Sľubuje raj, ponúka peklo: Z reálnych FOTO slávnej pláže vám bude do plaču

2019-03-14 00:00:01 |   |    | 

Aj vás láka pokoj a romantika, ktorá sála z pláže Kuta na indonézskom Lomboku a chcete vyraziť na dovolenku? Možno by ste si pred definitívnym rozhodnutím mali okrem tých reklamných pozrieť aj skutočné fotografie. Predídete tak obrovskému sklamaniu.



 

Niet pochýb o tom, že Indonézia je pre turistov mimoriadne atraktívna. Ich obrovský nápor ale so sebou prináša aj negatíva, a jedným z nich je neskutočný neporiadok na plážach, ktorý nedávno zvečnil jeden z fotografov.

Kuta na ostrove Lombok pritom patrí k najobľúbenejším indonézskym plážam a domáci propagujú jej „biely piesok a priehľadnú modro-zelenú vodu, ktorá ponúka ideálne podmienky na surfovanie“. To je síce možno pravda, záujem surferov ale spôsobil masívnu výstavbu reštaurácií a hotelov, „ktoré uspokoja nenáročných cestovateľov aj milovníkov luxusu“, a teda opäť masívnejší turizmus.

S ním sa však mnoho vecí zhoršilo. Návštevníci pláže sa sťažujú na otravných obchodníkov, vysoké ceny a predovšetkým neskutočný neporiadok. „Ak nesurfujete alebo nepotápate, okrem ležania na špinavej pláži tam nemáte čo robiť. Je to to úplne najhoršie miesto,“ napísala na stránke Tripadvisor istá Samantha.

Jej slová potvrdzuje aj Julia: „Prvýkrát sa mi na dovolenke stalo, že som si želala byť doma. Kuta Lombok bola veľmi špinavá a neudržiavaná - na cestách v okolí boli smeti, na plážach boli smeti, neustále nás niekto obťažoval, aby sme si od neho niečo kúpili... Už som spala na podlahe, sprchovala sa v studenej vode, nemala prístup k toalete, no vždy som si prázdniny užívala. Až doteraz.

Pri pohľade na aktuálne fotografie sa jej nemožno čudovať. Pláž je skutočne zahltená odpadom, ktorý k ideálnej dovolenke rozhodne nepatrí.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa