Cestovanie len pre odvážnych: Toto sú najstrašidelnejšie miesta na svete

2021-10-31 16:00:00 |   |    | 

Niektorým cestovateľom už nestačia bežné destinácie alebo nejaké adrenalínové zábavky. Počas spoznávania sveta potrebujú zažiť niečo viac, čo im prinesie skutočne originálny zážitok. A práve vďaka nim sa spopularizovali najstrašidelnejšie miesta, ktoré sa nečakane dostali na vrchol turistického záujmu.



 

 

Ostrov bábik, Mexico City, Mexiko

Neďaleko Mexico City sa nachádzajú kanály Xochimilco, uprostred ktorých je menší ostrov. Dostanete sa naň iba pomocou lode a i keď tam panuje zvláštna ponurá atmosféra, napriek tomu je pre ľudí hotovým magnetom. Podľa jednej z legiend v minulosti na tomto mieste našli utopené dievčatko, ktoré malo pri sebe bábiku. Jeden z tunajších obyvateľov ju potom zavesil na strom, pridal k nim ďalšie a postupne z toho vznikla tradícia, kvôli ktorej počas prechádzky lesom uvidíte na stromoch zavesených tisícky strašidelných bábik. Viaceré z nich sú zašpinené, bez oblečenia alebo už majú iba hlavy, čo pôsobí ešte desivejšie. Pôvodne takto chceli vzdať úctu mŕtvemu dievčatku, ale dnes už z tejto zvyklosti vznikla len temná atrakcia pre turistov.

 

Les samovrahov, Aokigahara, Japonsko

V prefektúre Yamanashi sa neďaleko vrchu Fuji nachádza nádherný les, v ktorom však panuje veľmi zvláštna atmosféra. Podľa legendy tam môžete stretnúť jedného z japonských tradičných duchov. Zrejme i kvôli tomu si toto ponuré miesto s obľubou vyberajú ľudia, ktorí chcú dobrovoľne skončiť svoj život. Ročne tam polícia nájde desiatky mŕtvol, pričom najhorší bol rok 2010, keď tam objavili až dvesto zosnulých. Kvôli tomu začali nazývať Aokigaharu lesom samovrahov a niektorí ľudia sa mu začali vyhýbať, pretože tam cítili negatívnu energiu.

 

Černobyľ, Ukrajina

Apríl 1986 sa natrvalo zapíše ako jeden z najsmutnejších mesiacov v histórii. Na jeho konci totiž explodovala časť atómovej elektrárne v Černobyle a predstavitelia Sovietskeho zväzu vtedy túto nehodu niekoľko dní tajili, čím ohrozili aj zdravie obyvateľov susedných štátov. Silná rádioaktivita zmenila blízke mesto Pripiať na úplne neobývateľné. Kvôli tomu tam dlhé roky nevstúpil absolútne nikto, až začali hodnoty v okrajových častiach klesať, takže tam na krátky čas mohli prísť aj turisti. Tí sa dnes vyžívajú najmä v opustených budovách, v ktorých rodiny nechali všetok svoj majetok a na miestach, kde už príroda začína vyhrávať nad betónovou džungľou. Černobyľ preto vyzerá ako mesto duchov, v ktorom si uvedomíte aký krehký je život a ako sa všetko dokáže zmeniť zo sekundy na sekundu.

 

Kapucínske katakomby, Palermo, Taliansko

Vo viacerých talianskych mestách sa v podzemí skrýva šokujúce prekvapenie. Palermo je pre milovníkov strašidelnej turistiky známe kvôli ich kapucínskym katakombám. Tie v minulosti slúžili ako pohrebisko, keďže na území mesta na to nemali dostatočné priestory. Preto mŕtvych presunuli do podzemia, kde ich však nepochovávali v tradičných hroboch. Krátko po smrti ich mumifikovali a vystavili ich pozdĺž všetkých chodieb. Počas prehliadky sa teda budete prechádzať popri viac či menej uchovaných mŕtvolách, ktoré sú dokonca oblečené v pôvodných odevoch. Silný zážitok, na ktorý si trúfne naozaj len pár odvážlivcov.

 

Cesta Yungas, Bolívia

Nie, vôbec sa nemýlite a na tejto fotografii sa skutočne pozeráte na obojsmernú cestu a nie iba na chodník pre chodcov. Strach v cestovateľoch nemusia vyvolávať iba nejaké zvláštne miesta. Zažiť a najmä prežiť jazdu po ceste Yungas je tým pravým adrenalínovým momentom, na ktorý počas cestovania nikdy nezabudnete. Keď sa tam navyše vyberiete počas upršaných dní, tak bude presúvanie sa po tejto trase ešte desivejšie. Z jednej strany budete mať veľké bralo, z druhej hlbokú priepasť a na jazdu budete mať k dispozícii iba cestu, ktorá má horšiu kvalitu ako naše vozovky tretej triedy, ktoré sa nachádzajú niekde za dedinou.

 

Nagoro, Japonsko

Japonské mestečko Nagoro sa musí vysporiadať s rovnakým problémom, aký majú sídla v okrajových regiónoch jednotlivých krajín. Keďže tam nemajú ľudia dobré podmienky na zamestnanie, začínajú sa sťahovať do atraktívnejších oblastí. Preto aj v Nagare zostalo len minimum stálych obyvateľov, kvôli čomu pôsobilo vyľudnene a smutne. Rodákom z tohto mesta je umelec Ayano Tsukimi, ktorí sa to rozhodol zmeniť. Aby vniesol do ulíc trochu života, priniesol tam 350 figurín v životnej veľkosti, ktoré rozmiestnil do zastávok, úradných budov, na lavičky alebo do záhrad. V konečnom dôsledku však kvôli tomu vyzerá Nagoro ako strašidelné mesto, ktorému vládnu tieto bábky bez života.

 

Nemocnica v Beelitz-Heilstätten, Nemecko

Vo svete nájdete mnoho opustených nemocníc, ktoré počas návštev vyvolávajú zimomriavky na pokožke. Tá v nemeckom meste Beelitz pôvodne vznikla pre pacientov chorých na tuberkulózu. Neskôr k nej pridali aj ďalší obvod zo susedného Heilstättenu, ale rozvoj tohto zdravotníckeho zariadenia zabrzdila 1. svetová vojna. Odvtedy sa využívalo ako vojenská nemocnica, do ktorej prenášali zranených vojakov a počas 2. svetovej vojny tam údajne ošetrovali aj Hitlera. No potom tieto priestory prestali využívať, hoci v niektorých miestnostiach napriek tomu zostalo pôvodné zariadenie, čo dodáva tomuto miestu ešte desivejšiu atmosféru.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa