Island bez turistov: Slovenská dvojica zvečnila východné fjordy v dychberúcom VIDEU

2019-08-17 00:00:01 |   |    | 

Obdivovať tie najkrajšie výtvory prírody a nestretnúť pritom živú dušu – to sa dá hádam len na Islande. Nedávno sa o tom presvedčila dvojica filmárov z Hike the World, ktorí sa vybrali preskúmať Východné fjordy a svoje zážitky zachytili v nádhernom videu.



Mima a Martin z projektu Hike the World sa v polovici júna vydali na jedno z najväčších dobrodružstiev v živote – turistiku po východných fjordoch Islandu. Po prvom dni v hlavnom meste Reyjkjavík sa vnútroštátnym letom premiestnili do malého mestečka Borgarfjörður eystri, ktoré predstavovalo začiatok plánovaného 5-dňového treku do krásneho Seyðisfjörðuru.

Počas jeho absolvovania síce nestretli ani jediného turistu, namiesto toho však videli stovky puffinov (mníšik bielobradý), soby, tulene a mnoho ďalších zvierat, ktoré u nás nenájdete. Brodili sa cez divoké ľadové potoky v dôsledku topiaceho sa snehu, prebárali sa do stále prítomnej snehovej prikrývky a zažili útoky hniezdiacich vtákov. „Aj preto to bolo jedno z najväčších dobrodružstiev, aké sme kedy zažili,“ hovorí Martin. A my mu pri pohľade na video nemáme dôvod neveriť.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto a
Video: Hike the World

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa