7 najstrašidelnejších hotelov: Ubytujú sa v nich len odvážlivci

2014-08-21 09:00:00 |   |    | 

Zarezervovať si ubytovanie bez predošlých informácii o hoteli nemusí byť vždy taká výhra. Odhliadnuc od chabej kvality služieb, môžete sa dostať aj do iných nepríjemností. Pokojne by ste sa totiž mohli ocitnúť aj v niektorom z najstrašidelnejších hotelov na svete. K niektorým z nich sa viažu desivé historky, iné boli vybudované na zvláštnom mieste, no všetky z nich viaže jedno spoločné puto – atmosféra, ktorú ponúkajú, nie je dvakrát príjemná.



 

Crescent hotel, Arkansas

 

Histórie tohto hotela sa datuje od roku 1886. Takéto úctyhodné dejiny so sebou však prinášajú aj poriadnu nôšku strašidiel. Potulujúc sa po jeho chodbách môžete stretnúť hneď niekoľkých duchov. A o tom, že to nie sú naozaj žarty, svedčí i fakt, že sa o budovu zaujímali už viacerí vedci a odborníci. Turisti tam napriek tomu stále prichádzajú, pretože bažia po nečakanom nočnom dobrodružstve. A koho môžete teda v hoteli stretnúť okrem živých hostí? Jedným z duchov je írsky robotník, ktorý zomrel počas výstavby budovy. Ďalšou je bývalá klientka Theodora, ktorá mala rakovinu a dovolenka v Crescente bola pre ňu vždy krásnou spomienkou. Veľmi časté sú údajne stretnutia s pánom v bielom obleku a objaviť tam môžete aj ducha mŕtvej mačky.

 

Dragsholm Castle hotel, Dánsko

 

Jeden z najstarších hotelov v Európe našiel svoj domov v bývalom zámku. Svojim hosťom ponúka okrem štandardného ubytovania aj dlhodobý prenájom obytných priestorov. Je však otázne, kto bude mať chuť prijať túto ponuku po tom, čo stretne jedného z troch známych duchov. Prvým je dáma v sivom, ktorá kedysi pracovala na zámku a keďže jej majitelia v čase choroby zachránili život, odvtedy ho oddane stráži a chráni. Duch dámy v bielom patrí mŕtvemu dievčaťu, ktorej telo našli pri múroch zámku. A tretím strašidlom je jeden z bývalých majiteľov, ktorý dostal doživotné väzenie v tunajšej cele po tom, čo ho obvinili z vraždy.

 

Russel hotel, Sydney

 

V austrálskom meste ide síce o obľúbený hotel, no turisti sa radšej vyhýbajú izbe číslo 8. V minulosti tam totiž údajne žil námorník, ktorý tragicky zahynul. Jeho duch teraz chodí údajne strašiť ľudí, ktorí sa neboja stráviť noc v tejto izbe.  A i keby tam nebol nik ubytovaný, hostia odtiaľ počujú kroky a zvláštne zvuky.

 

Ross Castle, Írsko

 

Malý jednoduchý hotelík síce nie je vybudovaný priamo v bývalom zámku, no sídli na jeho území a zároveň patrí priamo k nemu. V minulosti ho vlastnila zámožná rodina, ktorá mala jednu dcéru. Tá však nebola snobskou paničkou a veľmi rada chodievala na vidiek práve do Ross Castle, aby spoznávala aj obyčajných ľudí. Do jedného z nich sa zamilovala a rozhodla sa s ním ujsť. Keď sa však plavili cez jazero, prišla náhla búrka a jej milovaného trafil blesk. Sabina síce prežila, no do konca života sa trápila a dodnes niekedy ľudia vídajú neznámu ženu potulovať sa okolo hradu, ako tam márne hľadá svoju lásku.

 

Langham Hotel, Anglicko

 

V minulosti bol londýnsky hotel obľúbeným miestom pre stretnutia intelektuálov. Často tam prichádzali najmä poprední spisovatelia, ktorí sa rozprávali o živote a svojich dielach. Už vtedy tam údajne strašilo zopár duchov, no v súčasnosti hovoria iba o dvoch. V oknách sa niekedy objaví neznáma tvár, ktorá by mohla patriť bývalému nemeckému princovi, ktorý svoj život ukončil skokom zo svojej izby. Druhý duch je trošku zvláštny, pretože ho personál a návštevníci vídajú pravidelne len v októbri. Objavuje sa už od viktoriánskej éry a vidieť ho najmä v okolí izby 333.

 

Grand Hyatt, Taiwan

 

Obrovský hotelový komplex, ktorý bol postavený na veľmi nevhodnom mieste. V minulosti sa tam nachádzalo väzenie, v ktorom zadržiavali vojenských väzňov. Tí tam boli často nespravodlivo mučení a v blízkosti potom aj pochovávaní. Negatívna energia tam zostala až dodnes. Nešťastné duše blúdia aj po chodbách hotela a hostia s nimi majú často aj nepríjemné skúsenosti.

 

Brown Palace, USA

 

Tento hotel sa nachádza v Colorade. I keď sú jeho priestory spájané s viacerými paranormálnymi javmi, majitelia ich nakoniec otočili vo svoj prospech. Rozhodli sa každoročne v októbri organizovať prehliadku po miestach, kde sa hostia údajne stretli s duchmi. Jeden z nich dokonca v minulosti aj prehovoril. Mŕtvy recepčný im vraj povedal, že takí ako on sú tam vždy medzi nimi a žijú ta spolu s nimi. Veľmi časté sú najmä zvuky sláčikového kvarteta, ktoré sa tam v tom čase nenachádza.

Zdroj/autor: freeyork.org, smarttravel.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.6/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa