Zabudnite na preplnené hotely: Prenajmite si celý ostrov a strávte dovolenku bezpečne

2021-03-09 08:01:00 |   |    | 

Predstavte si, že ležíte na piesočnej pláži, slniečko vám zohrieva celé telo a jediné, čo počujete, je šum mora. Ste tam len vy, vaši blízki a snáď ešte niekto, kto sa stará o váš dokonalý komfort. Že to znie ako nesplniteľný sen? Naopak, dokonalá dovolenka je dostupnejšia, ako by ste čakali.



Dnes si už môžete dopriať dovolenku presne podľa vášho gusta. Samozrejme do tej miery, ako to povolí aktuálna epidemiologická situácia a aj vaša peňaženka. Inak je však už len na vás, či si vyberiete luxusný rezort alebo spanie „pod širákom“, ticho a pokoj alebo rušný nočný život, spoznávanie miestnej kultúry alebo leňošenie na pláži... Ak ale túžite najmä po ničím nerušenom oddychu, skúste si prenajať ostrov. Niektoré síce stoja celý majetok, nájdete však aj také, ktoré si môže dovoliť takmer každý.

 

BAHAMY

Súostrovie Bahamy je pre mnohých stelesnením raja. Ľudoprázdne pláže s jemnučkým pieskom, 320 slnečných dní v roku, vychýrený rum, tropické ovocie a morské plody – to všetko sú lákadlá, ktorým len ťažko odolať. A teraz si predstavte, že by ste si ich všetky aspoň pár dní užívali na vlastnom ostrove. Napríklad na Ship Channel Cay je len jediná chata pre štyri osoby, ktorú si môžete prenajať od 450 dolárov za noc.

Our new extended beach , courtesy Hurricane Matthew!

Uverejnil používateľ Ship Channel Cay Experience Piatok 16. decembra 2016

 

FLORIDA

Americký polostrov Florida je síce známy ako centrum neviazanej zábavy, aj tu si ale môžete kedykoľvek oddýchnuť v nikým a ničím nerušenom prostredí. Stačí si prenajať ostrovček East Sister Rock Island asi pol kilometra od pevniny, kam sa doveziete za tri minútky člnom (prípadne vrtuľníkom). Tamojšia vila ponúka ubytovanie v troch spálňach a jedna noc stojí od 1600 dolárov.

Uverejnil používateľ East Sister Rock Island Štvrtok 23. februára 2012

 

BELIZE

Hneď niekoľko súkromných ostrovov ponúka na prenájom Belize. Ceny sa obvykle pohybujú okolo 105 dolárov za osobu a noc (Little Harvest Caye, Bird Island...). Ak však túžie po výnimočnom luxuse, do pozornosti dávame rezort Royal Belize s tromi vilami pre dokopy až 18 hostí, o ktorých sa stará rovnaký počet personálu. Vrátane kuchára a organizátora zážitkov, medzi ktoré patrí napríklad rybolov, potápanie, vodné lyžovanie či jazda vrtuľníkom. Tomu však zodpovedá aj cena – od 5000 dolárov na noc.

Uverejnil používateľ Royal Belize, a Muy'Ono Resort Piatok 11. novembra 2016

 

FILIPÍNY

Filipíny sú preslávené svojimi nádhernými ostrovmi, málokto však vie, že niektoré z nich môžete mať počas dovolenky iba pre seba. Ponuka je široká – čo sa týka veľkosti, služieb aj ceny, ktorú za ne zaplatíte. Pomyselnému rebríčku jednoznačne kraľuje najdrahší ostrovný rezort Banwa, kde stojí jedna noc závratných 100 tisíc dolárov. Hoci je jeho maximálna kapacita až 48 hostí, aj tak je to po prečítaní na osobu balík, aký si bežný smrteľník dovoliť nemôže.

Uverejnil používateľ Banwa Private Island Utorok 7. mája 2019

 

TALIANSKO

Niekoľko súkromných ostrovov na prenájom nájdete aj v Stredozemnom mori. Dovolenku vášho života si môžete užiť aj v Taliansku, konkrétne v jednej z jeho najkrajších častí – Amalfi. Medzi čarovným mestom Positano a legendárnym ostrovom Capri leží Li Galli, vďaka svojmu tvaru známy aj ako Delfíní ostrov. V 20. rokoch prestaval tunajšiu pevnosť slávny architekt Le Corbusier a v 80. rokoch ju vlastnil slávny baletný tanečník Rudolf Nurejev, takže pobyt je výnimočným zážitkom aj pre milovníkov histórie a umenia. Kapacita je 12 hostí a cena prenájmu začína na 220 tisíc eur za týždeň. Zahŕňa personál, stravovanie aj prepravu jachtou.

Un arcipelago a forma di delfino...<3 Si chiama "Li Galli" e appartiene al comune di Positano (SA), ubicato pochi chilometri a sud della Penisola Sorrentina!

Uverejnil používateľ Napoli poesia d'Italia Piatok 10. apríla 2015

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa