Zabudnite na klasické kvádre: 7 najčudnejších stavieb Číny svojim tvarom šokuje

2021-09-07 12:01:00 |   |    | 

Mnohí považujú Čínu za konzervatívnu krajinu, neplatí to však vždy. Dôkazom je aj množstvo stavieb, ktoré majú od klasických tvarov ďaleko. Vybrali sme pre vás sedmičku najčudnejších.



 

1. Vínové fľaše z tehál, Mile

K najzaujímavejším atrakciám oblasti Mile na juhozápade prefektúry Jün-nan patria zvláštne tvarované budovy z červených tehál. V niektorých sú umiestnené reštaurácie, stavby vo videu zas ukrývajú hotelové izby.

 

2. Rezort Changbai Paradise

Turistický rezort Changbai Paradise postavili na úpätí pohoria Changbai v roku 2014. Vo svojich útrobách ukrýva 860 izieb a kvôli neobvyklému tvaru býva zaraďovaný k najškaredším budovám v Číne. Nakoľko je toto tvrdenie opodstatnené, to už posúďte sami.

 

3. Stromový hotel ako z Minecraftu, San-ja

K najzaujímavejším ubytovacím zariadeniam sveta rozhodne patrí aj sedemhviezdičkový Beauty Crown Hotel v meste San-ja. Tvorí ho deväť veľkých budov, pripomínajúcich stromy v hre Minecraft, ale aj obrovská kongresová sála s 3500 sedadlami, kde sa päťkrát konala Miss World.

 

4. Stupňovitá budova v Lianglukou

Za jednu z najčudnejších budov v krajine považujú Číňania aj obytný dom v meste Čchung-čching v tvare obrovských schodov. Nám jeho stupňovitý tvar vzdialene pripomína bratislavský Kerametal.

 

5. Uzučký hotel v Kchun-mingu

Ak niekedy zamierite do 6,6-miliónového mesta Kchun-ming, možno sa ubytujete v hoteli Moon and Chalice Boutique Hotel. Ten sa okrem skvelej lokality a výborných služieb pýši aj tým, že sídli v mimoriadne uzučkej budove zo 40. rokov.

 

6. Dom inšpirovaný tetrisom, Fo-šan

Budovu inšpirovanú minecraftom sme vám už predstavili, staršie ročníky ale zrejme lepšie poznajú hru tetris. Práve z nej vraj vychádzali architekti komplexu Fangta v meste Fo-šan, ktorý tvorí vyše 30 kociek. Sú dejiskom kultúrnych podujatí, výstav aj programov pre deti.

 

7. Oko mosta, Kanton

Posledná stavba v našom výbere kedysi vôbec zaujímavá nebola. Potom však jej majiteľ odmietol predať pozemok staviteľom mosta Haizhuyong a tí teda jednoducho obstavali jeho dom z oboch strán.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku
Foto a
Video: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa