Mesto Partizánske skrášľuje nový betlehem, zabíjačka už bola

2011-12-19 15:55:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Hlavné mesto Bratislava sa môže chváliť tým, že má tie najnavštevovanejšie vianočné trhy na Slovensku, mesto Hlohovec, že má tu najdrahšiu vianočnú výzdobu na Slovensku a mesto Partizánske, že má tú najúprimnejšiu radosť z vianočných sviatkov.



Partizánčania nepotrebujú mať to najnavštevovanejšie námestie, ani vianočné reťaze za tisíce eur, vedia sa úprimne radovať aj z toho, že tento rok majú prvý raz v histórii vo fontáne na námestí nový drevený betlehem, ktorý je požehnaný kňazom.

Okrem toho sú obyvatelia mesta a okolia hrdí aj na to, že majú svoje vianočné trhy s kultúrnym programom a typickú tradičnú vianočnú zabíjačku.

Patríte aj vy k ľuďom, ktorí si vedia uctiť tradičné a jednoduché čaro Vianoc a prídete sa pozrieť?

 

Zabíjačka v priamom prenose

Námestie SNP v Partizánskom venovalo aj tento rok jednu adventnú sobotu vianočnej zabíjačke. Námestiu dominovali chutné domáce produkty a zabíjačkové špeciality poľnohospodárov z neďalekej obce Veľké Uherce, v spevavom sprievode miestneho seniorského klubu.

 

Bude aj živý betlehem

Partizánčania sú už teraz pyšní na nový drevený betlehem, ktorý zaujal miesto v mestskej fontáne, no tá pravá radosť ich ešte len čaká. Obyvatelia a návštevníci mesta sa už teraz môžu tešiť na 17:00 vo štvrtok, 22. decembra 2011, kedy im predvianočnú atmosféru v meste na Námestí SNP spestrí živý betlehem.

 

Zdroj/autor: capeverde, drom

Foto: Soňa Bíliková

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.7/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa