VIDEO: 5 najúžasnejších vodných parkov. Tam musíte s deťmi zájsť

2014-07-11 09:00:00 |   |    | 

Hoci tobogany nájdete takmer na každom letnom kúpalisku, poriadnemu vodnému parku sa nevyrovnajú. Prekvapte cez prázdniny svoje ratolesti a vezmite ich do niektorého z najlepších aquaparkov v Európe.



Siam Park, Tenerife, Španielsko

Tento vodný park v thajskom štýle dopĺňa širokú ponuku dovolenkovej zábavy na Kanárskych ostrovoch. Nachádza sa tu údajne najdlhšia lenivá rieka na svete, ale ešte väčším lákadlom je Tower of Power – šmýkačka na princípe voľného pádu vysoká 25 metrov. Unikátom je piesočnatá pláž pri rozľahlom bazéne s vlnobitím, kde dokážu motory vypumpovať až 9-metrové vlny.

 

 

Caribe Aquatic Park, Port Aventura, Costa Dorada, Španielsko

Ak by pre vás azúrové pobrežia španielskeho Costa Dorada neboli dosť, príchuť Karibiku vám bez problémov prinesie návšteva vodného parku, ktorý susedí aj s rozľahlým tematickým zábavným parkom Port Aventura. Pustite sa dolu špirálovitou vývrtkou Mambo Limbo, vyskúšajte dramatický tobogan El Tifón a ak vám zostane dosť odvahy, choďte si užiť aj vysokorýchlostné horské dráhy.

 

Tropical Islands, Brandenburg, Nemecko

Tento obrovský indoorový park sa nachádza v tretej najrozľahlejšej budove na svete a má kapacitu 8 tisíc návštevníkov. Bývalý lietadlový hangár približne 60 kilometrov od Berlína dnes prináša radosť milovníkom vodnej zábavy a ukrýva napríklad také atrakcie ako Turbo tobogan, ktorý vás poženie rýchlosťou až 70 kilometrov za hodinu. Navyše tu nájdete tropické bazény, pláže a dokonca dažďový prales.

 

Alpamare, blízko Zürichu, Švajčiarsko

Napriek tomu, že spomínaný nemecký Tropical Island sa nachádza v jednej z najväčších budov sveta, najväčší krytý aquapark v Európe nájdete inde. Ak niekedy zamierite k brehom švajčiarskeho jazera Zürich a nebude vám na kúpanie stačiť, neďaleko nájdete Alpamare a jeho 90-metrovú lenivú rieku, množstvo krytých aj vonkajších bazénov a nespočetné tobogany s kvalitou služieb pre Švajčiarov povestnou.

 

Aquariaz, Francúzske Alpy, Francúzsko

Jeden z najnovších vodných parkov Európy skompletizoval ponuku špičkového horského strediska Avoriaz a vďaka nemu prúdia do rezortu návštevníci každoročne, nielen v období, keď sa Alpy skrývajú pod snehovou prikrývkou. Aquapark je totiž otvorený celoročne a rodinám, ktoré hľadajú ultimátnu dovolenku ku klasickým prímorským destináciám ponúka pohodlie všetkých služieb na jednom mieste.

Zdroj/autor:aluxurytravelblog.com, Dominika Babulicová

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa