Dovolenka s deťmi: Tieto krajiny sú pre vás najideálnejšie

2021-05-05 12:00:00 |   |    | 

Mnoho rodičov s deťmi vyhľadáva jednoduchší spôsob dovolenkovania, keď si rezervujú all inclusive pobyt pri mori a celý čas strávia zabávaním sa na pláži a pri animačnom programe. Lenže takéto oddychové výlety nevyhovujú všetkým a vášniví cestovatelia túžia ukázať svojim potomkom jednotlivé krajiny tak, ako ich poznajú oni. Pre túto alternatívu cestovania sú najvhodnejšie práve tieto lokality.



 

Česká republika

Keď radi navštevujete pamiatky, môže byť trošku náročné absolvovať v cudzine prehliadku s deťmi. Preto je pre vás výhodnejšie zvoliť si krajinu bez jazykovej bariéry. Pre nás je v tomto prípade ideálne Česko. Máte to skutočne na skok, deti budú všetko pohodlne rozumieť, dohovoria sa všade, kde to bude nutné a navyše máte na výber z poriadne širokej ponuky aktivít. Či to sú historické pamiatky ako napríklad Valticko-Lednický areál či zámok Hluboká, alebo prírodné krásy ako Jeseníky či Šumava, istotne sa vôbec nebudete nudiť. Česi majú navyše širokú ponuku cyklistických trás, takže môžete spolu s deťmi stráviť aj takúto aktívnu dovolenku.

 

Španielsko

Pre deti je more počas dovolenky veľmi dôležité. Chcú sa pochváliť pred spolužiakmi, ale aj zabaviť na pláži, čo nikde na Slovensku nemajú k dispozícii. Preto by ste mali vyberať aj medzi krajinami, ktoré ponúkajú k výletu pri mori aj niečo navyše. Jednou z nich je Španielsko, pretože môžete využiť niektorý z ich ostrovov ako napríklad Malorka, alebo si zájdete na pevninu do Barcelony či Malagy, kde môžete spojiť kultúru s leňošením na pláži. Výhodou dovolenky v tejto krajine je tiež množstvo aktivít pre rodiny. Na každom kroku nájdete veľa zábavných parkov s kolotočmi alebo zaujímavé zoologické záhrady či vodné parky, kde sa môžu poriadne vyšantiť.

 

Anglicko

Pre deti je dôležité, aby ste im počas dovolenky ponúkli aj hravú možnosť na vzdelanie. V škole sa nenaučia toľko vedomostí ako v realite. Preto keď sa učia angličtinu, jednoznačne by ste si mali zvoliť niektorú z anglicky hovoriacich krajín, kde si vypočujú originálny jazyk bez prízvuku niektorej konkrétnej európskej lokality a môžu si tak precvičiť svoje komunikačné schopnosti. Jeden deň v cudzine im dá viac ako mesiac sedenia v školskej lavici. Anglicko je výbornou voľbou aj z hľadiska interaktívnych vzdelávacích múzeí. Len v samotnom Londýne nájdete množstvo zaujímavých možností, ktoré sú v mnohých prípadoch bezplatné. Navyše im tam môžete ukázať viaceré miesta spojené s dejinami literatúry či kultúry, ktoré im pomôžu aj na hodinách dejepisu.

 

Nemecko

Pokiaľ sa vám zatiaľ nechce i kvôli množstvu batožiny cestovať s deťmi lietadlom, vyberte si niektorú z bližších krajín. Nemecko je priam ideálnou voľbou na dovolenku s deťmi. Turistické regióny sú maximálne prispôsobené tomu, aby mali rodiny ideálne možnosti na pokojný oddych. Preto tam nájdete viaceré zvýhodnené balíčky ubytovania či vstupov do pamiatok a v každom regióne budete mať k dispozícii iné zaujímavosti z histórie, kultúry a zábavy, ktoré vám naplnia každý deň vášho výletu. Nemecko je skvelé aj pre rodinky, ktoré si potrpia na aktívny oddych. Túry do hôr, pobyt pri mori, ale aj množstvo cyklistických trás vám umožní pripraviť si ďalšie zaujímavé plány. Pohodlne sa tam dostanete vlastným autom, ale aj vlakovou dopravou.

 

Portugalsko

Pri dovolenke s deťmi uvítate, ak bude v danej krajine vládnuť pokojnejšia atmosféra a nebudete sa musieť nikde ponáhľať. Presne to vám ponúka Portugalsko, kde majú na všetko čas a nebudú si robiť nič z toho, ak aj vy budete meškať a plány nepôjdu tak, ako by sa vopred predpokladalo. Táto krajina vám navyše ponúkne opäť množstvo aktivít a keďže sú jednotlivé zaujímavosti pri sebe pomerne blízko, tak sa nemusíte báť dlhého cestovania. Keď zavítate napríklad do Lisabonu, máte blízko predmestia s peknými plážami, môžete ísť do rozprávkovo vyzerajúcej Sintry alebo sa vyberiete do magického Tomaru, ktorý je spojený s tajomným templárskym rádom.

 

Slovinsko

Tento tip poteší najmä aktívne rodinky. Slovinsko ponúka vďaka svojej rozmanitej prírode naozaj veľa možností na aktivity. Vezmite si so sebou bicykel, naplánujte si túru do tunajších hôr, so staršími deťmi choďte raftovať po rieke alebo si len zaplávajte v mori. Okrem toho majú všade množstvo voľne prístupných ihrísk na športovanie, takže istotne nebudete mať problém s nudou. Veľkou výhodou sú aj prijateľné ceny. Ubytovať sa môžete tiež v luxusných kempoch, kde budete ešte viac spätí s prírodou.

 

Singapur

Možno máte chuť ukázať deťom aj niečo mimo Európu a láka vás to do exotickej Ázie. Pokiaľ máte menších potomkov, stavte radšej na istotu a vyberte si pokojnejšiu oblasť s dostatočne kvalitnými službami. V tomto prípade bude pre vás ideálnou voľbou Singapur. Keď rodine ukážete atmosféru pravého veľkomesta, môžete sa vybrať aj na niektorý z blízkych ostrovov, kde na vlastné oči uvidia trocha divočiny. Prvý dotyk s týmto kontinentom bude teda pre nich príjemný a navnadia sa aj na ďalšie cesty do týchto končín.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa