Najhoršie zlozvyky z lietadiel. Čo všetko cestujúci robia a nemali by? 2. časť

2016-01-18 08:00:00 |   |    | 

Dnes sa vraciame k najotravnejším zlozvykom cestujúcich v lietadle. Už sme spomenuli tradičné problémy s hlukom a priestorom, ale stále nám zostali niektoré v zálohe. Nasledujúcich 8 zlozvykov by sa dokonca dalo označiť za ešte horšie ako tie predchádzajúce.



 

Ako v krčme

 

Lietadlo nie je putika ani krčma, a preto by sme sa v ňom mali aj náležite vyjadrovať. Netreba hovoriť kvetnato ako Hviezdoslav, no pri vulgarizmoch by sme si mali dávať pozor, kto všetko náš rozhovor môže počuť. V okolí sa môžu nachádzať deti, alebo cestujúci, ktorým podobné vyjadrovanie je vyslovene nepríjemné.

 

Alkohol

 

S týmto sa spája aj užívanie alkoholu na palube lietadla. Niekomu sa lietanie vyslovene spája s malým prípitkom, prípadne pár pohárikmi. Všetka zábava ale končí, keď práve my narazíme na podguráženú skupinku cestujúcich, ktorí sa rozhodli začať oslavy už v lietadle. V poslednej dobe sa to stále častejšie končí predčasným príletom a nutným zásahom polície.


Prečítajte si tiež:


 

Deti

 

Špeciálna kategória otravných spolucestujúcich sú deti. V mnohých prípadoch za to oni sami ani nemôžu. Príliš malé bábätká jednoducho často plačú, a tak rušia celé lietadlo. Iný prípad sú neposlušné deti, ktoré počas letu kričia a naháňajú sa po lietadle. V takom prípade by mali zakročiť rodičia, čo však nie je tak bežné, ako by sa nám páčilo.

 

Iné kultúry

 

Každá krajina má svoje špecifiká a k tým môžu patriť aj nepríjemné návyky. Už ste cestovali s niekým, kto si neustále odpľúval alebo mľaskal? Po pár hodinách je to nie len nepríjemné, ale doslova neznesiteľné.

 

Parkinson?

 

Nie je vhodné si uťahovať z tak vážnych ochorení, ale pri niektorých cestujúcich sa naozaj zdá, že trpia práve touto chorobou. Celú cestu si totiž klopkajú nohami, vibrujú, ťukajú prstami a podobne. Ak patríte medzi nich, prosím skúste sa na chvíľku zastaviť a uľaviť spolucestujúcim.

 

Nechcená masáž

 

Hoci je lietanie čím ďalej bežnejšie, stále sa nájde dostatok ľudí, ktorí zrejme nepochopili, že opierať si nohy o sedadlo pred nimi nie je vhodné. Sedadlá nie sú tak pevné ako vyzerajú, a tak dostáva cestujúci pred nimi neželanú masáž v podobe pobehujúci a tlačiacich kolien. Kto by niečo také chcel?

 

Správne sa nalodiť

 

Zdá sa, že správne sa nalodiť nie je také jednoduché, ako by mohlo byť. Väčšina veľkých spoločností, ktorých lety prepravujú stovky ľudí naraz, má vytvorený systém, pomocou ktorého zvládnu dostať ľudí čo najrýchlejšie na palubu. Stačí im k tomu vytvorenie niekoľkých skupín. Tie sa podľa ich pokynov dostanú do lietadla tak, že druhá skupina môže ísť takmer hneď po nich. Čo však s tými, ktorí to nepochopili a do lietadla sa tlačia hlava nehlava?

 

Vrchol nechutnosti

 

Za úplný top toho, čo je v lietadle úplne nevhodné sú bosé nohy. Hoci ste si ich umyli tesne pred odletom a dali si čisté ponožky, bosé nohy do lietadla jednoducho nepatria. O to viac, ak máte potrebu si ich vykladať pred seba. Z toho potom vznikajú fotografie nôh napríklad na opierke na ruku, či z boku sedadla. Takýto cestujúci by si mali ihneď vstúpiť do svedomia a dať si nohy tam kam patria. Je jedno že im je teplo, prípadne že cestujú bez ponožiek lebo im to je pohodlnejšie. Ich bosé nohy by mali zostať mimo lietadla.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.9/5 (14 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa