Tu nuda rozhodne nehrozí: 7 najzaujímavejších hostelov sveta

2020-01-10 12:00:00 |   |    | 

Hostely vyhľadávajú najmä mladí cestovatelia alebo tí, ktorí chcú počas spoznávania jednotlivých krajín znížiť náklady. Toto ubytovanie predstavuje akúsi vzorku sveta, v ktorom sa stretávajú rôzne národnosti s ich rozmanitými povahami a zvykmi. Vždy je zaujímavé pozorovať ich spolunažívanie napríklad v hostelovej kuchyni, kde najlepšie badať jednotlivé odlišnosti. Ak vás ani tento popis nenavnadil na budúcu návštevu takéhoto ubytovania, máme pre vás ďalších sedem silných tromfov. Tieto hostely svojou jedinečnosťou prekonajú aj luxusné hotely.



 

Costa Verde, Quepos, Kostarika

V tomto prípade nejde o typický hostel, keďže bývať nebudete vo veľkých viacposteľových izbách, ale v bungalovoch pre štyroch ľudí. Tie majú podobu dovolenkových chatiek alebo apartmánov. Väčšina z nich má aj kuchynku na prípravu jedál a terasu, z ktorej uvidíte okolitú džungľu a pláž. Hotový raj, z ktorého sa vám v žiadnom prípade nebude chcieť odísť. V rezorte pravidelne organizujú program pre mladých ľudí a prezentujú tam tiež tradičnú kostarickú kultúru. Najzaujímavejším miestom je špeciálny luxusný apartmán, ktorý vybudovali v starom modeli Boeingu 727. Ten premenili na originálny obytný priestor, určený pre najnáročnejších klientov. Jedna noc v ňom stojí počas mimosezóny 260 dolárov. Ubytovať sa môžete tiež v „kokpitovej dedinke“, ktorá pozostáva z niekoľkých samostatne stojacích izieb, vytvorených z niekoľkých menších častí lietadiel.

 

MET A Space Pod, Singapur

Ázijčania sú majstrami vo využívaní malého priestoru. Keďže ich je veľa, naučili sa na pár metroch štvorcových vtesnať rovno celé malé byty. Z tohto nápadu vzišla aj myšlienka kapsulových hostelov, kde síce každý z vás získa súkromie vlastnej izby, ale tie sú netradične riešené bez okien a sú v nich iba postele, naukladané v bunkách nad sebou. MET A Space Pod v Singapure sa rozhodol oživiť tieto miesta veľmi zaujímavým spôsobom. Každú z kapsúl premenil na priestor, ktorý je ako keby vystrihnutý z vesmírnej lode pre kozmonautov. Vďaka tomu rýchlo zabudnete na klaustrofóbiu a nebudete sa vedieť vynadívať na všetky dizajnové nápady, ktoré využili na tomto mieste.

 

Railway Square YHA, Sydney, Austrália

Toto ubytovanie sa už dôverne podobá hostelovým izbám, ktoré poznáte zo svojich ciest. Jediným rozdielom je unikátny priestor, kde sa nachádza Railway Square YHA. Ako hovorí už samotný názov, bývať budete v starých vlakových vozňoch. Tie premenili na súkromné a zdieľané izby, ktoré sa nachádzajú priamo v centrálnej stanici v Sydney. Každý vagón predstavuje iný apartmán a niektoré z nich sú premenené na spoločenské priestory ako kuchyňu alebo miesto na posedenie. Takýmto spôsobom navyše získavate ďalšiu cestovateľskú výhodu. Keď sa ráno zobudíte, nachádzate sa priamo na stanici a veľmi rýchlo sa dostanete na spoj do ďalšieho kúta Austrálie.

 

Casa Elemento, Minca, Kolumbia

Najväčší luxus tohto bývania spočíva v jeho polohe. Hostela Casa Elemento je totiž umiestnený v pohorí neďaleko mestečka Minca. Bývať môžete v súkromných alebo zdieľaných izbách, ktoré ponúkajú úžasný výhľad na okolitú prírodu. Niektoré z nich majú podobu domčekov na strome, ktoré sú postavené iba z prírodných materiálov. Spoločné priestory sú sústredené vonku a môžete si tam posedieť na terase, pri grile alebo v pokojnej oáze pod stromom. Veľkým lákadlom je obrovská hojdacia sieť, z ktorej najlepšie uvidíte celé okolie.

 

Jumbo Stay, Štokholm, Švédsko

Bývanie v lietadle si môžete vyskúšať aj vo Švédsku. Jumbo Stay je situovaný priamo na menšom letisku Arlanda. Na rozdiel od Costa Verde je teraz tento dopravný prostriedok rozdelený do niekoľkých izieb, ktoré môže využiť viacero ľudí. Najdrahšie, ale zároveň najvyhľadávanejšie sú apartmány, ktoré sa nachádzajú v kokpitoch. Odtiaľ totiž máte výhľad na celé letisko, ktorý je úžasný najmä v nočných hodinách. V areáli sa nachádza aj malá kaviareň s barom.

 

Cestovateľský jaskynný penzión, Kapadócia, Turecko

Samotný región Kapadócia je nádherným tipom na výlet. Cestovatelia milujú najmä romantické pohľady na lietajúce balóny, rovnako originálny zážitok ale ponúka aj ubytovanie v tejto časti Turecka. Komplex Traveller's Cave Pension pozostáva z hotelových, penziónových, ale aj hostelových izieb, ktoré sú situované priamo v starobylých jaskyniach. Originálne priestory vytvárajú nezabudnuteľný zážitok a ešte lepšie vám priblížia život pôvodných obyvateľov, ktorí v týchto priestoroch kedysi bývali.

 

B&B – Book and Bed, Tokio, Japonsko

Milá slovná hračka používa tradičné pomenovanie ubytovania s raňajkami. No v tomto prípade patrí prvé písmenko „B“ slovku „book“, takže k nocľahu tentoraz dostanete aj voľný prístup k literatúre. Hostel má v podstate podobu kapsulového bývania, svoje izby však budete mať ukryté medzi poličky s knihami. Tie si môžete požičať a je potom len na vás, či sa rozhodnete radšej celú noc čítať, alebo si dobre oddýchnete. Väčšina kníh je písaná japonským písmom, ale pre cudzincov majú pripravené aj rôzne inojazyčné alternatívy.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Facebook

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa