V Maradonovom prvom dome je múzeum: Po smrti legendy praská vo švíkoch

2021-01-06 00:01:00 |   |    | 

Argentínčan Diego Maradona patril k najlepším futbalistom všetkých čias, na oficiálnych stránkach FIFA bol dokonca zvolený za hráča storočia. Jeho smrť 25. novembra 2020 zlomila srdcia mnohých futbalových fanúšikov a z jeho prvého domu sa stalo pútnické miesto.



 

Diego Maradona sa narodil 30. októbra 1960 ako piate dieťa svojich rodičov. Vyrastal v chudobných a skromných pomeroch. Od malička sa však hrával s loptou, vďaka čomu si ho ako 10-ročného všimli skauti klubu Argentinos Juniors. Tam sa začala písať jeho hviezdna kariéra futbalistu.

Prvý dom, ktorý Maradona vlastnil v rokoch 1978 až 1980, sa nachádza v štvrti La Paternal v Buenos Aires. Hoci v ňom športovec býval len dva roky, práve tam založil v roku 2015 šéf klubu Argentinos Juniors so synom Césarom múzeum, ktoré je poctou legendárnemu Maradonovi.

Jednoduchá dvojpodlažná budova, ktorú prezývajú „Boží dom“, je zariadená autenticky presne ako v dobe, keď tam Maradona ešte v začiatkoch svojej kariéry žil a o luxuse neskorších dní mohol len snívať. Dôkazom je aj vyše 2000 súkromných predmetov slávneho futbalistu, ktoré sú v múzeu vystavené s cieľom čo najviac priblížiť Maradonov život v dome.

Napriek jeho sláve prišlo do múzea za päť rokov fungovania len asi 3000 návštevníkov, futbalistovou smrťou sa však všetko zmenilo. O múzeum je odrazu taký záujem, že internetové stránky, predávajúce vstupenky, pod náporom užívateľov dokonca spadli. Informuje o tom agentúra Reuters.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa