Prvý na svete: V Londýne otvoria vznášajúci sa bazén len pre odvážnych

2021-04-28 12:00:00 |   |    | 

Milovníci adrenalínu, pozor! Za netradičnými zážitkami pri kúpaní už nebudete musieť cestovať za oceán. V Londýne totiž už onedlho otvoria bazén, aký nikde inde na svete nenájdete. Je totiž umiestnený medzi dvomi budovami a vyrobený zo skla, takže budú mať plavci pod sebou 35 metrov.



 

Sklenený bazén má dĺžku 25 a šírku 5 metrov a je umiestnený na desiatom poschodí medzi dvomi budovami rezidenčného komplexu Embassy Gardens v Londýne. Pri pohľade zdola preto vyzerá, akoby sa „vznášal“.

Svetový unikát pritom vznikol z nevyhnutnosti. Keď sa totiž projektanti v roku 2013 rozhodovali, kam umiestniť bazén pre obyvateľov nehnuteľnosti, jediné dosť veľké miesto našli medzi budovami Legacy Buildings.

Aby však bazén netienil výhľad na oblohu, rozhodli sa, že bude z akrylátového skla a vďaka tomu tiež kúpajúci sa uvidia dole na ulicu. O svoju bezpečnosť sa vraj báť nemusia. Bočné steny sú hrubé 20 centimetrov a dno má ešte o desať viac.

Bazén vyrobili v americkom Colorade, potom ho odviezli do Texasu, ďalej do Holandska a až odtiaľ docestoval do cieľovej stanice v Londýne. „Radi posúvame hranice vo všetkých aspektoch dizajnu,“ vyjadril sa šéf Ballymore Sean Mulryan. Bazén slávnostne otvoria 19. mája.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa