Francúzi objavili tajomstvo dokonalej karantény: Plávajúci apartmán inšpirovaný bondovkou

2020-04-05 00:00:00 |   |    | 

Francúzsky námorný architekt Jean-Michel Duancelle patrí k veľkým fanúšikom Jamesa Bonda. Filmom „Špión, ktorý ma miloval“ z roku 1977 sa dokonca nechal inšpirovať a vytvoril výnimočný plávajúci hotelový apartmán. V súčasnosti zaujme ešte viac než inokedy predtým – ponúka totiž nielen najvyšší luxus, ale aj dokonalú izoláciu od okolia.



 

Anthénea je prvým plávajúcim hotelovým apartmánom na svete, ktorý je autonómny, sebestačný a ekologický. Futuristicky pôsobiace „plavidlo“ poháňajú tiché elektromotory a vďaka piatim na juh otočeným solárnym panelom dokáže plávať prakticky donekonečna. Špecifický tvar s kupolou je navrhnutý tak, aby sledoval slnečné lúče a hladko splynul s prostredím. Voliteľným doplnkom je systém odsoľovania vody a pec na drevo s nulovým dopadom na životné prostredie.

Kapsula má obytnú plochu 50 m2 a pozostáva z troch častí. V tej dennej je sedačka, minibar a 3-metrové okno, ktoré umožňuje sledovanie podmorského sveta. Nočnej časti dominuje okrúhla posteľ s priemerom 2,2 metra a nájdete v nej aj vaňu s morskou alebo sladkou vodou. Luxusný oddych ponúka aj 360-stupňová terasa na streche so sedením pre 12 ľudí. Všetko vnútorné zariadenie je vyrobené výhradne z trvalo udržateľných materiálov.

Anthénea sa dokáže prispôsobiť teplote od -30°C do +40°C a nevyžaduje žiadne navigačné zručnosti, ovládať ju môže prakticky ktokoľvek. Autori mysleli aj na tých, čo trpia morskou chorobou a sľubujú, že vďaka stabilizačnému systému a 360-stupňovému panoramatickému výhľadu na horizont takéto nepríjemnosti nehrozia.

Cena tohto apartmánu na vode, ktorý navrhli aj vyrábajú Francúzi, sa začína na 535.000 dolároch, čo je asi pol milióna eur. V súčasnej dobe to ale zrejme je možnosť, ktorú tí solventnejší vezmú do úvahy. Veď prežiť karanténu v obklopení blankytného mora nemusí byť na zahodenie...

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Anhenea

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa