdobie obľúbených hudobných festivalov. Pripravili sme pre vás výber najlepších hudobných festivalov, ktoré v tomto roku v Európe môžete navštíviť. Festivaly sa za posledné roky stali veľmi obľúbeným miestom trávenia dovolenky. Ak patríte medzi milovníkov hudby, bude to ideálna dovolenka aj pre vás. Tak na čo čakáte? Zbaľte si svojich päť slivák a vyrazte za poriadnou muzikou!



1. Balaton Sound, 3. – 7. 7. 2019

Miesto: Zamárdi, Balaton, Maďarsko

Line Up: Armin Van Buuren, The Chainsmokers, Tiësto, Marshmello, Sean Paul, G-Eazy, Jess Glyne, Alle Farben, DJ Snake, J Balvin, Future, Timmy Trumpet...

Vstupenky: Vstupenka na všetky dni festivalu stojí 245 €, vstupenky si môžete kúpiť i na jednotlivé dni alebo viac dní.

Ubytovanie: Máte veľký výber, napríklad stan v kempe za 22 € pre 1 osobu na celý čas konania festivalu alebo izbu v drevenom domčeku v kempe na pláži pre 2 osoby za 365 €. Viac informácií o ubytovaní nájdete priamo na oficiálnych stránkach festivalu.

Doprava: Na festival sa z Bratislavy najlepšie dostanete FlixBusom s prestupom v Budapešti, kde využijete priamo spoj Balaton Sound Transfer. Ak pocestujete autom, nezabudnite, že počet parkovacích miest v mieste konania je obmedzený.

Ďalšie informácie: Každý deň sa na Balatone konajú boat party, cena vstupenky je 30 €. Šikovnou novinkou maďarských festivalov je aj to, že umožňujú jednoduché platby náramkom, ktorý dostanete pri vstupe. Na náramok si nabijete kredit, z ktorého potom všetko platíte.

 

2. Tomorrowland, 19. – 21. 7. 2019, 26. – 28. 7. 2019

Miesto: De Schorre, Boom, Belgicko

Line Up: Eric Prydz, Sam Feldt, Bebe Rexha, Martin Garrix, Tiësto, Steve Aoki, The Chainsmokers, Paul van Dyk, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Kungs, Martin Solveig, Robin Schulz, Afrojack, Nicky Romero, Ofenbach, Fedde Le Grand, Axwell, David Guetta...

Vstupenky: Vypredané! A to nie náhodou, ide totiž o najobľúbenejší festival v Európe. Nabudúce si treba dať pozor a vstupenky zakúpiť včas. Vstupenky na leto sa predávajú už koncom januára. Útechou vám môže byť zimná verzia Tomorrowlandu, ktorá sa koná v marci vo francúzskych Alpách. Vstupenky na zimné podujatie sa začínajú predávať v polovici augusta. Máte jedinečnú šancu kúpiť si ich včas!

 

3. Sziget Festival, 7. – 13. 8. 2019

Miesto: Ostrov Sziget, Budapešť, Maďarsko

Line Up: Foo Fighters, Ed Sheeran, Florence + The Machine, Post Malone, Twenty One Pillots, Macklemore, Martin Garrix, The National, Kodaline, Tom Odell, Sigala...

Vstupenky: Vstupenka na celý festival (7 dní) stojí 339 €, jednodennú zoženiete už od 75 €. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach festivalu.

Ubytovanie: V hlavnom meste Maďarska sa môžete ubytovať prostredníctvom služieb Airbnb alebo Booking. Festival ponúka ubytovanie priamo v kempe, ceny za ubytovanie v kempe začínajú už na 85 €. Viac informácií sa dočítate na stránkach festivalu.

Doprava: Najlacnejším a najrýchlejším variantom cesty z Bratislavy do Budapešti sú pohodlné zelené autobusy, cena cestovných lístkov začína už na 7,99 €.

Ďalšie: I na tomto festivale sa každý deň konajú boat party, cena vstupeniek začína už od 29 €. Rovnako ako na Balatone i tu dostanete náramky, na ktoré si môžete nechať nahrať kredit a z neho platiť.

 

4. Colours of Ostrava, 17. – 20. 7. 2019

Miesto: Dolné Vítkovice, Ostrava, ČR

Line Up: Florence + The Machine, Rag´n´Bone Man, Tom Walker, Years & Years, ZAZ, The Cure, Rosalía, Nicola Cruz, Mariza, Xavier Rudd...

Vstupenky: Na Colours sa nevyplatí cestovať na jeden deň, jednodenná vstupenka vás vyjde na 1 999 Kč, zatiaľ čo štvordenná len na 2 790 Kč.

Ubytovanie: Festival ponúka oficiálne ubytovanie v kempe Slezkoostravský hrad. Cena za miesto za stan je 350 Kč, poplatok za osobu 250 Kč. Využiť môžete aj ubytovanie cez služby Booking alebo Airbnb priamo v Ostrave.

Doprava: Z Bratislavy do Ostravy sa najrýchlejšie dostanete vlakom. Ak však hľadáte nejaké výhodnejšie riešenie, využite autobusy FlixBus, ceny jednosmerných cestovných lístkov na trase Bratislava – Ostrava začínajú už na 11,99 € a miesto v autobuse máte isté.

 

5. Ultra Festival, 12. 14. 7. 2019

Miesto: Split, Chorvátsko

Line Up: Afrojack, Alesso, Armin Van Buuren, David Guetta, DJ Snake, Steve Aoki, The Chainsmokers, Maceo Plex, Marco Carola, Jamie Jones, Carl Cox

Vstupenky: Vstupenka na celý festival stojí 189 €. Ak sa chcete zdržať len jeden deň, k dispozícii sú už len VIP vstupenky za 149 €.

Ubytovanie: Ubytovanie sa dá kúpiť v balíčku so vstupenkou, ceny začínajú už na 219 €. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach festivalu.

Doprava: Bohužiaľ žiadna letecká spoločnosť neponúka priamy let z Bratislavy do Splitu, dá sa letieť len zložito s dvoma prestupmi. Môžete však využiť priamy nočný spoj FlixBusu z Bratislavy, ceny za jednosmerné cestovné lístky začínajú už od 29,99 €.

 

Na ktorý festival sa toho roku vyberiete vy?

 

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Flixbus
Zdroj: FlixBus

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa